Nu in de zalen (25 januari)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

La La Land

La La Land

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywoodmusical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Regisseur : Damien Chazelle
Met : Ryan Gosling, Emma Stone, Jonathan Kimble Simmons, Rosemarie DeWitt
Genre : Musical

Deze film heeft een score van 8.8 op IMDb.

De beste musicalfilms allertijden

Billy Lynn's Long Halftime Walk

Billy Lynn's Long Halftime Walk

De negentienjarige soldaat Billy Lynn wordt, nadat hij samen met zijn mede-soldaten van de Bravo Squad een verschrikkelijke veldslag in Irak heeft overleefd, tijdelijk teruggehaald en als held verwelkomd. De gruwelijke werkelijkheid van de ervaringen van de Bravo Squad in het oorlogsgebied blijkt in schril contrast te staan met de opvattingen van de Amerikanen over de oorlog.

Regisseur : Ang Lee
Met : Joe Alwyn, Kristen Stewart, Garrett Hedlund, Steve Martin, Vin Diesel
Genre : Oorlog, Drama

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb.

Dode Hoek

Dode Hoek

Jan Verbeeck, een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade, is als 'Mr Zero Tolerance' ongemeen populair en berucht bij de bevolking en in de media. Het land staat dan ook in rep en roer wanneer hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij de extreemrechtse partij VPV. Op zijn laatste dag als politieman leidt een onderzoek hem naar Charleroi waar een inval in een drugslabo een reeks onvoorzienbare en fatale gebeurtenissen in gang zet.

Regisseur : Nabil Ben Yadir
Met : Peter Van den Begin, Jan Decleir, Ruth Becquart, Soufiane Chilah, Bert Haelvoet
Genre : Actie, Misdaadfilm

De tops en flops van Peter Van Den Begin

Un Sac de Billes

Un Sac de Billes

Maurice en Joseph zijn twee jonge Joodse broers die in het bezette Frankrijk volledig op zichzelf aangewezen zijn. Dankzij een ongelofelijke dosis intelligentie, moed en vindingrijkheid pogen ze te ontsnappen aan de vijandige bezetter en weer verenigd te worden met hun familie.

Regisseur : Christian Duguay
Met : Dorian Le Clech, Batyste Fleurial, Patrick Bruel
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb.

Een Echte Vermeer

Een Echte Vermeer

In de jaren twintig van de vorige eeuw wordt Han van Meegeren gezien als een groot schildertalent dat zich laat beïnvloeden door de Oude Meesters. Han ontmoet de actrice Jólanka Lakatos en is meteen in de ban van deze prachtige verschijning. Ze blijkt echter de vrouw te zijn van Abraham Bredius, de belangrijkste kunstcriticus van zijn tijd. De jaloerse Bredius neemt nietsontziend wraak op Han door zijn werk publiekelijk tot op de grond toe af te branden. Als daarnaast zijn vrouw en zoon hem verlaten, is Van Meegeren ten einde raad.

Han van Meegeren verhuist naar Frankrijk en wil maar één ding: zich wreken op Bredius. Hij zet alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die door Bredius als echt moet worden beoordeeld. Maar als het moment daar is, moet Han een besluit nemen: eindelijk wraak nemen op Bredius, of kiezen voor de liefde van zijn leven.

Regisseur : Rudolf Van den Berg
Met : Jeroen Spitzenberger, Lize Feryn, Roeland Fernhout, Viviane De Muynck
Genre : Historisch drama

Deze film heeft een score van 6.5 op IMDb.

Top 5: 1. The Great Wall

Top 5: 1. The Great Wall

Een elite troepenmacht voert op het meest iconische bouwwerk ter wereld een heldhaftige strijd voor de mensheid.

Regisseur : Zhang Yimou
Met : Matt Damon, Willem Dafoe, Pedro Pascal
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 6.3 op IMDb.

Top 5: 2. Live By Night

Top 5: 2. Live By Night

Joe Coughlin, de zoon van een politiecommissaris in Boston, keerde zijn strenge opvoeding de rug toe voor een criminele carrière. Maar zelfs onder criminelen gelden er regels, en Joe breekt één van de belangrijkste als hij geld en een informant steelt van een invloedrijke maffiabaas. De licht ontvlambare situatie eindigt in een tragedie en stuurt Joe op een pad van wraak, ambitie, romantiek en verraad. Hij verlaat Boston en komt hoog op de ladder terecht in de broeierige wereld van rumsmokkelaars in Tampa.

Regisseur : Ben Affleck
Met : Ben Affleck, Zoe Saldana, Elle Fanning, Sienna Miller
Genre : Drama, Misdaadfilm

Deze film heeft een score van 6.9 op IMDb.

Top 5: 3. Rogue One : A Star Wars Story

Top 5: 3. Rogue One : A Star Wars Story

Rogue One: A Star Wars Story speelt zich af voor Episode IV - A New Hope. In een tijd van conflict vormt zich een groep van onwaarschijnlijke helden om de plannen voor de Death Star te stelen, het ultieme massavernietigingswapen van het Keizerrijk. Deze sleutelgebeurtenis in de Star Wars tijdlijn brengt gewone mensen samen die de keuze maken om uitzonderlijke dingen te doen en daardoor deel worden van iets belangrijkers dan henzelf.

Regisseur : Gareth Edwards
Met : Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk
Genre : Science fiction, Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.3 op IMDb.

Top 5: 4. Why Him?

Top 5: 4. Why Him?

Tijdens de feestdagen gaat Ned, een overbezorgde maar liefhebbende vader, samen met zijn familie op bezoek bij zijn dochter op de universiteit. Hier ontmoet Ned zijn grootste nachtmerrie: zijn dochters vriend Laird, een welwillende maar sociaal onhandige Silicon Valley-biljonair. De strenge en preutse Ned vindt Laird, die helemaal geen filter heeft, totaal geen match voor zijn dochter. De eenzijdige rivaliteit loopt volledig uit de hand en Neds paniekaanvallen nemen toe als hij zich gaandeweg steeds minder thuis voelt in de glamoureuze hightech omgeving en hij erachter komt dat Laird klaar is om dé vraag aan zijn vriendin te stellen.

Regisseur : John Hamburg
Met : James Franco, Bryan Cranston, Zoey Deutch, Megan Mullally, Adam Devine
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 6.6 op IMDb.

Top 5: 5. Passengers

Top 5: 5. Passengers

Op een reis door de ruimte op weg naar een nieuwe woonplaats worden twee passagiers 90 jaar te vroeg uit hun kunstmatige slaap gewekt. Terwijl Jim en Aurora wennen aan het vooruitzicht om de rest van hun levens aan boord door te brengen, beginnen ze voor elkaar te vallen, niet in staat om de woeste wederzijdse aantrekkingskracht te negeren... Totdat ze ontdekken dat het schip in groot gevaar is. Hun eigen levens en die van vijfduizend nog slapende passagiers staan op het spel. Jim en Aurora moeten alles op alles zetten om iedereen te redden.

Regisseur : Morten Tyldum
Met : Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, Laurence Fishburne, Andy Garcia
Genre : Science fiction, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook