‘Friends from College’, nu op Netflix

Een stel veertigers verhuist van Chicago naar New York en trekt opnieuw op met de vrienden uit hun studententijd. Blijft de vriendschap hetzelfde, of toch niet? Een nieuwe Netflix Original-dramedy.

‘Friends from College’, nu op Netflix! © Barbara Nitke - Netflix

“Friends from College” is een nieuwe Netflix Original-comedyserie met Keegan-Michael Key, Cobie Smulders, Annie Parisse, Fred Savage, Nat Faxon, Jae Suh Park en Billy Eichner.
 
De serie speelt zich af in New York City. Schrijver Ethan en zijn vrouw Lisa, een advocate, verhuizen van Chicago naar New York en beginnen opnieuw op te trekken met de vrienden uit hun studententijd.
 
Het zou allemaal heel gezellig kunnen zijn. Alleen … dat is het niet echt. Niet alleen zijn hun levens in de afgelopen twintig jaar op uiteenlopende manieren behoorlijk veranderd, Ethan heeft ook al jaren een affaire met één van de ‘vrienden’, Samantha. Die laatste is niet meteen opgetogen over het feit dat ze haar lover én zijn vrouw nu geregeld tegen het lijf loopt.
 
De veertigers ontdekken al snel dat de vriendschap in de loop der jaren net zoveel veranderd is als hun levens en carrières…
 
 
Het eerste seizoen van “Friends from College” omvat acht afleveringen van een half uur, nu exclusief te bekijken op Netflix.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

De makers, een koppel dat elkaar leerde kennen … aan de unief

De makers, een koppel dat elkaar leerde kennen … aan de unief © Barbara Nitke - Netflix


"Friends from College" is een creatie van Nicholas Stoller ("Forgetting Sara Marshall", "Neighbors" en "The Muppets") en Francesca Delbanco, een getrouwd koppel dat elkaar leerde kennen tijdens hun studie aan de universiteit van Harvard.

Francesca Delbanco: “Het is een beetje een universeel gegeven: je maakt deel uit van een groepje mensen die je al eeuwen kent, die van je houden met al je gebreken en kleine kantjes … en die je nét daarom soms wel kunt vermoorden! Want zij weten alles van je, en kunnen dat altijd gebruiken.”
 

Comedy met een portie drama

Comedy met een portie drama © Barbara Nitke - Netflix


"Friends from College" is een comedy, maar er is ook een flinke portie drama aanwezig. De humor van de serie is vooral gericht op volwassen, en de thema’s ook. Het gaat over vriendschap, ontrouw, onvruchtbaarheid en … euh, ernstig onvolwassen veertigers.
 
Actrice Cobie Smulders vertelt dat de serie een “geweldige mix van levensecht drama en hilarische momenten" in zich heeft.
 
Annie Parisse (foto) voegt daaraan toe: “De serie is inderdaad hilarisch, maar ook hartverscheurend. De personages zijn leuk, maar ook zo vreselijk immoreel. Dat is wat de serie zo interessant en grappig maakt.”
 
Even kennismaken met deze immorele kliek…

Keegan-Michael Key is Ethan

Keegan-Michael Key is Ethan © Barbara Nitke - Netflix

Het personage
Key speelt de rol van Ethan Turner, een ietwat neurotische schrijver die moeilijk aan de bak komt en recent verhuisd is naar New York. Hij is getrouwd met Lisa, probeert samen met haar een kind te krijgen, maar heeft ook een groot geheim: zijn jarenlange affaire met Sam, een van de vrienden uit de kliek.
 
Keegan-Michael Key: “Ethan voelt zich eigenlijk de hele tijd verscheurd en schuldig. Hij en zijn vrouw hebben een leuke relatie, maar toch is er iets dat ontbreekt, iets dat hij niet vindt bij zijn vrouw maar wel bij die andere vrouw.”


De acteur
Keegan-Michael Key is bekend van de sketch-comedyserie Key and Peele en speelde ook mee in Fargo, Don’t Think Twice en Keanu.

Cobie Smulders is Lisa

Cobie Smulders is Lisa © Barbara Nitke - Netflix

Het personage
Lisa Turner is een scrupuleuze, hardwerkende advocate die heel veel moeite doet om een gezin te stichten met haar man. Tegelijk moet ze enorm wennen aan haar nieuwe, beter betaalde job in een kantoor vol onaardige mensen. Ze rekent op de steun van haar vrienden, maar die geven haar niet altijd wat ze nodig heeft…
 
De actrice
Cobie Smulders kon je eerder aan het werk zien in How I Met Your Mother en in de Avengers-films.

Annie Parisse is Samantha

Annie Parisse is Samantha © Barbara Nitke - Netflix

Het personage
Sam is een rijke, succesvolle binnenhuisarchitecte. Ze verbergt haar affaire voor haar man (gespeeld door Greg Germann, bekend van Ally McBeal), een leuke vent die ook nog eens schatrijk is. Ze hebben samen twee kinderen. Het perfecte plaatje, maar dat is dus maar schijn…
 
De actrice
Annie Parisse speelde eerder onder andere mee in “Law & Order” en “The Following”.

Fred Savage is Max

Fred Savage is Max © Barbara Nitke - Netflix

Het personage
Max (rechts op de foto) is al jarenlang de beste vriend van Ethan, maar ook zijn literair agent. Hij heeft moeite om een evenwicht te vinden tussen zijn vriendschappen, werk en de relatie met zijn partner Felix (Billy Eichner).
 
De acteur
Fred Savage speelde onder meer mee in de series "The Grinder", "Crumbs" en "Working".
 

Jae Suh Park is Marianne

Jae Suh Park is Marianne © Barbara Nitke - Netflix

Het personage
Marianne is een vrolijke dame met de ambitie actrice te zijn. Ze laat Ethan en Lisa bij haar logeren als ze in New York aankomen. Deze mooie jonge vrouw heeft geen zin om zich te settelen of moeder te worden. De goedbedoelde ‘adviezen’ van haar vrienden werken haar wel eens op de zenuwen.
 
De actrice
Jae Suh Parka speelde onder meer mee in “The Big Short” en had ook een rol in de serie “The Mindy Project”.

Nat Faxon is Nick

Nat Faxon is Nick © Barbara Nitke - Netflix

Het personage
Nick is de playboy van het gezelschap. Hij leeft van een trust fund, heeft geen geldzorgen en heel veel tijd om te scharrelen met allerhande dames.

L’acteur
Acteur en Oscarwinnend screenwriter Nat Faxon werkte eerder mee aan Married, The Descendants en The Way, Way Back.

**
Het eerste seizoen van “Friends from College” omvat acht afleveringen van een half uur, nu exclusief te bekijken op Netflix.
Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!
 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook