Nu in de zalen (21 december)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Assassin's Creed

Assassin's Creed


Dankzij een revolutionaire technologie die de sleutel vormt tot het oprakelen van iemands genetische herinneringen weet Callum Lynch de avonturen van zijn voorvader Aguilar in het 15e eeuwse Spanje te beleven. Callum ontdekt dat hij afstamt van een mysterieus geheim genootschap, de Sluipmoordenaars, en bouwt een enorme hoeveelheid eeuwenoude kennis en vaardigheden waarmee hij het in het heden opneemt tegen de machtige en oppressieve Orde van de Tempeliers.

Regisseur : Justin Kurzel
Met : Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons
Genre : Actie, Fantasy, Science-Fiction

Deze film heeft een score van 8.4 op IMDb.

Collateral Beauty

Collateral Beauty


Een reclameman uit New York maakt een tragedie mee waardoor zijn leven uit de hand loopt. Nadat zijn collega's hem op alle mogelijke manieren uit zijn depressie proberen te halen, smeden ze een complex en controversieel plan om hem geestelijk ongeschikt te verklaren zodat ze de controle over het bedrijf kunnen overnemen. Op miraculeuze wijze veroorzaakt dit plan het genezingsproces en maakt het deze man mogelijk om zijn leven opnieuw op te bouwen.

Regisseur: David Frankel
Met: Will Smith, Keira Knightley, Kate Winslet; Edward Norton
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 5.9 op IMDb.

Sing

Sing


Buster Moon is een erg enthousiaste en optimistische koala die de eigenaar is van een slecht draaiend theater. Om zijn schulden af te lossen en de lege zalen te vullen, besluit hij om een grootse zangwedstrijd te organiseren. Buster weet nog net 1000 dollar bijeen te schrapen als prijzengeld voor de wedstrijd. Door een fout van zijn assistent, een oude hagedis, staat echter op de flyers dat er 100.000 dollar te winnen is. Meteen is de hele dierenwereld in rep en roer.

Regisseur : Garth Jennings
Met : Taron Egerton, Scarlett Johansson, Matthew McConaughey, Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane
Genre : Animatie

Deze film heeft een score van 7.3 op IMDb.

Ghost Rockers voor Altijd

Ghost Rockers voor Altijd


Wanneer Jonas' oma overlijdt, erft hij twee vreemde voorwerpen. De Ghost Rocerks ontdekken al snel dat ze behoren tot een puzzel van vijf stuks, de 'Vijf Elementen' en nóg belangrijker: dat net die voorwerpen er volgens de legende voor zorgen dat ze contact hebben met de Freebirds. Maar... er zijn kapers op de kust die de voorwerpen maar wat graag in hun bezit zouden krijgen om met de geesten van overledenen te kunnen praten. Het is dan ook alle hens aan dek voor de Ghost Rockers, want als ze de elementen verliezen, verliezen ze ook het contact met de Freebirds... en dat zou wel eens het einde van de Ghost Rockers kunnen betekenen...

Regisseur : Gert-Jan Booy
Met : Marie Verhulst, Juan Gerlo, Tinne Oltmans, Wout Verstappen, Elindo Avastia, Guido Spek, Demi Matenahoru
Genre : Familie, Avontuur


Top 5: 1.Rogue One : A Star Wars Story

Top 5: 1.Rogue One : A Star Wars Story


Rogue One: A Star Wars Story speelt zich af voor Episode IV - A New Hope. In een tijd van conflict vormt zich een groep van onwaarschijnlijke helden om de plannen voor de Death Star te stelen, het ultieme massavernietigingswapen van het Keizerrijk. Deze sleutelgebeurtenis in de Star Wars tijdlijn brengt gewone mensen samen die de keuze maken om uitzonderlijke dingen te doen en daardoor deel worden van iets belangrijkers dan henzelf.

Regisseur : Gareth Edwards
Met : Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk
Genre : Science fiction, Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.3 op IMDb.

Top 5 : 2. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Top 5 : 2. Fantastic Beasts and Where to Find Them


Fantastic Beasts and Where to Find Them is een geheel nieuw avontuur dat ons terugbrengt naar de magische wereld van bedenker J.K. Rowling. Oscarwinnaar Eddie Redmayne (The Theory of Everything) speelt de rol van Newt Scamander, de magizoöloog van de magische wereld, onder regie van David Yates, die de laatste vier Harry Potter-blockbusters heeft geregisseerd.

Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een Niemagie (Amerikaans voor Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Niemagies wereld

Regisseur : David Yates
Met : Eddie Redmayne, Colin Farrell, Jon Voight, Katherine Waterston
Genre : Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.0 op IMDb.

Laat je prikkelen door de beste fantasyfilms

Top 5 : 3. Vaiana

Top 5 : 3. Vaiana


De avontuurlijke en dappere Vaiana heeft één grote missie: de oceaan overzeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet Vaiana halfgod Maui die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit.

Regisseurs : John Musker & Ron Clements
Met de stemmen van : Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson, Nicole Scherzinger, Jemaine Clement, Temuera Morrison (OV) Laura Tesoro, Sean Dhondt (Vlaamse versie)
Genre : Animatiefilm

Deze film heeft een score van 8.4 op IMDb.

Top 5 : 4. Sully

Top 5 : 4. Sully


Op 15 januari 2009 was de wereld getuige van een wonder toen piloot Chesley 'Sully' Sullenberger zijn defecte vliegtuig met een noodlanding op het ijskoude water van de Hudson rivier in New York wist te landen. Hij redde met dat spectaculaire manoeuvre de levens van alle 155 passagiers aan boord. Maar terwijl Sully geroemd wordt door het publiek en de media om zijn buitengewone reddingsactie en vliegprestatie, is er achter de schermen een onderzoek gaande dat zijn reputatie en carrière dreigt te vernietigen.

Regisseur : Clint Eastwood
Met : Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney, Anna Gunn
Genre : Drama, Biografische film

Deze film heeft een score van 7.9 op IMDb.

De meest memorabele rollen van Tom Hanks

Top 5. 5.Pippa

Top 5. 5.Pippa


Pippa en Glenn houden het na vijf jaar huwelijk voor bekeken. Ze willen scheiden, maar raken het niet eens over de verdeling van hun eigendommen. Het loopt pas echt helemaal fout wanneer vrienden en familie zich met de zaak bemoeien. En Pippa heeft een hoop fantasieën die ze wil uitproberen om meteen voor goed verlost te geraken van die vervelende Glenn.

Regisseur : Marc Punt
Met : Tom Van Dyck, Nathalie Meskens, Ella Leyers, Bart De Pauw, Sven De Ridder
Genre : Komedie

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook