Nu in de zalen (15 maart)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

The Lost City of Z

The Lost City of Z


Aan het begin van de 20ste eeuw ontdekt de legendarische avonturier Percy Fawcett op een van zijn tochten door het onontgonnen Amazonewoud restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving. Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal afgedaan als onzin en wordt het idee van het bestaan van een mythische stad El Dorado belachelijk gemaakt. Fawcett is echter vastbesloten om terug te keren naar de jungle en met de steun van zijn vrouw en zoon deze mysterieuze stad te vinden. Een levensgevaarlijke tocht die de hele wereld in zijn greep houdt.

Regisseur : James Gray
Met : Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller
Genre : Avontuur

Deze film heeft een score van 7.3 op IMDb.


Sprakeloos

Sprakeloos


Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontaties die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingen hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

Regisseur : Hilde Van Mieghem
Met : Stany Crets, Viviane De Muynck, Marie Vinck
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 5.6 op IMDb.

Vlaamse boekverfilmingen van vroeger en nu

Patriots Day

Patriots Day


Wanneer bij de Boston Marathon twee explosieven afgaan, begint voor politieagent Tommy Saunders een race tegen de klok om de daders op te sporen voor zij opnieuw toeslaan. Terwijl hulpverleners de overlevenden bijstaan start het ijzersterke team van special agent Richard Deslauriers, de commissaris van de politie Ed Davis en Sergent Jeffrey Pugliese een bloedstollende klopjacht op de terroristen.

Regisseur : Peter Berg
Met : Mark Wahlberg, Kevin Bacon, Michelle Monaghan, John Goodman
Genre : Thriller, Drama

Deze film heeft een score van 7.5 op IMDb.

H.I.T. - De Romeo's

H.I.T. - De Romeo's


Het gaat niet goed met De Romeo’s. Vooral Chris krijgt het op zijn heupen wanneer Davy voor de zoveelste keer te laat opdaagt op een concert waar ook andere zangers op de affiche staan. Wanneer één van de artiesten vlak voor zijn optreden wordt aangevallen, komt Davy tussenbeide. Chris en Gunther zijn verbaasd over zijn interventie en eisen een verklaring. Davy neemt hen mee naar zijn huis en toont aan hoe hij al een tijdje undercover agent is binnen de H.I.T.-missie. Meer wil hij daarover niet kwijt.  Maar voor Chris is dit het bewijs dat Davy niet meer met zijn hart bij De Romeo's is.  Hij wil dan ook dat De Romeo's ermee ophouden. En dat net aan de vooravond van het Europees Schlager Festival...

Regisseur : Matthias Temmermans
Met : Davy Gilles, Gunther Levi, Chris Van Tongelen, Marijn De Valck, Ann Ceurvels
Genre : Komedie, Familie

Top 5: 1. Kong: Skull Island

Top 5: 1. Kong: Skull Island


Een team van ontdekkingsreizigers komt bij elkaar om een nog niet in kaart gebracht eiland te onderzoeken. Ze weten echter niet dat dit eiland in de Stille Oceaan, zowel prachtig als verraderlijk, het domein van de mythische Kong is.

Regisseur : Jordan Vogt-Roberts
Met : Tom Hiddleston, Brie Larson, Samuel L. Jackson, John Goodman
Genre : Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.1 op IMDb.

Top 5: 2. Logan

Top 5: 2. Logan


In de nabije toekomst ontfermt een vermoeide Logan zich over de zieke Professor X in een schuilplaats op de grens met Mexico. Logan probeert zich te verschuilen voor de wereld en zijn nalatenschap. Maar als een jonge mutant op de vlucht voor duistere krachten zijn pad kruist, kan hij zich niet langer verstoppen.

Regisseur : James Mangold
Met : Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen, Boyd Holbrook
Genre : Science fiction, Actie

Deze film heeft een score van 9.6 op IMDb.

Top 5: 3. Fifty Shades Darker

Top 5: 3. Fifty Shades Darker


Ana en Christian zijn uit elkaar en Ana neemt een nieuwe baan aan als assistente van uitgever Jack Hyde. Ze mist Christian echter zo erg dat ze niet kan eten, steeds meer vermagert en niet normaal functioneert.. Als ze hem tijdens een expositie weer ontmoet, slaat de vonk meteen weer over. Christian ergert zich echter aan Hyde en probeert hem in alles dwars te zitten, tot groot ongenoegen van Ana.

Regisseur : James Foley
Met : Dakota Johnson, Jamie Dornan, Kim Basinger, Marcia Gay Harden
Genre : Liefde / romantiek, Drama

Deze film heeft een score van 4.8 op IMDb.

Top 5: 4. La La Land

Top 5: 4. La La Land


Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywoodmusical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Regisseur : Damien Chazelle
Met : Ryan Gosling, Emma Stone, Jonathan Kimble Simmons, Rosemarie DeWitt
Genre : Musical

Deze film heeft een score van 8.8 op IMDb.

De beste musicalfilms aller tijden

Top 5: 5. Split

Top 5: 5. Split


Kevin, die lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis, wordt door een van de persoonlijkheden die in hem leeft, aangezet tot het ontvoeren van drie tienermeisjes waaronder de scherpzinnige Casey. Samen met zijn vertrouwde psychiater Dr. Fletcher moet Kevin een overlevingsstrijd voeren met alle persoonlijkheden die in hem schuilen.

Regisseur : M. Night Shyamalan
Met : James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley, Haley Lu Richardson, Kim Director
Genre : Thriller, Horror

Deze film heeft een score van 7.5 op IMDb.

De tops en flops van M. Night Shyamalan

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook