Die keren dat het misging tijdens een prijsuitreiking

Die keren dat het misging tijdens een prijsuitreiking © Photonews


Het is ondertussen genoegzaam bekend: de Oscars hebben betere tijden gekend. De kijkcijfers zijn in vrije val en de afgelopen editie werd gekenmerkt door blunders. Een vrouwelijke producer werd onterecht doodverklaard en het feit dat Warren Beatty een enveloppe met de verkeerde winnaar kreeg zullen de organisatoren zich nog lang heugen. Maar ze kunnen zich troosten, want ook tijdens andere uitreikingen loopt het wel eens mis. Lees verder en huiver ...

Debacle aan de kust

Debacle aan de kust © Photonews


Het immer zonnige Blankenberge is elk jaar het decor voor de bekendmaking van de Radio 2-zomerhittrofee. Toch pakten zich tijdens de editie 2016 even een paar hardnekkige wolken samen boven het podium toen cultuurminister Sven Gatz een verkeerde winnaar uit de enveloppe haalde. Een breed glimlachende Milow wilde z’n prijs in ontvangst nemen, toen Peter Van de Veire hem tegenhield: eigenlijk had K3 gewonnen. De zanger kon er achteraf gelukkig mee lachen. In de enveloppe zaten naast de naam van de winnaar ook de namen van de verliezers. Pijnlijk!

Dronkemansvertoning

Dronkemansvertoning © Photonews


De Britse dj Brandon Block is een rasechte lolbroek. In 2000 dronk hij zich tijdens de BRIT Awards een flink stuk in zijn kraag. Block was zo zat dat hij naar het podium beende toen z’n vrienden hem voor de grap wijsmaakten dat hij een award gewonnen had. Wat hij dan gewonnen had, daar had het laveloze heerschap geen enkel idee van. Hij onderbrak de speech van Rolling Stones-gitarist Ronnie Wood, met wie het uiteindelijk tot een akkefietje kwam: Wood riep hem iets onvriendelijks toe en mikte zijn drankje in het gezicht van Block.

Proficiat, Miss World … of toch maar niet

Proficiat, Miss World … of toch maar niet © Photonews


Het kan nog erger: twee jaar geleden was Ariadna Gutierrez Aravelo door het dolle heen toen ze op het podium werd geroepen, waar het Miss World-kroontje op haar hoofd zou worden gezet. Maar de presentator ging compleet de mist in, zo bleek: ‘Ik moet me verontschuldigen, dit is niet exact wat er op het papier staat’, stamelde de de man even later. De onverlaat had de verkeerde tot winnares uitgeroepen. Vervolgens werd de felbegeerde kroon voorzichtig van het hoofd van Miss Colombia naar dat van Miss Filipijnen Pia Alonzo Wurtzbach verplaatst. Een beschamend schouwspel.

Eurosong

Eurosong © Rob Cable / REX / Shutterstock / Isopix


Het moment waarop men de inzending voor het Eurosongfestival op het grote publiek loslaat, is altijd spannend. In 2007 draaide de groots opgezette show bij de Britten flink in de soep: Terry Wogan en Feane Cotton riepen simultaan de winnaar uit; alleen vertelde Wogan dat Cyndi gewonnen had, terwijl zijn collega Scooch de hoogste eer toebedeelde. Scooch werd uiteindelijk de winnaar en bij de BBC verontschuldigden ze zich uitgebreid. Uiteindelijk hadden ze misschien toch beter Cyndi gestuurd, want Scooch eindigde op een teleurstellende 23ste plaats in de finale, waarvoor de band rechtstreeks was gekwalificeerd.


Troostprijs

Troostprijs © Photonews


Acht jaar geleden werd Katy Perry dan weer het slachtoffer van een blunder. De organisatoren van de Franse NRJ Awards sloegen tijdens het gala in Cannes de plank volledig mis toen ze Katy de prijs voor ‘beste nummer’ gaven voor haar liedje ‘I kissed a girl’. Er gebeurde namelijk een fout bij de stemmentelling en de award was bestemd voor Rihanna. Perry moest het beeldje teruggeven, maar kreeg wel de award voor beste internationale album.

Het kan de beste overkomen

Het kan de beste overkomen © Photonews


Zelfs Michael Jackson kon zich vergissen. We schrijven 2002, tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards. Toen Britney Spears Wacko Jacko de ‘artiest van het millennium’ noemde, dacht hij dat hij een prijs gewonnen had. Hij kreeg een staande ovatie en toen het achteraf om een vergissing bleek te gaan, trok hij er zich niet al te veel van aan.

Shame on you, Mr Bush

Shame on you, Mr Bush © Photonews


‘Bowling for Columbine’ van Michael Moore is een aanklacht tegen vrij wapenbezit in de Verenigde Staten. Toen de man een Oscar won voor z’n documentaire, haalde hij flink uit naar de toenmalige regering-Bush. De meningen in de zaal waren duidelijk verdeeld, want hij werd zowel getrakteerd op boegeroep als op applaus. Anderen wisten dan weer niet goed hoe ze moesten reageren.

Nog een keer Rihanna

Nog een keer Rihanna © Photonews


En Rihanna heeft het niet onder de markt met prijsuitreikingen, zo blijkt: in 2011 ging het ook fout tijdens de BET Awards: de presentatrice van dienst moest de de ‘Viewer’s choice Award’ uitreiken en ze kondigde enthousiast aan dat het Chris Brown was geworden. Niet dus: Rihanna en Drake hadden gewonnen.

De grote Kanye-show

De grote Kanye-show © Photonews


Wanneer Kanye West aanwezig is op een uitreiking, loopt het geheid mis. Zo moest Taylor Swift het ongelden omdat de rapper vond dat Beyoncé haar MTV Music Award had verdiend, en ook toen Beck won was hij van mening dat Beyoncé meer recht had op het beeldje, wat hij duidelijk maakte met de woorden ‘Beck moet artiesten respecteren’.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook