Zijn deze films vervloekt? Het lijkt er sterk op!

Er zijn van die films waarvan de productie gepaard ging met zodanig veel ongeluk, dat Hollywood werkelijk gelooft dat ze vervloekt zijn.

Rebel Without A Cause

Rebel Without A Cause

Zoals Rebel Without A Cause. Deze klassieker uit 1955 katapulteerde James Dean dan wel tot het sterrendom, maar verschillende van de acteurs die erin meespeelden, stierven op zeer onverwachte en ongewone wijze. Dean, de rebel zelf, stierf in een auto-ongeluk, Natalie Wood verdronk tijdens een weekendje weg met haar echtgenoot, Sal Mineo werd neergestoken door een dief en Nick Adams stierf officieel door een overdosis, hoewel er nooit sporen van drugs bij hem thuis zijn gevonden. Geen enkele van de hoofdacteurs uit Rebel Without a Cause werd ouder dan 43.

Rosemary's Baby

Rosemary's Baby

Rosemary's Baby uit 1968 wordt vaak gezien als de meest vervloekte film ooit. De productie ervan werd namelijk bemoeilijkt door een reeks vreemde gebeurtenissen en toen de film klaar was gebeurden er een aantal ongewone sterfgevallen in de cast. De componist van de film stierf een jaar later door een hersenklonter, op exact dezelfde manier als een van de personages doodgaat. Maar de echte tragedie gebeurde toen Polanski's zwangere vrouw samen met vier andere onschuldigen werd vermoord door de volgers van seriemoordenaar Charles Manson.

The Misfits

The Misfits

De Misfits, een film uit 1961, had met Marilyn Monroe, Clark Gable en Montgomery Clift een ware sterrencast. Er moest echter altijd een dokter aanwezig zijn op de set om de onstabiele Monroe te behandelen. Ook het alcoholisme van regisseur John Huston maakte de zaak er niet gemakkelijker op. Toen de film eindelijk klaar was, verklaarde Gable dat Monroe hem bijna een "damn heart attack" had bezorgd. De volgende dag had hij effectief een hartaanval. Twee jaar later stierf Monroe aan een overdosis en vier jaar nadien begaf ook Clifts hart het.

The Wizard of Oz

The Wizard of Oz

Deze tijdloze klassieker was ooit een gedoemde Hollywoodproductie. De originele Tin Man, gespeeld door Buddy Ebsen, moest zijn rol opgeven nadat hij een allergische reactie had gekregen op de aluminiumverf van zijn kostuum. De Wicked Witch, gespeeld door Margaret Hamilton, raakte zwaar gewond tijdens een scène waarin ze in vlammen moest uitbarsten en er liep vanalles mis met de draden die de vliegende aapjes moesten ophouden, waardoor er een aantal acteurs pijnlijk op de grond vielen. Bovendien werd The Wizard of Oz een flop toen hij uitkwam in de cinema's, maar dankzij tv kennen we de film nu allemaal.

The Crow

The Crow

The Crow is een film die vandaag even bekend is omwille van zijn verhaallijn als wegens de ongelukkige vloek die erop is gevallen. Verschillende van de teamleden raakten gewond tijdens de opnames en een hoop materiaal op de set werd vernield door een mysterieuze brand. Maar de grootste ramp was de dood van de hoofdrolspeler Brandon Lee. Lee werd neergeschoten door een andere acteur, die niet wist dat er nog een kogel in het wapen zat. Er wordt wel beweerd dat de film waarop het schietincident staat, daadwerkelijk in de film is gebruikt.

Atuk

Atuk

Atuk vertelt het verhaal van een Eskimo die verhuist naar New York en zich daar probeert aan te passen. Helaas is het een film waar zoveel ongeluk mee gemoeid was dat hij nooit is afgeraakt... John Belushi zou Atuk spelen, maar stierf helaas niet veel later door een overdosis. Na zijn dood werd de rol aangeboden aan Sam Kinison. Hij leefde lang genoeg om een scène op te nemen, maar was niet tevreden met het resultaat en eiste dat het script zou worden aangepast. Toen de opnames opnieuw begonnen, stierf hij in een auto-ongeluk. John Candy zou de volgende hoofdrolspeler worden, maar hij stierf door een hartaanval. En zo geraakte Atuk nooit in de bioscoop. Gelukkig is er nog het boek.

The Omen

The Omen

The Omen, de film uit 1976 over hoe de duivel een reeks ongewone sterfgevallen in gang zet, is natuurlijk vervloekt. De lijst met ongelukken op de set van deze film is dan ook lang, zeer lang. Zo namen acteur Gregory Peck en scenarioschrijver David Seltzer twee verschillende vluchten naar Engeland, die allebei werden geraakt door een bliksem. Een restaurant waar een teammeeting plaatsvond, werd gebombardeerd door de IRA. Special effect-verantwoordelijke John Richardson raakte betrokken in een auto-ongeluk waarbij zijn vriendin onthoofd werd. Hij was ook degene die de reeks onthoofdingsscènes uit de film had bedacht. Toeval? Of teken?

The Exorcist

The Exorcist

The Exorcist wordt vaak gezien als de engste film die ooit gemaakt werd. Maar de prent over een jong meisje dat bezeten is door de duivel, is ook een van de meest vervloekte films ooit. De teamleden geloofden werkelijk dat er op de set een demon aanwezig was die de opnames probeerde te verhinderen en er werd herhaaldelijk een priester opgeroepen om de ruimte te zegenen. Een onverklaarbare brand vernielde het decor van de slaapkamer en verschillende mensen raakten gewond tijdens de opnames. Toen The Exorcist te zien was in de bioscoop, waren er vaak toeschouwers die flauwvielen, hysterisch werden of begonnen te kotsen zonder enige verklaring.

Poltergeist

Poltergeist

Poltergeist is niet alleen een van de beste horrorfilms ooit, de film lijkt gevolgd te worden door een hoop ongeluk. De 22-jarige actrice Dominique Dunne werd gewurgd door haar gewelddadig ex-vriendje, viel in een coma en stierf niet veel later. De 12-jarige ster Heather O'Rourke leek eerst maar een ordinaire griep te hebben, maar een septische shock werd haar helaas fataal. En als je verneemt dat Spielberg menselijke skeletten gebruikte op de set omdat die goedkoper waren dan namaak, dan wordt Poltergeist meteen nog een stukje enger, niet?

Don Quichote

Don Quichote

Het verhaal van de Spaanse gek Don Quichot levert niet één, maar liefst twee vervloekte films op.In 1957 begon Orson Welles aan zijn versie van de klassieker, maar door geldtekort moest hij daar al snel mee stoppen. Terry Gilliam, bekend van zijn werk met Monty Python, probeerde het in 2000 van hem over te nemen en begon aan de opnames van The Man Who Killed Don Quixote, met Johnny Depp in de hoofdrol. Door ongelukken op de set en rugproblemen bij een van de acteurs moest hij het al snel opgeven. Gilliam heeft sindsdien al 10 keer geprobeerd het project weer op gang te krijgen, maar de man heeft de windmolens tot nu toe nog niet overwonnen.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook