Deze sterren gaan door het leven met een ernstige ziekte

Ook in Hollywood is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Celebrities worden net als gewone stervelingen niet gespaard van ziektes en andere fysieke of psychische ongemakken. Deze sterren gaan door het leven met een ernstige ziekte...

Selena Gomez

Selena Gomez © Broadimage / Photo News


Selena Gomez lijdt aan lupus, een auto-immuunziekte waarbij het afweersysteem gezond weefsel aanvalt. Daarvoor heeft de amper 24-jarige zangeres en actrice al een aantal chemotherapiesessies achter de rug. Vorig jaar nog annuleerde ze het Europese luik van haar Revival Tour omdat ze last had van paniekaanvallen en een depressie als gevolg van de ziekte.

Lena Dunham

Lena Dunham © David Alan Kogut / Polaris / Photo News


De 30-jarige Amerikaanse actrice en schrijfster Lena Dunham lijdt aan endometriose, een chronische ziekte waarbij baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoederholte bevindt. Het slijm kan zich vervolgens nestelen op andere organen en op het buikvlies, waardoor er allerlei klachten ontstaan. In maart vorig jaar werd ze getroffen door een ruptuur in een ovariumcyste en moest ze met spoed geopereerd worden.

Charlie Sheen

Charlie Sheen © Ian West/Empics Entertainment/Photo News


De Amerikaanse acteur Charlie Sheen raakte besmet met het hiv-virus. Hiv kan de ziekte aids veroorzaken, die zonder goede behandeling dodelijk is. Sheen kreeg de diagnose ongeveer vijf jaar geleden te horen. Hij trok aan de alarmbel toen hij allerlei lichamelijke klachten kreeg: "Aanvankelijk dacht ik aan een hersentumor. Ik kreeg vreselijke hoofdpijn en migraine en ik zweette in bed, ik was twee tot drie nachten achtereen doorweekt. Ik werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Na een batterij van testen liepen de artsen mijn kamer in en zeiden 'Boem, dit is wat er aan de hand is.'" De 51-jarige acteur beweert dat hij met duizenden vrouwen, waaronder pornosterren, de lakens deelde.

Tom Hanks

Tom Hanks © Paul Hennessy/Polaris/Photo News


De Amerikaanse acteur Tom Hanks kampt naar eigen zeggen al 20 jaar met symptomen van suikerziekte, maar toch werd de diagnose diabetes type 2 pas in 2013 vastgesteld. De ziekte tast het lichaam aan omdat er te weinig insuline geproduceerd wordt of omdat de aangemaakte insuline afgeweerd wordt. Het is mogelijk dat Tom Hanks suikerziekte kreeg als gevolg van het snel afvallen en aankomen voor sommige van zijn filmrollen. De acteur heeft intussen aan zijn gewicht gewerkt om de ziekte onder controle te houden. "Ik ben nu fitter dan ooit", zo zegt hij.

Kim Kardashian

Kim Kardashian © Cyril Pecquenard / Photo News


Kim Kardashian is altijd openhartig geweest over haar psoriasis, die in 2010 bij haar werd vastgesteld. In 'Keeping Up With The Kardashians' kon het publiek al zien hoe ze met de huidziekte kampte en naarstig probeerde om middeltjes en cover-ups te vinden om die zo min mogelijk te showen. De 36-jarige realityster onthulde dat ze zelfs injecties in haar achterste kreeg om de huidaandoening onder controle te krijgen. Maar die tijd is nu voorbij. Momenteel is er nog geen genezingsmiddel voor psoriasis, dus gebruikt Kim nu nog alleen een speciale hydrocortison zalf voordat ze naar bed gaat.

Michael J. Fox

Michael J. Fox © Mario Anzuoni / Photo News


De Amerikaanse acteur Michael J. Fox, die in de jaren tachtig wereldfaam verwierf met zijn rol in de serie 'Family Ties', kreeg 25 jaar geleden te horen dat hij leed aan de ziekte van Parkinson. Zijn artsen vertelden hem destijds dat hij misschien nog tien jaar acteerwerk voor zich had.

De prognose is dat Fox binnenkort in een rolstoel zal komen. Hij kan zelfs te maken krijgen met verschijnselen van dementie. Toch is hij zijn gevoel voor humor niet kwijtgeraakt. Tijdens een van zijn speeches bij een Parkinson galadiner wist hij te vertellen dat hij zijn tanden poetst met een elektrische tandenborstel en dat terwijl hij er geen heeft. Zijn Michael J. Fox foundation voor Parkinson onderzoek wist al 450 millioen dollar binnen te halen.

Angelina Jolie

Angelina Jolie © Andrew Parsons / Photo News


De Amerikaanse actrice Angelina Jolie heeft begin 2013 haar beide borsten preventief laten amputeren. De toen 37-jarige actrice heeft dat naar eigen zeggen laten doen omdat ze drager is van een gen waardoor ze een verhoogd risico heeft om borst- en eierstokkanker te krijgen. Haar moeder overleed op 56-jarige leeftijd aan eierstokkanker. De behandeling van Jolie duurde drie maanden en werd succesvol afgesloten op 27 april 2013. Haar risico om borstkanker te krijgen is afgenomen van 87 procent naar minder dan 5 procent.

Cher

Cher © Splash News/Photo News


De Amerikaanse zangeres Cher lijdt sinds 1991 aan myalgische encefalomyelitis of ME. Myalgische encefalomyelitis is een postvirale hersenziekte die in veel gevallen chronisch en daarmee een levenslange lijdensweg wordt.

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones © Doug Peters / Photo News


De Welshe actrice Catherine Zeta-Jones worstelt al jaren met een bipolaire stoornis, een mentale aandoening die zware stemmingswisselingen en depressie veroorzaakt. De 46-jarige Zeta-Jones zocht in 2011 voor het eerst psychiatrische hulp. Ze is altijd open geweest over haar bipolaire stoornis en streeft ernaar een positief rolmodel te worden voor vrouwen met mentale problemen. "Indien mijn onthulling dat ik bipolair ben ook maar één persoon heeft aangespoord om hulp te zoeken, ben ik al tevreden. Je hoeft niet in stilte te lijden en je hoeft je niet te schamen als je hulp zoekt".

Morgan Freeman

Morgan Freeman © Chase Rollins / Photo News


De charismatische acteur en Oscarwinnaar Morgan Freeman lijdt sinds een ernstig auto-ongeluk aan fibromyalgie. Het enige dat de pijn kan verzachten is marihuana. De 79-jarige acteur pleit daarom voor de legalisering van de drug. Fibromyalgie wordt ook wel eens weke-delen reuma genoemd en betekent letterlijk: pijn van spier- en bindweefsel.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook