Nu in de zalen (9 augustus)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Overdrive

Overdrive


De broers Andrew en Garrett Foster zijn niet alleen uitzonderlijk goede chauffeurs, ze zijn ook gespecialiseerd in het stelen van de meest luxueuze en dure auto's. Wanneer ze in Marseille een zeldzame en onbetaalbare Bugatti uit 1937 stelen, blijkt die van de plaatselijke maffiabaas Jacomo Morier te zijn. Om zijn aartsrivaal Max Klemp dwars te zitten besluit Morier de kwaliteiten van de broers in zijn eigen voordeel te gebruiken. Maar wanneer ze op het voorstel ingaan, hebben ze eigenlijk een veel gewaagder plan bedacht dat hun grootste uitdaging ooit wordt.

Regisseur: Antonio Negret
Met : Scott Eastwood, Freddie Thorp, Ana de Armas en Gaia Weiss
Genre : Thriller, Actie

Deze film heeft een score van 5.5 op IMDb.

The Circle

The Circle


Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.

Regisseur : James Ponsoldt
Met : Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Karen Gillan, Ellar Coltrane, Bill Paxton
Genre : Thriller, Drama

Deze film heeft een score van 5.3 op IMDb.

Vijf dingen die je nog niet wist over Emma Watson

Annabelle : Creation

Annabelle : Creation


Ze is terug! Annabelle: Creation vertelt het verhaal van een poppenmaker en zijn vrouw, wiens dochtertje enkele jaren geleden tragisch is omgekomen. Wanneer het plaatselijke weeshuis zijn deuren sluit, besluit het stel een non en een aantal meisjes in hun huis te verwelkomen. Zij worden al snel het doelwit van de pop Annabelle, de bezeten creatie van de poppenmaker.

Regisseur : David F. Sandberg
Met : Miranda Otto, Stephanie Sigman, Philippa Coulthard
Genre : Horror

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb.

The Emoji Movie

The Emoji Movie


De Emoji Film laat je zien wat er zich afspeelt aan de binnenkant van je smartphone. Diep verborgen in je apps ligt Textopolis, een levendige stad waar al je favoriete emoji’s wonen, en zij hopen allemaal geselecteerd te worden door de gebruiker van hun smartphone. In deze wereld heeft elke emoji maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene, een uitbundige emoji die zonder filter is geboren en vol zit met verschillende gelaatsuitdrukkingen. Vastbesloten om net als alle andere emoji’s "normaal” te worden, schakelt Gene de hulp in van zijn handige beste vriend Hi-5 en van de beruchte codekraker emoji Jailbreak. Samen gaan ze op “app-vontuur” langs de verschillende apps op de telefoon, elk met hun eigen wilde en grappige wereld, op zoek naar de Code waarmee ze Gene kunnen veranderen. Maar wanneer een groot gevaar de smartphone bedreigt, hangt het lot van alle emoji’s af van deze drie onwaarschijnlijke vrienden die samen hun wereld moeten redden voordat deze voorgoed gewist wordt.

Regisseur : Tony Leondis
Met de stemmen van : James Corden, Maya Rudolph, Jennifer Coolidge, Patrick Stewart, Sofia Vergara (OV) / Laura Tesoro, Juan Gerlo, Bert Huysentruyt, Tiny Bertels, Govert Deploige, Tania Van der Sanden, Arne Caseur, Tine Van den Wyngaert (Vlaamse versie)
Genre : Animatie

The Big Sick

The Big Sick


Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail en Emily smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje. Wanneer Emily daarachter komt, wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt. Terwijl de artsen een oplossing zoeken wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily's excentrieke ouders. Beetje bij beetje ontstaat er een band tussen Kumail en Emily’s ouders die hun leven voorgoed zal veranderen.

Regisseur : Michael Showalter
Met : Zoe Kazan, Holly Hunter, Kumail Nanjiani
Genre : Liefde / romantiek, Komedie

Deze film heeft een score van 8.1 op IMDb.

Uilenbal

Uilenbal


Meral heeft een beste vriend: hij is klein, grijs, heeft vier pootjes en heet Piepiep. Meral vindt het niet erg dat haar nieuwe klasgenoten nauwelijks naar haar omkijken; met haar troetelmuis heeft ze de handen vol. Ze neemt Piepiep zelfs mee op bosklassen: een stadsmuis in de vrije natuur. Dan wordt Piepiep door een uil gegrepen. Meral is ontroostbaar en geeft haar klasgenoten de schuld. Maar tijdens de zoektocht naar het nest van de uil, ontdekt Meral hoe belangrijk vriendschap is.

Regisseur : Simone van Dusseldorp
Met : Hiba Ghafry, Mariana Aparicio Torres, Mimoun Oaïssa
Genre : Familie

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb.

Kedi

Kedi


Sinds jaar en dag zwerven er meer dan 100.000 katten in de straten van Istanboel. Ze zijn een deel van de stad geworden en dragen bij tot de magische sfeer ervan. De katten zijn van niemand en van iedereen, ze zijn wild noch tam. Toch hebben ze vaak een speciale band met één of meerdere mensen en brengen ze genegenheid en vreugde in hun leven. Tegelijk houden de katten van Istanboel 'hun' mensen een spiegel voor en doen hen nadenken over de wereld en zichzelf op een manier dat niemand of niets anders dat kan.
 
Kattenliefhebber of niet: je gaat voor de bijl voor deze wereldwijde boxoffice-hit over het leven van 7 zwerfkatten in Istanboel. Voor haar debuutfilm ontwierp regisseuse Ceyda Torun een speciale camera waarmee ze op 'kathoogte' kon filmen, waardoor de film heel wat unieke actiebeelden bevat en de katten echt personages worden. Maar 'Kedi' is niet zomaar een catfilm, het is een prachtig vormgegeven ode aan Istanboel, zijn katten én zijn inwoners.

Regisseur : Ceyda Torun

Deze film heeft een score van 7.9 op IMDb.

Top 5: 1. Valerian and the City of a Thousand Planets

Top 5: 1. Valerian and the City of a Thousand Planets


In de 28ste eeuw zijn speciale agenten Valerian en Laureline een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha – een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de 'Stad van Duizend Planeten'. In een race tegen de klok moeten Valerian en Laureline deze verwoestende bedreiging identificeren om zo niet alleen Alpha, maar de toekomst van het hele universum veilig te stellen.

Regisseur : Luc Besson
Met : Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Ethan Hawke, Rihanna, Mathieu Kassovitz, Rutger Hauer, John Goodman
Genre : Science fiction, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.0 op IMDb.

Top 5: 2. Dunkirk

Top 5: 2. Dunkirk

Van regisseur Christopher Nolan (Interstellar, Inception, The Dark Knight - trilogie) komt de actie-thriller Dunkirk. Dunkirk opent met honderduizenden Britse en geallieerde troepen die omringd worden door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten.

Regisseur : Christopher Nolan
Met : Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, James D'Arcy, Mark Rylance, Harry Styles
Genre : Oorlog, Historisch, Actie

Deze film heeft een score van 9.7 op IMDb.

De beste films over de Tweede Wereldoorlog

Top 5: 3. Bigfoot Junior

Top 5: 3. Bigfoot Junior


De 13-jarige Adam is een buitenbeentje dat eropuit trekt om het mysterie rondom zijn verdwenen vader op te lossen. Hij komt erachter dat zijn vader niemand minder is dan de legendarische Bigfoot! Een fascinerend wezen dat zich al jaren in het bos verstopt om zichzelf en zijn gezin te beschermen tegen HairCo, een groot bedrijf dat dolgraag wetenschappelijke experimenten wil uitvoeren met zijn bijzondere DNA. Terwijl vader en zoon samen de verloren tijd proberen in te halen komt Adam erachter dat hij net als zijn vader beschikt over speciale superkrachten. Maar wat Adam en zijn vader niet weten, is dat HairCo hen op de hielen zit en Adam’s zoektocht hen rechtstreeks naar Bigfoot heeft geleid.

Regisseur : Ben Stassen & Jérémie Degruson
Met de stemmen van :  Cinda Adams, Bob Barlen, Cal Brunker (O.V.) / Roel Vanderstukken, Lien Van de Kelder, Kobe Verdonck, Govert Deploige (Vlaamse versie)
Genre : Animatie

Deze film heeft een score van 4.7 op IMDb.

Top 5: 4. Spider-Man: Homecoming

Top 5: 4. Spider-Man: Homecoming


Na zijn ontmoeting met de Avengers in Captain America: Civil War keert Peter Parker onder begeleiding van zijn nieuwe mentor Tony Stark terug naar huis, waar hij woont bij zijn tante May. Peter probeert zijn dagelijkse leven weer op te pakken, terwijl hij ervan droomt om met de Avengers samen te werken en de wereld te redden. Wanneer de nieuwe schurk The Vulture in zijn leven komt, brengt hij Peters familie en vrienden in levensgevaar.

Regisseur : Jon Watts
Met : Tom Holland, Marisa Tomei, Robert Downey Jr., Michael Keaton
Genre : Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.1 op IMDb.

Top 5: 5. Despicable Me 3 / Verschrikkelijke Ikke 3

Top 5: 5. Despicable Me 3 / Verschrikkelijke Ikke 3


Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes en de Minions zijn terug in een nieuw avontuur! Gru moet het opnemen tegen Balthazar Bratt, een voormalig kindsterretje dat geobsedeerd is door het personage dat hij in de jaren 80 speelde. Balthazar heeft het dit keer gemunt op een groot schip. Daarnaast ontstaat er de nodige rivaliteit wanneer hij zijn lang verloren gewaande tweelingbroer Dru ontmoet.

Regisseurs : Pierre Coffin & Kyle Balda
Met de stemmen van : Steve Carell, Kristen Wiig, Russell Brand, Steve Coogan, Trey Parker, Pierre Coffin (O.V.) / Koen Van Impe, Tine Embrechts, Gene Thomas, Walter Baele, Katrien De Becker, Sven De Ridder, Anke Helsen (Vlaamse versie)
Genre : Animatie, Familie, Avontuur

Deze film heeft een score van 6.6 op IMDb.

'Despicable Me'-films meest succesvolle animatiefilms aller tijden

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook