Je moet ergens beginnen als acteur

Ook voor acteurs uit bekende series of films lagen de rollen niet zomaar voor het rapen aan het begin van hun carrière.  Als acteur moet je ergens beginnen... ook in Hollywood. Wij doken in de archieven en kwamen met een schat aan obscure informatie terug. Je raadt nooit welke rollen deze bekende acteurs vroeger speelden...

Jack Gleeson

Jack Gleeson


Jack Gleeson speelde de kleine Bruce in 'Batman Begins'. Maar dat was in 2005. Intussen is hij het meest gehate tv-personage ooit, koning Joffrey Baratheon uit 'Game of Thrones'.

James Avery

James Avery © IMDb / Wikipedia


Je kent James Avery vooral als Uncle Phil uit de nineties-sitcom 'The Fresh Prince of Bel Air'. Maar wist je dat hij ook zijn stem leende aan Shredder in de Teenage Mutant Ninja Turtles-tekenfilmreeks uit de jaren '80? Voordien mocht hij ook al opdraven in tal van kleine bijrolletjes in films en tv-series.

Elijah Wood

Elijah Wood


Elijah Wood blijft voor ons voor altijd Frodo uit 'The Lord of the Rings'. Maar in 1989 was hij ook al te zien als klein jochie in 'Back to the Future Part II'.

Sean Astin

Sean Astin


Nu we toch in Midden-Aarde zitten: Sean Astin is Frodo's trouwe metgezel Sam in 'The Lord of the Rings'. Sean had één van zijn eerste rollen als kleine astmalijder in de 80's cultklassieker 'The Goonies'.

Famke Janssen

Famke Janssen


De Nederlandse schone Famke Janssen kennen we als Jean Grey uit de X-Men films. Maar in 1995 veroverde ze al harten als Xenia Onatopp in de James Bond-film 'GoldenEye'. Daarvoor speelde ze ook al mee in de tv-series 'Melrose Place' en 'Star Trek: The Next Generation'.

Vincent D'Onofrio

Vincent D'Onofrio


Wij genoten van Vincent D'Onofrio's magistrale vertolking van de Kingpin (Wilson Fisk) in 'Daredevil' op Netflix. Maar wist je ook dat één van Vincents eerste rollen die van de getraumatiseerde soldaat Pyle was in 'Full Metal Jacket' (1987) van Stanley Kubrick?

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

William Daniels

William Daniels © IMDb


William Daniels ken je als Mr Feeny uit de nineties-sitcom 'Boy Meets World'. Maar eerder was hij de stem van K.I.T.T., de sprekende auto uit het campy eighties-vehikel 'Knight Rider'. Hij hernam die rol nog eens in het videogame Lego Dimensions.

Alan Rickman

Alan Rickman


Alan Rickman is vooral bekend als professor Severus Snape (Sneep) uit de Harry Potter-films. De iets ouderen onder ons kennen hem nog als Hans Gruber, de slechterik van dienst in de eerste 'Die Hard' (1988). Of als de Sheriff van Nottingham, ook al een slechterik, uit 'Robin Hood: Prince of Thieves' (1991).

Laurence Fishburne

Laurence Fishburne


Laurence Fishburne is onsterfelijk als Morpheus uit 'The Matrix'. Maar op zijn veertiende had hij al een rol in een klassieker beet: 'Apocalypse Now' (1979) van Francis Ford Coppola. Hij loog zelfs over zijn leeftijd om de rol te krijgen.

Kristen Stewart

Kristen Stewart


De Twilight-trilogie maakte van Kristen Stewart al snel een wereldster, maar daar begon haar carrière niet. Ze speelde ook al aan de zijde van Jodie Foster in David Finchers 'Panic Room' uit 2002.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook