Nu in de zalen (21 juni)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Wonder Woman

Wonder Woman


Vóórdat ze Wonder Woman was, was ze Diana: prinses van de Amazones, een getrainde, onoverwinnelijke krijger. Een Amerikaanse piloot crasht op het strand van het paradijselijk eiland waar ze is opgegroeid. Hij komt met een verontrustende boodschap over een enorm conflict dat in de buitenwereld gaande is. In haar overtuiging dat ze deze dreiging kan stoppen, besluit ze haar eiland te verlaten. Vechtend in een allesvernietigende oorlog, zal Diana haar volledige krachten en haar ware lot ontdekken.

Regisseur: Patty Jenkins
Met: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright
Genre: Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.1 op IMDb.

Onvergetelijke vrouwelijke superhelden

Bram Fischer

Bram Fischer


In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

Regisseur: Jean van de Velde
Met: Peter Paul Muller, Antoinette Louw, Sello Motloung
Genre: Biografie

Deze film heeft een score van 7.7 op IMDb.

Le Manoir

Le Manoir


Een groepje studenten vat het plan om het nieuwe jaar te vieren in een oud herenhuis. Het gebouw is geïsoleerd van alles, er is zelfs geen internet. Maar al snel na hun aankomst verstoren vreemde gebeurtenissen de sfeer voor het feest. Wat een gezellig onderonsje had moeten worden, ontaardt vervolgens tot een regelrechte nachtmerrie.

Regisseur: Tony Datis
Met : Jérôme Niel, Vanessa Guide, Vincent Tirel, Delphine Baril
Genre: Horror, Komedie

Le Grand Méchant Renard (& autres contes)

Le Grand Méchant Renard (& autres contes)


Degenen die denken dat het platteland een rustige en vredige plaats is, kunnen het mis hebben. Daar leven een aantal dieren die bijzonder opgewonden zijn. Er is een vos, die denkt dat hij een kip is en eieren steelt. Verder is er een konijn die de ooievaar assisteert als hij een baby moet leveren en een eend die de kerstman zal vervangen als hij cadeautjes moet leveren.

Regisseur: Benjamin Renner
Genre: Animatie, Familie

Top 5: 1. The Mummy

Top 5: 1. The Mummy


Veilig begraven in een crypte, diep onder de genadeloze hitte van de woestijn, ligt een eeuwenoude koningin wiens lot onrechtvaardig werd ontnomen. Wanneer ze ontwaakt komt er een eeuwenlang gevoedde haat tot leven, wat een terreur veroorzaakt dat het menselijk verstand overstijgt. The Mummy brengt je van de verlaten zandvlaktes in het Midden Oosten naar ondergrondse labyrinten in het hedendaagse Londen. Met een mix van spektakel en spanning introduceert deze sensationele actiefilm een nieuwe, overweldigende wereld vol goden en monsters.

Regisseur : Alex Kurtzman
Met : Tom Cruise, Russell Crowe, Sofia Boutella, Annabelle Wallis
Genre : Thriller, Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.7 op IMDb.

Top 5: 2. Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

Top 5: 2. Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge


In dit nieuwe avontuur krijgt Jack Sparrow te maken met zijn aartsvijand kapitein Salazar. Als alle spookzeelieden onder leiding van Salazar ontsnappen aan de Devil's Triangle hebben ze maar één missie: alle piraten doden, Jack in het bijzonder. De enige hoop op overleving ligt voor Jack in het legendarische Trident van Poseidon. Om die te vinden moet hij een alliantie vormen met Carina Smyth, de briljante en beeldschone astronoom en Henry, een eigenwijze jonge zeeman verbonden aan de Koninklijke Marine. Aan het roer van zijn bedroevend kleine en haveloze schip probeert Jack zijn leven te redden door uit handen te blijven van zijn meest geduchte en kwaadaardige aartsvijand.

Regisseurs : Joachim Rønning & Espen Sandberg
Met : Johnny Depp, Javier Bardem, Orlando Bloom, Keira Knightley, Paul McCartney, Brenton Thwaites, Geoffrey Rush
Genre : Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb.

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge - een geslaagde comeback

Top 5: 3. Baywatch

Top 5: 3. Baywatch


Hoofdredder Mitch Buchannon heeft dit jaar 3 nieuwe leden nodig voor zijn team. Eén ervan wordt hem vanuit het stadsbestuur opgedrongen - de flamboyante maar onverantwoorde olympics-gold-medal-boy Matt Brody. Naast Mitch en Matt telt het reddersteam ook nog een paar ravissante vrouwen en een computernerd. Dit bont allegaartje moet een team worden, zeker als ze een grote drugshandel op het spoor komen die in de buurt van hun geliefde 'Baywatch' plaatsvindt.

Regisseur : Seth Gordon
Met : Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario, Priyanka Chopra, Pamela Anderson
Genre : Komedie, Actie

Deze film heeft een score van 5.7 op IMDb.

Baywatch babes door de jaren heen

Top 5: 4. All Eyez on Me

Top 5: 4. All Eyez on Me


'All Eyez On Me' vertelt het verhaal van de iconische rapper, dichter, acteur en revolutionair Tupac Shakur, die tijdens zijn carrière meer dan 80 miljoen albums verkocht.
Tupac werd geboren als zoon van Black Panther-activisten, die streden tegen ongelijkheid. Diezelfde ongelijkheid vormde mee de basis voor zijn teksten en versterkte zijn stem. Zijn explosieve lyrics en zijn agressieve gangstarap maakten van hem een doelwit voor politie, bendes en de East Coast Rappers... Het werd uiteindelijk een bloedvete die hij betaalde met zijn leven.

Regisseur : Benny Boom
Met : Demetrius Shipp Jr., Danai Gurira, Kat Graham
Genre : Muziek, Drama, Biografische film

Top 5: 5. Alien: Covenant

Top 5: 5. Alien: Covenant


Regisseur Ridley Scott keert met Alien: Covenant terug naar het door hem gecreëerde universum. In dit nieuwe hoofdstuk uit de baanbrekende Alien-filmreeks stuit de bemanning van het koloniale schip Covenant tijdens een reis naar een planeet aan de rand van de Melkweg op een schijnbaar onontdekt paradijs. Het blijkt echter een duistere en gevaarlijke wereld te zijn. En als ze een dreiging ontdekken die hun ergste nachtmerries overtreft, beginnen ze aan een angstaanjagende ontsnappingsmissie.
 
Regisseur : Ridley Scott
Met : Michael Fassbender, Guy Pearce, Noomi Rapace, Billy Crudup
Genre : actie, scifi, thriller

Deze film heeft een score van 6.8 op IMDb.

De meest angstaanjagende sciencefictionfilms

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook