Deze beroemdheden ontsnapten op het nippertje aan de dood

In maart ontsnapte de Britse acteur Jim Tavaré, beter bekend als de herbergier uit Harry Potter, op het nippertje aan de dood toen hij betrokken raakte bij een ware horrorcrash. Hij hield er een doorboorde long, een gebroken nek, 15 gebroken ribben en een heleboel kneuzingen aan over. En hij is echt niet de enige celeb die van 'geluk' mag spreken. Ook deze sterren hebben op het nippertje hun afspraak met de dood gemist...

Deze beroemdheden ontsnapten op het nippertje aan de dood © Photo News

Op de foto : Mark Wahlberg, Sarah Ferguson en George Clooney

Ian Thorpe

Ian Thorpe © Pool Sydney 2000/Photo News

Op 9 september 2001 lieten talloze mensen het leven tijdens de gruwelijke aanslagen op de WTC-Torens in New-York. Kleine beslissingen en toevalligheden beslisten die ochtend over mensenlevens. Zo ook bij de Australische zwemkampioen Ian Thorpe. Hij was op weg naar het observatiedek van de WTC-Torens toen hij zich realiseerde dat hij zijn fototoestel vergeten was en die vergetelheid heeft hem het leven gered. Hij nam een taxi terug naar zijn hotel om zijn camera op te halen. Terug op zijn kamer zette hij het tv-toestel aan en was hij getuige van de ramp waaraan hij ontsnapt was.

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg © Doug Peters/Photo News

Nog zo'n 'geluksvogel' die aan 9/11 ontsnapte was acteur en rapper Mark Wahlberg. Hij zou die bewuste septemberdag samen met enkele vrienden de rampvlucht van American Airlines van Boston naar Los Angeles nemen, maar veranderde last minute van gedacht. Ze vlogen naar Toronto in Canada om er een filmfestival bij te wonen, en dat heeft hun leven gered. American Airlines Flight 11 crashte in de WTC-Torens. Wahlberg heeft er nog steeds nachtmerries van.

Sarah Ferguson

Sarah Ferguson © Photo News

Ook Sarah Ferguson, de Britse hertogin van York, ontsnapte ternauwernood aan de dood op 9/11. Ze was voor een interview in de NBC studio's toen het eerste vliegtuig op de WTC-Torens invloog. Normaalgezien had ze op de 101ste verdieping van WTC1 moeten zijn voor een bezoek aan Chances for Children, een van haar liefdadigheidsprojecten. Gelukkig voor haar was het interview uitgelopen en zat ze veilig in de studio op het moment van de aanslag.

John Lydon

John Lydon © David Jensen/Photo News

Sex Pistols frontman John 'Johnny Rotten' Lydon ontsnapte ternauwernood aan de dood bij de Lockerbie-aanslag. De zanger en zijn vrouw Nora misten op het laatste nippertje hun vlucht met het Pan Am-vliegtuig dat boven het Schotse plaatsje Lockerbie ontplofte op 21 december 1988. Bij die aanslag kwamen 270 mensen om het leven. De reden waarom ze het vliegtuig misten : Nora was niet op tijd klaar met inpakken, wat tot een ferme ruzie tussen het koppel leidde. Een geluk bij een ongeluk dus.

Fats Domino

Fats Domino © Ezio Petersen/Photo News

De uit New Orleans afkomstige Fats Domino is een van de belangrijkste bruggenbouwers tussen de zwarte Rhythm & Blues en de blanke Rock & Roll. Dankzij hits als 'Ain’t That A Shame', 'There Goes My Heart Again' en 'Blueberry Hill' werd hij een wereldster. Na Elvis is hij met 65 miljoen verkochte platen de succesvolste artiest uit de geschiedenis van de Rock & Roll. Orkaan Katrina werd hem in 2005 bijna fataal, maar gelukkig is de intussen 89-jarige 'King of the Big Beat' nog steeds onder ons.

Toen orkaan Katrina op 29 augustus 2005 over zijn geboorteplaats raasde, weigerde de toen 77-jarige muzikant om zijn huis te verlaten omdat zijn vrouw ziek was. Na de doortocht van Katrina was het hele gebied overstroomd en tot overmaat van ramp had iemand de tekst "RIP Fats. You will be missed." op een muur gespoten. Pas op 1 september kwam Fats weer 'boven water', toen  zijn dochter hem herkende op foto's van geëvacueerden. Door de natuurramp mist hij sindsdien wel 12 van zijn 22 gouden platen.

George Clooney

George Clooney © Photo News

In 2011 maakte George Clooney bekend dat hij zelfmoord overwoog toen hij zes jaar voordien een rugblessure opliep tijdens de opnames van 'Syriana' (2005). "Ik lag in een ziekenhuisbed, kon me niet bewegen en had vreselijke hoofdpijn. Ik begon te denken om iets drastisch te doen."

Het probleem ontstond tijdens het draaien van een martelscène. Daarbij bezeerde George flink zijn ruggengraat. Sindsdien verliest hij af en toe hersenvocht via zijn neus, wat kan resulteren in onder meer erge hoofdpijn. Na verschillende operaties is de pijn intussen draaglijk geworden.

Drew Barrymore

Drew Barrymore © John Roca/Photo News

Dankzij het geblaf van hun hond Flossie wisten actrice Drew Barrymore en haar toenmalige Canadese verloofde Tom Green op 19 februari 2001 ternauwernood te ontsnappen aan een brand in Drews huis in Los Angeles. Beiden (en hun hond) kwamen er zonder enige verwondingen vanaf. Het huis daarentegen liep voor ongeveer 700.000 dollar schade op. Bijna zestig brandweerlieden waren er nodig om het vuur onder controle te krijgen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Elizabeth Taylor en Kirk Douglas

Elizabeth Taylor en Kirk Douglas © Anwar Hussein/Photo News

Film- en theaterproducent Mike Todd was de derde echtgenoot van Elizabeth Taylor en ook de enige van wie ze niet uit de echt scheidde. Al kwam dat eerder door een ongelukkig toeval.

In 1958, een jaar na hun huwelijk, vlogen Mike en scripwriter Art Cohn met Mike's privévliegtuig Lucky Liz naar New-York om er een prijs in ontvangst te nemen. Elizabeth kon echter niet mee omdat ze een zware verkoudheid had. Enkele uren voor het opstijgen probeerde Mike ook nog om zijn beste vriend Kirk Douglas te overtuigen om mee te vliegen, maar die weigerde. Gelukkig maar, want het vliegtuig kreeg motorpech en crashte in Mexico. Mike Todd, Art Cohn en de piloot en co-piloot kwamen om het leven. Kirk Douglas is intussen 101 en nog gezond en wel. Elizabeth Taylor overleed in 2011. Ze werd 79.

Michael J. Fox

Michael J. Fox © Gilbert Flores/Photo News

In een scène waarin zijn personage wordt opgehangen in de Back to the Future-trilogie, hing acteur Michael J. Fox zichzelf per ongeluk ook bijna echt op. Hij moest de strop op een bepaalde manier vasthouden zodat het hem zou beschermen, maar dat lukte niet waardoor hij ineens stil kwam te hangen. Een lid van de crew schoot hem te hulp maar de acteur was wel voor een tijdje buiten bewustzijn.

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds © Photo News

Acteur Ryan Reynolds ontsnapte ternauwernood aan de dood toen hij op 17-jarige leeftijd ging skydiven. Toen zijn valscherm na ettelijke pogingen nog niet wou open gaan, schoot hij zodanig in paniek dat hij niet meer in staat was zijn reserveparachute te gebruiken. Hij was er rotsvast van overtuigd dat hij te pletter ging storten. Gelukkig kon hij zich net op tijd vermannen en ging de reserveparachute wel open. Enige tijd later kwam Reynolds instructeur om het leven tijdens skydiving ongeval. Sindsdien houdt de acteur het liefst beide voeten op de grond. Zelfs in een vliegtuig voelt hij zich niet meer veilig.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook