Deze sterren verloren een fortuin bij hun scheiding

Liefde is niet te koop, maar een scheiding wel. Dat scheiden in Hollywood letterlijk een flinke streep door de rekening kan zijn, weten deze beroemdheden als geen ander. Deze sterren betaalden miljoenen om van hun man of vrouw af te komen.

Mel Gibson & Robyn Moore : 425 miljoen dollar

Mel Gibson & Robyn Moore : 425 miljoen dollar © Splash News/Photo News


Acteur Mel Gibson heeft de allerduurste scheiding ooit in Hollywood op zijn naam staan. Hij moest zijn ex-vrouw Robyn Moore namelijk de helft van zijn fortuin van 850 miljoen dollar afstaan. Omdat de twee niet getrouwd waren onder huwelijkse voorwaarden had zijn ex recht op de helft van al het geld dat Gibson verdiende tijdens hun huwelijk. Zo'n slordige 425 miljoen dollar dus. Naar verluidt heeft ze ook voor de rest van haar leven recht op de helft van zijn salaris.

Gibson en Robyn waren bijna dertig jaar getrouwd en hebben samen zeven kinderen. De scheiding werd in 2009 door Robyn aangevraagd. Eind december 2011 ging de rechter eindelijk akkoord. Ondanks het lange wachten verliep de scheiding vredig. Robyn nam het in 2010 zelfs op voor Mel toen hij werd beschuldigd wegens mishandeling door zijn tweede vrouw, Oksana Grigorieva. Voor de scheiding van Oksana mocht hij nog eens 375 million dollar ophoesten.

Arnold Schwarzenegger & Maria Shriver : 200 miljoen dollar

Arnold Schwarzenegger & Maria Shriver : 200 miljoen dollar © Splash News/Photo News


Arnold Schwarzenegger en Maria Shriver waren 25 jaar gelukkig getrouwd. Een record naar Hollywoodnormen. Maar toen Arnie een scheve schaats reed en ook nog eens een buitenechtelijk kind verwekte, was het uit met de pret. In 2011 kwam het tot een scheiding en Schwarzenegger mocht de helft van zijn fortuin van 400 miljoen dollar afstaan. Zo'n slordige 200 miljoen dollar dus.

Michael Jordan & Juanita Vanoy : 168 miljoen dollar

Michael Jordan & Juanita Vanoy : 168 miljoen dollar © Photo News


Na bijna twintig jaar huwelijk zetten Michael Jordan en Juanita Vanoy er een punt achter in 2006. Onverzoenbare verschillen, zo luidde de reden voor de scheiding, en de twee gingen dan ook in alle vriendschap uit elkaar. Al mocht de ex-NBA ster wel diep in zijn buidel tasten. De scheiding maakte hem 168 miljoen dollar en een villa in Chicago armer. Het zal hem geen tweede keer overkomen, want Jordan en zijn tweede vrouw Yvette Prieto zijn getrouwd met een huwelijkscontract.

Neil Diamond & Marcia Murphey : 150 miljoen dollar

Neil Diamond & Marcia Murphey : 150 miljoen dollar © www.womansown.co.uk


Zanger Neil Diamond en zijn tweede vrouw Marcia Murphey waren maar liefst 26 jaar getrouwd toen ze er in 1995 een put achter zetten. Murphy hield aan de scheiding 150 miljoen dollar over. Geen probleem volgens de zanger, die beweert dat ze elke cent waard was. Wat een gentleman !

Harrison Ford & Melissa Mathison : tussen 85 en 118 miljoen dollar

Harrison Ford & Melissa Mathison : tussen 85 en 118 miljoen dollar © Photo News


Harrison Ford en zijn tweede vrouw, film- en tv scenariste Melissa Mathison, trouwden in 1983 en deelden bijna 18 jaar lief en leed. In 2001 vroeg Mathison de scheiding aan wegens onverzoenbare verschillen. Toen de scheiding uiteindelijk rond was in 2004, rijfde Melissa Mathison tussen 85 en 118 miljoen dollar binnen. Ze kreeg bovendien ook nog hun kunstcollectie, zes vliegtuigen, meerdere grote eigendommen en last but not least de helft van de auteursrechten op DVD's en films die ingeblikt werden tijdens hun huwelijk. Maar lang heeft Ford niet getreurd, want in 2004 viel hij als een blok voor de charmes van Calista Flockhart, de jonge heldin uit Ally McBeal.

Tiger Woods & Elin Nordegren : 100 miljoen dollar

Tiger Woods & Elin Nordegren : 100 miljoen dollar © Paul Childs/Action Images/Photo News


Tiger Woods en voormalig model Elin Nordegren scheidden in 2010 nadat bekend werd dat de golfer haar had bedrogen met meerdere vrouwen. Hoewel media speculeerden dat de blondine zo'n 750 miljoen dollar aan de scheiding zou overhouden, kreeg ze uiteindelijk 'slechts' 100 miljoen dollar. Al zou de golfer zijn ex nog ongeveer 54 miljoen dollar verschuldigd zijn.

Steven Spielberg & Amy Irving : 100 miljoen dollar

Steven Spielberg & Amy Irving : 100 miljoen dollar © www.womansown.co.uk


Toen Steven Spielberg en zijn vrouw eerste vrouw Amy irving in 1989 na amper 4 jaar uit elkaar gingen, betaalde de regisseur haar bijna 100 miljoen dollar. Ondanks het feit dat ze een huwelijkscontract hadden afgesloten, slaagde Amy erin de jury ervan te overtuigen het contract te annuleren. Haar motivatie: ze had geen advocaat toen ze de handtekening zette. Gevolg: Steven moest 100 miljoen dollar, een nooit gezien bedrag, afdokken aan zijn ex.

Madonna & Guy Richie : 92 miljoen dollar

Madonna & Guy Richie : 92 miljoen dollar © Axel/Zuma Press/Photo News


Het zijn niet alleen mannen die hun scheiding duur betalen: Guy Richie streek zo maar eventjes 92 miljoen dollar op toen hij niet langer meneer Madonna was. Hun huwelijk hield verbazingwekkend genoeg 8 jaar stand, van 2000 tot 2008. Bovenop de 92 miljoen dollar op zijn rekening kreeg regisseur Guy Richie ook nog eens een landhuis en een pub in het centrum van Londen. Niet slecht dus !

Kevin Costner & Cindy Silva : 80 miljoen dollar

Kevin Costner & Cindy Silva : 80 miljoen dollar © www.womansown.co.uk


Kevin Costner en zijn eerste vrouw Cindy Silva vroegen in 1994 na 16 jaar huwelijk de echtscheiding aan. Ze maakt Costner 80 miljoen dollar armer. Costner leerde Cindy kennen aan de universiteit en trouwde in 1978 op zijn 23ste.

James Cameron & Linda Hamilton : 50 miljoen dollar

James Cameron & Linda Hamilton : 50 miljoen dollar © Eliot Press/Photo News


Tijdens de opnames van 'Titanic' viel regisseur James Cameron voor de charmes van Suzy Amis. Zijn toenmalige vrouw Linda, de heldin uit 'Terminator 2: Judgement Day', met wie hij 2 jaar getrouwd was, kon dat niet appreciëren. Ze vroeg in 1999 de scheiding aan en kreeg 50 miljoen dollar, waarvan de helft opbrengsten van Titanic. Voor James Cameron was het al z'n vierde scheiding.

Paul McCartney & Heather Mills : 48,6 miljoen dollar

Paul McCartney & Heather Mills : 48,6 miljoen dollar © New York Post/Photo News


Een Beatle trouwen, daar hou je een flinke duit aan over. Zelfs wanneer het huwelijk strandt, zo ondervond Heather Mills toen ze 48,6 miljoen dollar kreeg. Ook al wilde Mills oorspronkelijk 250 miljoen, 48,6 miljoen is ook niet slecht. Het huwelijk van de ex-Beatle met het topmodel in 2002 hield 4 jaar stand. Ze hebben samen een dochter, Béatrice, die geboren werd in 2003. De 45.000 euro die McCartney elk jaar stort als schoolgeld voor Beatrice zijn niet in het vermelde bedrag inbegrepen. Een van de duurste scheidingen ooit in Groot-Brittannië.

Michael Douglas & Diandra Luker : 45 miljoen dollar

Michael Douglas & Diandra Luker : 45 miljoen dollar © www.womansown.co.uk


Toen Michael Douglas en Diandra Luker in 2000 na 23 jaar besloten een punt achter hun huwelijk te zetten, zag de Australische diplomatendochter het saldo op haar bankrekening met 45 miljoen dollar stijgen en ze kreeg er nog twee huizen bovenop. En dat was blijkbaar nog niet genoeg volgens haar. In 2010 meende Luker aanspraak te maken op een deel van de winst van Michaels film "Wall Street: Money Never Sleeps", omdat het een vervolg was op de film die tijdens hun huwelijk was gemaakt. Douglas was het daar niet mee eens. Wat volgde was een bikkelharde juridische strijd tussen de 2 exen, maar uiteindelijk gaf een rechter de Oscarwinnaar gelijk. In een interview uit 2013 zei Douglas daarover : "We hadden al 8 of 10 jaar eerder een punt achter dat huwelijk moeten zetten. "

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook