De gekste diëten van de sterren

Dun, dunner, dunst. Dat is de norm in Hollywood. Heel wat sterren doen dan ook de gekste dingen om mager te blijven. Komt daarbij dat sommige acteurs of actrices voor bepaalde rollen ook nog eens flink wat kilo's moeten verliezen. Of dat allemaal nog wel gezond is, laten we in het midden. De afvalrace in Hollywood : dit zijn de gekste diëten van de sterren...

De gekste diëten van de sterren © Photo News


Op de foto : Kim Kardashian, Victoria Beckham en Lady Gaga

Koekjesdieet

Koekjesdieet © Splash News/Photo News


Realitysteren Kim Kardashian en Snooki (Jersey Shore) zweren bij het koekjesdieet. Eigenlijk is dit gewoon weer een van de vele uithongerdiëten. Twee maaltijden worden vervangen door twee koekjes, en daardoor eet je slechts 800 calorieën per dag. Dat hou je niet lang vol natuurlijk, maar op korte termijn val je er wel van af.

Babyvoedingdieet

Babyvoedingdieet © Robert Gauthier/Polaris/Photo News


We zagen allemaal hoe dik Lady Gaga op een bepaald moment was geworden. Ze gaf aan gek te zijn op Italiaans eten en moet daarom eigenlijk altijd op de lijn letten. Dat deed ze ook even met het babyvoedingdieet. Het zou gaan om zo'n twaalf kleine potjes per dag. De fruithapjes vinden wij nog wel te pruimen, maar van die aardappel-sperziebonen-schoteltjes? No thanks! Ook Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Gywneth Paltrow doen het geregeld op die manier.

Trouwens, nog een dieet dat volgens Lady Gaga heel effectief is is het 'Drunk Diet'. Wat je je daarbij moet voorstellen? Je drinkt je gewoon lazarus en 's anderdaags trek je naar de fitness, zonder of (meestal) met kater.

Grapefruitoliedieet

Grapefruitoliedieet © Splash News/Photo News

Jennifer Lopez schijnt grapefruitolie te snuiven om op gewicht te blijven. Waarom? De aroma's blijken enzymen in de lever te activeren die dan op hun beurt zenuwen activeren om vet af te breken.

Bonensoepdieet

Bonensoepdieet © Splash News/Photo News

Sarah Michelle Gellar volgt het makkelijkste dieet dat er bestaat: onbeperkt bonensoep eten. Er zit wel een luchtje aan !

Vogelvoerdieet

Vogelvoerdieet © E-Press Photo.Com /Photo News


Bonenstaak Victoria Beckham is een van de allerdunste celebrity's. Hoe komt ze aan zo'n lijntje ? Door te eten als een vogeltje. Ze leeft op een dieet van vogelvoer, sojabonen, aardbijen en sla. En ze drinkt twee grote glazen algen-zeewiershakes per dag. Jakkes !

IJsklontjesdieet

IJsklontjesdieet © Matt Crossick/Empics Entertainment/Photo News

Renee Zellweger weet natuurlijk wel het een en ander over diëten. Voor de rol van Bridget Jones kwam ze meerdere malen flink aan om daarna weer kilo's te gaan afvallen. Hoe ze dat doet ? Door de hele dag op ijsklontjes sabbelen.

Het paarse dieet

Het paarse dieet © Gilbert Flores /Broadimage/Photo News


Paars eten helpt Mariah Carey om in vorm te blijven en geen rimpels te krijgen. Dat betekent dus vier dagen per week alleen druiven, pruimen, blauwe bessen, bieten en aubergines eten. Mariah gelooft dat paars eten je lichaam reinigt en jong houdt.

Azijndieet

Azijndieet © Frederick's/Ellen von Unwerth/Photo News


Volgens Megan Fox krijg je een lekker strak lijf door veel appelazijn te drinken. Het zorgt er volgens haar voor dat het lichaam minder water vasthoudt en dat het metabolisme verhoogt (ondanks dat artsen beweren dat dat niet zo is). Je zou alleszins van minder een zuur gezicht trekken.

Master Cleanse

Master Cleanse © Allen J. Schaben/Polaris/Photo News


Huh, Beyoncé afvallen? Ja, dat moest ze zeker! Voor haar rol in 'Dreamgirls' deed ze de Master Cleanse, waarbij ze haar dag begon met 4 glazen zout water. De rest van de dag dronk ze water met cayennepeper, ahornsiroop en citroen. De kilo’s vlogen eraf, dat wel. Maar erg gezond was het zeker niet. Ook Jared Leto heeft dit dieet ooit geprobeerd.

Eiwitdieet

Eiwitdieet © Dennis Van Tine/Empics Entertainment/Photo News


In 'Dallas Buyers Club' speelt acteur Matthew McConaughey een Aids-patient. Daavoor moest hij maar liefst 18 kilo verliezen. Wat hij at op een dag? Twee gebakken eiwitten, een klein stukje kip en een klein bakje pudding. Hij mocht daar twee blikjes cola light bij drinken. Niet veel dus.

Hardgekookte eierendieet

Hardgekookte eierendieet © Panoramic /Photo News

Nicole Kidman is nog nooit dik geweest, maar toch moest ze voor een film een uitgemergelde look krijgen. Geen probleem met het hardgekookte eierendieet. Iedere ochtend mocht ze een eitje eten en 's avonds kreeg ze er zelfs twee. Dat was het. Afwisseling zat er niet echt in voor haar. Trouwens, voedingsdeskundigen raden slechts twee eieren per week aan. Lichtelijke overdosis dus.

Ook celebrity-trainer David Kersh getuigt: "Ik had een cliënt die zich klaarmaakte voor de Oscars en leefde op een gekookt ei of twee per dag." Wie dat was, dat wilde hij niet kwijt.

Koffiedieet

Koffiedieet © Sunset Box/Allpix/Photo News

Christian Bale is een geweldig acteur die zich altijd enorm inleeft in zijn rollen en er alles aan doet om zo goed mogelijk voorbereid op de set te verschijnen. Zo ook voor zijn film 'The Machinist'. Hij verloor daarvoor ruim 27 kilo in 4 maanden tijd door alleen één kop zwarte koffie met een appel of een blikje tonijn te nuttigen.

Ook Renee Zellweger en Mary-Kate Olsen spot je doorgaans met grote bekers meeneemkoffie in de hand. Koffie zou niet alleen het metabolisme versnellen en de eetlust remmen. Experten zeggen echter dat koffie je dik maakt. Drink je er te veel van, dan zal je lichaam als reactie de insuline- en cortisolproductie verhogen. En dat zorgt er dan weer voor dat je meer vet opslaat. Toch maar oppassen met koffie dus !

Havermoutdieet

Havermoutdieet © Chase Rollins/Empics Entertainment/Photo News


Voor haar rol in 'Les Misérables' moest Anne Hathaway flink afvallen, 15 kilo maar liefst. De eerste 4,5 kilo verloor ze door een cleanse en de laatste 10,5 kilo door het eten van twee plakjes gedroogde havermoutpasta per dag. Heel heftig dus. Niet voor niks gelukkig, want het leverde haar wel een Oscar op!

Citroensapdieet

Citroensapdieet © Splash News/Photo News


Als model moet je natuurlijk superskinny blijven. Heidi Klum heeft daarom een tijdje het citroensapdieet gevolgd. Het citroensap dat je iedere ochtend naar binnenwerkt, zorgt ervoor dat je maag kleiner wordt. Alles leuk en aardig, maar mega ongezond. Zodra je weer normaal gaat eten kun je namelijk niets meer hebben en zul je vaak moeten braken. Geen aanrader!

Fruitdieet

Fruitdieet © Tom Donoghue/Polaris/Photo News

Ashton Kutcher dacht tijdens zijn voorbereiding voor de rol van Steve Jobs goed bezig te zijn door alleen maar fruit te eten. Na enkele weken belandde hij op de spoed. Niet heel gek als je wekenlang niets anders dan fruitsuikers naar binnenwerkt.

Champignonnendieet

Champignonnendieet © Splash News/Photo News


Samen met Kelly Osbourne heeft Katy Perry (foto) ook een tijdje een gek dieet gevolgd: het champignonnendieet. De twee waren er heilig van overtuigd dat door dit dieet het vet bij je armen, benen en heupen weg zou gaan en dat je borstomvang toch gespaard zou blijven. Lekker bakken met knoflook zat er natuurlijk niet in. Rauwe champignonnetjes en dat een paar weken lang. Allesbehalve smakelijk!

Breatharianism of luchtdieet

Breatharianism of luchtdieet © Yui Mok/Empics Entertainment/Photo News


De aanhangers van ‘breatharianism’ beweren dat eten, en misschien zelfs drinken, niet nodig is om het lichaam te onderhouden. Je zou kunnen leven op lucht en zonlicht alleen. Voor een optimaal resultaat zijn het eten van zout en een speciale watersoep wel toegelaten. Iemand gek genoeg om dit dieet te volgen? Yep, Madonna !

Weerwolfdieet

Weerwolfdieet © Splash News/Photo News


Het Weerwolfdieet lijkt de nieuwste afvalrage te worden onder sommige beroemdheden. Demi Moore (foto) en Madonna zijn alvast fan. Het weerwolfdieet of maandieet is het gebaseerd op de cycli van de maan. Het idee erachter is dat de maan het water in ons lichaam beïnvloedt, op dezelfde manier dat het invloed heeft op de getijden van de oceaan. Als het nieuwe maan en volle maan is, is de zwaartekracht zodanig, dat die het meeste invloed heeft op de 60% water die wij in ons lichaam hebben. Bij het Weerwolfdieet pas je je eetpatroon aan naar gelang de stand van de maan.

Lees ook ons andere dossier over de diëten van de sterren

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook