Nu in de zalen (19 april)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

The Last Face

The Last Face


Wren Petersen staat in Afrika aan het hoofd van een internationale hulporganisatie. In het door oorlog verscheurde Liberië ontmoet ze de bevlogen dokter Miguel en wordt halsoverkop verliefd op hem. Zowel Wren als Miguel gaan tot het uiterste voor hun missie, maar al snel blijkt dat ze fundamenteel van mening verschillen over hoe ze het conflict rond hen moeten aanpakken. Terwijl het land verder in chaos verzinkt, moeten Wren en Miguel de kloof tussen hen overbruggen, willen ze hun relatie redden...

Regisseur : Sean Penn
Acteurs : Charlize Theron, Javier Bardem, Sean Penn
Genre : Drama

A United Kingdom

A United Kingdom


In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botwana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken: zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid Afrikaanse regering. Het idee van een biraciaal echtpaar dat het buurland regeert van een republiek waar onlangs de Apartheid werd ingevoerd is ondenkbaar. Diplomatieke druk of niet, Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar. De strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig, en inspireerde de wereld.

Regisseur : Amma Asante
Acteurs  : Rosamund Pike, Tom Felton, Laura Carmichael
Genre : Deama

Deze film heeft een score van 6.7 op IMDb.

Sous le même toit

Sous le même toit


Wanneer Delphine en Yvan uit elkaar gaan, verloopt hun scheiding aanvankelijk zonder veel problemen.
Delphine blijft in hun huis wonen, maar Yvan slaagt er niet in om een woonst te betalen en belandt op straat. Tot Yvan beseft dat hij ook een klein deel van het huis betaalde en dus voor 1/5de recht heeft om er ook te wonen. Delphine kan niet anders dan Yvan terug binnen te laten, maar dat is dik tegen haar zin...

Regisseur : Dominique Farrugia
Acteurs : Gilles Lellouche, Louise Bourgoin, Manu Payet
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 5.7 op IMDb.

Life

Life


Zes bemanningsleden van een internationaal ruimtestation staan op het punt om één van de belangrijkste ontdekkingen uit de geschiedenis van de mensheid te doen. Ze kunnen als eerste aantonen dat er buitenaards leven is op Mars. Als de bemanningsleden hun onderzoek starten en hun methodes onbedoelde gevolgen krijgen, blijkt deze buitenaardse levensvorm intelligenter dan verwacht.

Regisseur: Daniel Espinosa
Acteurs: Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds
Genre : Science fiction, Thriller

Deze film heeft een score van 7.0 op IMDb.

Top 5: 1. Belle en het Beest

Top 5: 1. Belle en het Beest


Het klassieke verhaal en de geliefde karakters uit het bekende sprookje komen opnieuw tot leven in een spectaculaire live-action versie van Beauty and the Beast. De film vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is. Haar dorpsgenoten buiten de kasteelmuren denken daar echter anders over...

Regisseur : Bill Condon
Acteurs : Emma Watson, Luke Evans, Ian McKellen, Emma Thompson, Ewan McGregor, Kevin Kline
Genre : Familie, Fantasy, Musical

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb.

Meezingen met de mooiste Disneysongs

Top 5: 2. Fast & Furious 8

Top 5: 2. Fast & Furious 8


Nu Dom en Letty op huwelijksreis zijn, Brian en Mia met vervroegd pensioen zijn gegaan en de rest van de crew vrijgesproken is, lijken de leden van het team normale levens te leiden. Maar als een mysterieuze vrouw Dom verleidt om terug te keren naar het misdaadleven en hij degenen om zich heen bedriegt, wordt de hechte vriendschap van de groep op de proef gesteld. Van de kust van Cuba, naar de straten van New York City, naar de ijsvlaktes van de arctische Barentszzee, moet onze elite-eenheid wederom plankgas de wereld rond om een anarchist te belemmeren in het ontketenen van wereldwijde chaos... En om de man die hen tot een familie maakte thuis te brengen.

Regisseur : F. Gary Gray
Acteurs : Vin Diesel, Dwayne Johnson, Charlize Theron, Jason Statham
Genre : Actie

Deze film heeft een score van 7.3 op IMDb.

De knapste babes uit Fast & Furious

Top 5: 3. The Boss Baby

Top 5: 3. The Boss Baby


The Boss Baby is een hilarisch verhaal over de impact die de komst van een nieuwe baby heeft op een familie. Dit alles wordt verteld vanuit het perspectief van een heerlijk onbetrouwbare verteller, een zeer fantasierijke 7-jarige jongen genaamd Tim.

Regisseur : Tom McGrath
Met de stemmen van : Alec Baldwin, Tobey Maguire, Lisa Kudrow, Steve Buscemi (OV)
Genre : Komedie, Animatie, Familie

Deze film heeft een score van 6.9 op IMDb.

Top 5: 4. Power Rangers

Top 5: 4. Power Rangers


Het leven van vijf gewone tieners uit het stadje Angels Grove staat op zijn kop wanneer de wereld op het punt staat te worden vernietigd door een buitenaardse bedreiging. Het lot brengt het vijftal samen en al snel ontdekken ze dat zij de enigen zijn die de planeet kunnen redden. Maar om dit voor elkaar te krijgen moeten zij eerst ieder hun eigen problemen zien te overwinnen en als Power Rangers hun buitengewone krachten bundelen voordat het te laat is.

Regisseur : Dean Israelite
Acteurs : Bryan Cranston, Elizabeth Banks, RJ Cyler
Genre : Familie, Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb.

Jong in de jaren negentig? Dan heb je deze series zeker gezien!

Top 5: 5. De Smurfen en het Verloren Dorp

Top 5: 5. De Smurfen en het Verloren Dorp


De Smurfin heeft de indruk dat iedereen in het dorp een functie heeft - Grote Smurf leidt, Bakkersmurf bakt, zelfs Moppersmurf die moppert - behalve zij. Wat zou het enige meisje in het dorp moeten doen? Op zoek gaan naar haar eigen doel, natuurlijk! Als ze toevallig de weg van een mysterieus wezen kruist, volgt ze het in het Verboden Bos.

Vergezeld door haar broers Brilsmurf, Potige Smurf en Klungelsmurf - en met de gemene tovernaar Gargamel die hen steeds schaduwt - onderneemt het Smurfenteam een wilde reis vol actie, gevaar en ontdekking, die hen leidt naar het grootste mysterie in de geschiedenis van de Smurfen!

Regisseur : Kelly Asbury
Met de stemmen van : Mandy Patinkin, Julia Roberts, Rainn Wilson, Demi Lovato (OV) / Govert Deploige, Rikkert Van Dijck, James Cooke, Joyce Buellens, Dorien, Olga en Billie Leyers, Michael Pas, Jan Van Looveren, An Vanderstighelen
Genre : Animatie, Familie

Deze film heeft een score van 5.9 op IMDb.

Strips herleven op het witte doek

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook