Borsten, billen en middenvingers: beroemdheden die een lichaamsdeel lieten verzekeren

Borsten, billen en middenvingers: beroemdheden die een lichaamsdeel lieten verzekeren © Photonews


Het is Kylie Minogue niet aan te zien dat ze bijna een halve eeuw op deze aardkloot rondloopt. Ze lijkt in topvorm en wurmt zich probleemloos in pakjes die nog even strak zitten als vijftien jaar geleden, wat haar nu en dan op afgunstige blikken komt te staan. De Australische zangeres nam het zekere voor het onzekere en liet haar derrière verzekeren voor een bedrag van bijna 5 miljoen euro. Kylie is niet de enige, want beroemdheden nemen soms een verzekering voor de gekste lichaamsdelen. Een overzicht!

Een achtersteven dat goud waard is

Een achtersteven dat goud waard is © Photonews


De 5 miljoen van Kylie lijkt een peulschil wanneer je vergelijkt met de ass-surance die Jennifer Lopez afsloot ten belope van 200 miljoen euro. Dat bracht Louis Tomlinson - de zanger van boysband One Direction - op een idee, maar zijn zitvlak bleek slechts een luttele 152 000 euro waard. Het gerucht doet de ronde dat ook Kim Kardashian haar wereldberoemde achterwerk liet verzekeren voor een bedrag met veel nullen, maar Kim noch haar echtgenoot, rapper en zelfverklaard genie Kanye West, willen dat bevestigen.

Een welgemeende fuck you

Een welgemeende fuck you © Jon Furniss / Corbis / Photonews


Keith Richards spendeerde 1,5 miljoen euro aan een polis. Voor zijn handen zou je zeggen, wat logisch lijkt: de man speelt gitaar. Intimi beweren echter dat Keith enkel z’n middenvinger heeft laten verzekeren. Het zal wel een kwestie zijn van prioriteiten stellen.

De beroemdste tong uit de showbizzwereld

De beroemdste tong uit de showbizzwereld © Photonews


Miley Cyrus is niet bepaald bekend voor haar ingetogen optredens. Ze dartelt meestal halfnaakt over het podium en schuurt daarbij haar edele delen tegen willekeurige concertbezoekers aan. Twerken heet dat, een activiteit waarbij haar tong meestal uit haar mond hangt. Wellicht is ze bijzonder trots op die welgevormde, zachtrozig-rode tong, want ze liet het orgaan verzekeren voor 1 miljoen dollar (meer dan 950 000 euro). Gene Simmons van Kiss ging haar voor: de man kon het ook niet laten om z’n tong zo vaak mogelijk aan het publiek te tonen. Hij had een exemplaar dat langer was dan die van de gemiddelde sterveling: ‘kwatongen’ beweren zelfs dat Simmons een tongverlenging onderging. Hij spendeerde hetzelfde bedrag aan zijn verzekering als Miley.

Benen en billen

Benen en billen © Photonews


Mariah Carey is de trotse eigenares van een kanjer van een stem. De zangeres haalt namelijk een bereik van 5 octaven, wat niet bepaald alledaags is. Maar ze vond het toch belangrijker om haar benen te laten verzekeren voor het aardige sommetje van 695 miljoen euro. Taylor Swift volgde haar voorbeeld, weliswaar voor slechts een fractie van dat bedrag: 38 miljoen euro. Rihanna spendeerde er 767 000 euro aan.

Totaalpakket

Totaalpakket ©1962-2012 Danjaq / LLC / United Artists Corporation / Photonews


Liefhebbers van de avonturen van James Bond zijn het er roerend over eens: zowel de Big Ben als de kathedraal van Antwerpen verzinken in het niets bij de lichaamsbouw van Daniel Craig. In zijn eerste Bondfilm, Casino Royale, deed hij veel stunts zelf en dus leek het hem geen gek idee om zijn lijf te laten verzekeren. Prijs: 9 041 461 euro.

Smile, Julia

Smile, Julia © Photonews


Julia Fiona Roberts heeft wat je noemt een tandpastaglimlach. Daarom gaf ze bijna 29 miljoen euro uit aan een verzekering.

Scheel

Scheel © Warner Bros. / Photonews


Maar in de goeie ouwe tijd konden ze er ook wat van: al in de jaren twintig liet acteur Ben Turpin zijn schele ogen verzekeren voor het geval die weer recht zouden komen te staan. Zijn blik was namelijk zijn handelsmerk. Wat later sloot Bette Davis een verzekering af voor haar taille. Dat zulke praktijken toendertijd niet vanzelfsprekend waren, mocht Marlène Dietrich ondervinden: toen zij een polis wilde afsluiten voor haar stem en haar benen, werd er schande van gesproken. Toch vond ze een Engelse verzekerings-maatschappij die met haar in zee wilde. Fred Astaire verzekerde – uiteraard – zijn benen.

Little Elvis

Little Elvis © Isopix


Het waren de Nederlandse broers Eddie en Alex die Van Halen oprichtten, maar later zou zanger David Lee Roth met alle aandacht gaan lopen. De ietwat extravagante Roth moest de vrouwen van zich afslaan, ondanks het feit dat hij maar al te vaak afzichtelijke pakjes droeg. Op een dag kwam hij op het lumineuze idee om z’n sperma te laten verzekeren voor een miljoen dollar. Er werd ook geroddeld dat ‘s mans penis, die hij little Elvis noemde, apart werd verzekerd.

De troeven van Dolly

De troeven van Dolly © Photonews


Dolly Parton heeft naast haar stem nog twee andere handelsmerken. Elke borst is
300 000 euro waard. Niets vergeleken bij wat Madonna en model Holly Madison klaarspeelden: zij lieten hun boezem verzekeren voor respectievelijk bijna 1 miljoen en 2 miljoen euro.

Weelderige bos

Weelderige bos © Photonews


Tom Jones ken je wellicht als de man met het kenmerkende stemgeluid die hits als ‘Sex Bomb’, ‘Delilah’ en ‘It’s not unusual’ op z’n naam heeft staan. Tegenwoordig is het wat stiller rond de Welshman, maar vroeger gold hij als sekssymbool. Jones’ vrouw moet zowat de meest vergevingsgezinde echtgenote ooit zijn, want hij biechtte in een interview op dat hij maar liefst 250 keer naast de pot piste. Een paar jaar geleden berichtten verschillende media dat hij z’n borsthaar liet verzekeren voor 5 miljoen euro. Aanvankelijk reageerde hij niet op dat nieuws, tot hij het plots als ‘onzin’ omschreef.

Stembanden

Stembanden © Photonews


Rod Stewart is nog zo’n legende. De Engelsman liet z’n stembanden verzekeren voor bijna 5 miljoen euro. Een bedrag dat Bruce Springsteen moeiteloos overtroefde: bij hem gaat het om 8 miljoen euro.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook