De lekkerste showbizzhapjes van de week

De lekkerste showbizzhapjes van de week


Prins Laurent haalt uit naar de pers en naar zijn familie, Astrid Bryan is getrouwd, Dimitri Bontinck hoopt dat z'n boek 'The Jihadi Hunter' verfilmd zal worden en ziet Matt Damon of Jason Statham al in de hoofdrol en de burgemeester van Kuurne is van mening dat Kevin De Bruyne zijn geld beter in kunstgrasvelden voor West-Vlaamse jeugdploegen stopt dan in 'sacochen'. Lees er hier alles over!

‘Ik heb in mijn leven al meer aan de staat betaald dan de staat aan mij’

‘Ik heb in mijn leven al meer aan de staat betaald dan de staat aan mij’ © Photonews


Prins Laurent baalt als een stekker. Toen hij een bijeenkomst van de Senaat had bijgewoond wilde een journaliste hem op de rooster leggen over zijn financiële situatie. Hij ontstak prompt in woede: ‘Hoe het zit met mijn jaarrekening? Laat ons het daar niet over hebben, want het begint me echt te irriteren. Ik sloof mij al jaren uit, maar ze boycotten mij als ik wil werken. Ik heb in mijn leven veel meer aan de staat betaald, dan de staat aan mij, oké?’, brieste hij. Er volgde nog een sneer naar het koningshuis: ‘Mochten mijn familie en bepaalde politici mij met rust laten, dan zou ik tijd hebben om aan te tonen dat ik mijn financiële zaken op orde heb. Ik ben het beu dat ze zeggen dat alles wat ik doe niet deugt’, besloot de man.

Astrid Bryan stapte in het huwelijksbootje

Astrid Bryan stapte in het huwelijksbootje © Photonews


Astrid Bryan heet nu Astrid Coppens, want ze is op sinterklaasdag met haar vriend Bram getrouwd. Plaats van het gebeuren: een paradijselijk Caraïbisch eiland. De Antwerps-Amerikaanse realityster maakte het nieuws bekend via Instagram. ‘Op zes december heb ik in alle sereniteit 'ja' gezegd tegen de man van mijn dromen’, schreef ze. De twee zijn drie jaar een koppel en wonen in L.A.
 

Matt Damon of Jason Statham als Dimitri Bontinck in film?

Matt Damon of Jason Statham als Dimitri Bontinck in film? © Photonews


De filmrechten van het boek van Dimitri Bontinck, de vader van Syriëstrijder Jejoen, zijn verkocht aan de Amerikaanse filmmaatschappij The Gotham Group. ‘Ze hebben me jarenlang afgeschilderd als clown maar nu is het mijn beurt om te lachen. Als minuscule Belg is dit enorm. Ik zou graag Matt Damon de hoofdrol zien vertolken. Tussen het verhaal van The Bourne Identity en dat van mij zijn er paralellen te trekken. Jason Statham mag ook. Toen ik voor het eerst in Syrië kwam, vertelden ze me dat ik op hem gelijk. Maar zweven doe ik niet’, aldus Bontinck. Zijn manager tempert het enthousiasme: ‘De eerste logische stap is om eerst het boek uit te brengen en als het succesvol blijkt mag Gotham het verfilmen, klinkt het bij hem.

Burgemeester Kuurne schrijft Kevin De Bruyne: ‘Sta een dag je loon af en koop eens een sacoche minder’

Burgemeester Kuurne schrijft Kevin De Bruyne: ‘Sta een dag je loon af en koop eens een sacoche minder’ © Photonews


Nu Football Leaks de lonen van verschillende voetballers op tafel gooit, rolt de gewone burger met de ogen. Francis Benoit, de burgemeester van Kuurne, kroop in zijn pen en schreef een brief aan Kevin De Bruyne. Hij maant de sterspeler van Manchester City aan om een dag zijn loon af te staan, waarmee hij volgens de burgervader heel wat jeugdspelers gelukkig zou kunnen maken. Een beetje eigenbelang is de man echter niet vreemd, want hij vraagt De Bruyne om Eendracht Kuurne en KRC Harelbeke te sponsoren: dat zijn de clubs waar zijn zoons voetballen. ‘Wees een voorbeeld voor de jeugd, en zo worden jullie de échte nummer 1 van de wereld. Het moeten niet altijd sjakoskes zijn die je koopt’, stond in het schrijfsel te lezen.

Mel B. naakt met positieve boodschap

Mel B. naakt met positieve boodschap © Instagram


Spice Girl Mel B heeft op Instagram een gewaagd kiekje van zichzelf gedeeld. Ze trok haar kleren naar eigen zeggen uit om een positieve boodschap uit te dragen. ‘Je moet van het vel houden waar je in zit. Als vrouw omarm ik de gebreken die ik heb en momenteel voel ik me goed. Gelukkig maar. Ik verlang er absoluut niet naar om erbij te horen’, laat ze weten. Er komt van alle kanten commentaar op haar post: ‘Je hoeft niet uit de kleren te gaan om die booschap over te brengen’ en ‘Ze heeft makkelijk praten met zo’n lichaam’ waren enkele opgemerkte reacties.

Matteo Simoni weer single

Matteo Simoni weer single © Photonews


Matteo Simoni is weer vrijgezel. De relatie tussen de acteur en Gudrun, een fotomodel, is spaak gelopen. Ze vormden acht jaar lang een koppel. ‘We gaan elk weer onze eigen weg’, luidde de korte mededeling waarmee de twee de breuk wereldkundig maakten. Ze voegden er nog aan toe te hopen dat de media hun privacy zullen respecteren.

Amy Schumer is de vleesgeworden Barbie

Amy Schumer is de vleesgeworden Barbie © Belga


Er komt een Barbiefilm met de Amerikaanse standup-comedienne Amy Schumer in de hoofdrol. ‘Gelijkt Amy Schumer wel genoeg op Barbie?’, vragen sommige Amerikanen zich af, maar bij de producent zijn ze bloedserieus: 'Amy vertolkt de rol van een buitenbeentje dat in een wereld vol perfecte Barbies leeft. De film is luchtig bedoeld maar er moeten ernstige thema’s als feminisme, identiteit en schoonheid aan bod komen’, vertellen de makers van de prent. Ze willen iets fabriceren in de aard van komedies als Splash, Enchanted en Big. Schumer zelf trekt zich van alle kritiek niets aan.

Kanye West nam zijn pillekes niet

Kanye West nam zijn pillekes niet © Photonews


De inzinking van Kanye West zou onder meer te wijten zijn aan verkeerd gebruik van medicatie. Dat schrijft showbizzwebsite TMZ. De rapper belandde afgelopen week in het ziekenhuis met psychische problemen. Volgens anonieme bronnen heeft Kanye daar al langer last van, maar door zijn medicijnen had hij alles onder controle. Tot hij er naar verluidt slordiger mee begon om te springen. Zo belandde hij in het ziekenhuis. Ondertussen lijkt het beter te gaan met hem.

‘Steve is geen tiran!’

‘Steve is geen tiran!’ © Photonews


Adeline, de moeder van charmezanger Steve Tielens, heeft er flink de pest aan dat haar zoon in de media als een tiran werd neergezet. Nadat tv-kijkers zagen hoe hij tekeer ging tegen zijn hulpje Monique in 'The Show Must Go On' was het hek van de dam. Uitspraken als ‘Monique, kuis die hondendrol op’ en ‘Dep mijn zweet eens af’ en ‘Breng die worsten naar huis, dan ga ik een terraske doen’ leverden hem een imago van slavendrijver op. Een reeks haatberichten op het internet was het gevolg. Adeline pikt het niet: ‘Steve is zo helemaal niet, hij is zelfs te braaf en dat heeft hij van mij. De familie behandelt Monique goed. Wat die veters en drollen betreft: dat menske doet dat uit eigen beweging’, vertelt ze in Dag Allemaal.

Beyoncé grote favoriet voor Grammy’s

Beyoncé grote favoriet voor Grammy’s © Photonews


Beyoncé maakt op 12 februari kans op negen Grammy's, onder meer voor album (Lemonade) en single (Formation) van het jaar. Daarmee is ze de absolute nominatiekoningin. Rihanna, Drake en Kanye West werden elk acht keer genomineerd voor de muziekawards. Ongeveer 13.000 mensen uit de muziekindustrie brachten hun stem uit en meer dan 21 000 nummers werden gewikt en gewogen. In totaal worden in 84 categorieën Grammy’s uitgereikt.

Commotie om Raoul Hedebouw in 'De Slimste Mens': ‘Wat een toffe peer’ vs. ‘Het is nen terrorist!’

Commotie om Raoul Hedebouw in 'De Slimste Mens': ‘Wat een toffe peer’ vs. ‘Het is nen terrorist!’ © VIER


Elk jaar wanneer ‘De Slimste Mens’ op tv komt laait de discussie weer op: horen politici wel thuis in een tv-quiz? PVDA-kopstuk Raoul Hedebouw trad de afgelopen week in de voetsporen van onder meer De Wever, Almaci en Tommelein. Hedebouw is een communist, wat op de sociale media tot tweespalt leidde: de Waal veroverde heel wat Vlaamse harten omdat hij grapjes maakt, hard kan lachen en goed Nederlands spreekt - zijn familie komt uit Limburg. Sommigen omschreven hem als ‘een toffe peer’, anderen twitterden uitspraken als ‘Nodig dan Dewinter ook maar uit’ en ‘Het is ne Stalinist en nen terrorist. Dit kwetst mensen, Erik!’. Bij VIER voelen ze zich alvast niet aangesproken.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook