Nu in de zalen (16 augustus)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Atomic Blonde

Atomic Blonde


Agent Lorraine Broughton is het kroonjuweel onder de Britse geheimagenten in dienst van Hare Majesteit. Zij is een sensuele superspion en ze is bereid al haar skills te gebruiken om een onmogelijke missie te overleven. Ze wordt in haar eentje naar het instabiele en onrustige Berlijn gestuurd waar ze een zeer belangrijk dossier moet ophalen. Ze gaat een samenwerking aan met de lokale bureauchef David Percival om te ontsnappen aan een uiterst dodelijk spionnenspel.

Regisseur : David Leitch
Met : Charlize Theron, James McAvoy, Sofia Boutella, Toby Jones, Bill Skarsgård, Eddie Marsan, John Goodman, Til Schweiger, James Faulkner, Roland Møller
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb.

Everything, Everything

Everything, Everything


Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen? Wat als je die prachtige buurjongen nooit een kus zal kunnen geven...? Het overkomt de 18-jarige Maddy. Door haar ziekte mag ze de veilige luchtdichte omgeving van haar huis niet verlaten. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de fascinerende buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren. Wat begon met staren naar elkaar van achter het raam en met tekst berichtjes als enige communicatiemiddel, groeide uit tot een hechte band. Ondanks Maddy's aandoening willen zij alles riskeren om bij elkaar te kunnen zijn, zelfs als dat betekent dat zij alles daardoor kunnen verliezen.

Regisseur : Stella Meghie
Met : Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose
Genre : Liefde / romantiek, Dramatische komedie

Deze film heeft een score van 6.3 op IMDb.

The Dark Tower

The Dark Tower


Er zijn andere werelden dan deze. Stephen King's The Dark Tower, het ambitieuze en expansieve verhaal van één van de meest beroemde auteurs ter wereld, verschijnt op het grote scherm.
 
De Last Knight Warrior, Roland Deschain, is opgesloten in een eeuwige strijd met Walter O'Dim, ook bekend als de Man in Black. Roland is vastbesloten om te voorkomen dat hij de Dark Tower, die het Universum samenhoudt, vernietigt. Met het lot van de werelden op het spel zal goed en kwaad botsen in een ultieme strijd, want alleen Roland kan de Toren van de Man in Black verdedigen.

Regisseur : Nikolaj Arcel
Met : Idris Elba, Matthew McConaughey, Katheryn Winnick
Genre : Horror, Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 6.0 op IMDb.

Sidder en beef met de beste Stephen King verfilmingen

Snatched

Snatched


Wanneer haar vriend haar dumpt overtuigt Emily, een spontane vrouw van in de 30, haar uiterst voorzichtige moeder om haar te vergezellen op een vakantie naar Equador. Op aandringen van Emily gaat het tweetal op zoek naar avontuur maar in plaats daarvan worden ze plots ontvoerd. Als de twee zeer verschillende vrouwen gevangen zitten wordt de moeder-dochter relatie danig op de proef gesteld.

Regisseur : Jonathan Levine
Met : Amy Schumer, Goldie Hawn, Joan Cusack
Genre : Actie, Komedie

Deze film heeft een score van 3.9 op IMDb.

Elvis & Nixon

Elvis & Nixon


Op 21 december 1970 stond The King of Rock 'n Roll onaangekondigd op de stoep van het Witte Huis om de machtigste man ter wereld te ontmoeten: president Richard Nixon. Met het zeer urgente verzoek om een officiële undercoverpositie bij de FBI aangesteld te krijgen. Hij was toch zeker de aangewezen persoon om ze te helpen bij hun strijd tegen drugs?! Wat volgt is een hysterische race tegen de klok om de spontane bijeenkomst naar ieders wens te kunnen laten verlopen. Dit surreële moment in de Amerikaanse geschiedenis vond plaats toen beide namen nog niet synoniem stonden voor tragedie en corruptie in een tijd dat de Amerikanen zowel een King als President hadden. De legendarische ontmoeting van deze twee grootheden werd destijds vastgelegd en is nog altijd de meest opgevraagde foto van het Nationale Archief.

Regisseur: Liza Johnson
Met : Kevin Spacey, Evan Peters, Alex Pettyfer
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 6.4 op IMDb.

Wolf and Sheep

Wolf and Sheep


Deze film speekt zich af op het platteland van Afghanistan, waar de mensen geloven in de verhalen die ze verzinnen om te vertellen en waarbij ze de mysteries van de wereld uitleggen. De kinderen van de herders zijn eigenaar van de bergen. Hoewel er geen volwassenen in hun omgeving zijn, kennen ze de regels heel goed; het belangrijkste is dat het jongens en meisjes niet is toegestaan om samen te zijn. De jongens oefenen met hun slingers om tegen de wolven te vechten. De meisjes roken in het geheim en spelen alsof ze gehuwd zijn, omdat ze ervan dromen weldra een man te krijgen. Ze roddelen over de elfjarige Sediqa, een buitenstaander. Ze denken dat ze vervloekt is. De even oude Qodrat wordt ook het onderwerp van hun roddels, nadat zijn moeder hertrouwt met een oude man met twee vrouwen. Hij leeft alleen in de meest afgelegen delen van de bergen, waar hij Sediqa ontmoet en de twee worden vrienden...

Regisseur : Shahrbanoo Sadat
Met : Sediqa Rasuli & Qodratollah Qadiri
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 6.3 op IMDb.

A Gentle Creature

A Gentle Creature


Een vrouw woont alleen aan de rand van een Russisch dorp. Op een dag ontvangt ze een pakje dat ze naar haar opgesloten man had opgestuurd. Geschokt en verward heeft de vrouw geen andere keuze dan naar de afgelegen gevangenis te reizen op zoek naar een verklaring. Een strijd begint tegen deze ondoordringbare vesting, waar de krachten van het sociale kwaad constant aan het werk zijn.

Regisseur : Sergey Loznitsa
Met : Vasilina Makovtseva, Valeriu Andriuta, Liya Akhedzhakova
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.9 op IMDb.


Top 5: 1. Dunkirk

Top 5: 1. Dunkirk


Van regisseur Christopher Nolan (Interstellar, Inception, The Dark Knight - trilogie) komt de actie-thriller Dunkirk. Dunkirk opent met honderduizenden Britse en geallieerde troepen die omringd worden door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten.

Regisseur : Christopher Nolan
Met : Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, James D'Arcy, Mark Rylance, Harry Styles
Genre : Oorlog, Historisch, Actie

Deze film heeft een score van 9.7 op IMDb.

De beste films over de Tweede Wereldoorlog

Top 5: 2. Bigfoot Junior

Top 5: 2. Bigfoot Junior


e 13-jarige Adam is een buitenbeentje dat eropuit trekt om het mysterie rondom zijn verdwenen vader op te lossen. Hij komt erachter dat zijn vader niemand minder is dan de legendarische Bigfoot! Een fascinerend wezen dat zich al jaren in het bos verstopt om zichzelf en zijn gezin te beschermen tegen HairCo, een groot bedrijf dat dolgraag wetenschappelijke experimenten wil uitvoeren met zijn bijzondere DNA. Terwijl vader en zoon samen de verloren tijd proberen in te halen komt Adam erachter dat hij net als zijn vader beschikt over speciale superkrachten. Maar wat Adam en zijn vader niet weten, is dat HairCo hen op de hielen zit en Adam’s zoektocht hen rechtstreeks naar Bigfoot heeft geleid.

Regisseur : Ben Stassen & Jérémie Degruson
Met de stemmen van :  Cinda Adams, Bob Barlen, Cal Brunker (O.V.) / Roel Vanderstukken, Lien Van de Kelder, Kobe Verdonck, Govert Deploige (Vlaamse versie)
Genre : Animatie

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb.

Top 5: 3. Valerian and the City of a Thousand Planets

Top 5: 3. Valerian and the City of a Thousand Planets


In de 28ste eeuw zijn speciale agenten Valerian en Laureline een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha – een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de 'Stad van Duizend Planeten'. In een race tegen de klok moeten Valerian en Laureline deze verwoestende bedreiging identificeren om zo niet alleen Alpha, maar de toekomst van het hele universum veilig te stellen.

Regisseur : Luc Besson
Met : Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Ethan Hawke, Rihanna, Mathieu Kassovitz, Rutger Hauer, John Goodman
Genre : Science fiction, Avontuur

Deze film heeft een score van 6.7 op IMDb.

Top 5: 4. Annabelle : Creation

Top 5: 4. Annabelle : Creation


Ze is terug! Annabelle: Creation vertelt het verhaal van een poppenmaker en zijn vrouw, wiens dochtertje enkele jaren geleden tragisch is omgekomen. Wanneer het plaatselijke weeshuis zijn deuren sluit, besluit het stel een non en een aantal meisjes in hun huis te verwelkomen. Zij worden al snel het doelwit van de pop Annabelle, de bezeten creatie van de poppenmaker.

Regisseur : David F. Sandberg
Met : Miranda Otto, Stephanie Sigman, Philippa Coulthard
Genre : Horror

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb.

Top 5: 5. Despicable Me 3 / Verschrikkelijke Ikke 3

Top 5: 5. Despicable Me 3 / Verschrikkelijke Ikke 3


Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes en de Minions zijn terug in een nieuw avontuur! Gru moet het opnemen tegen Balthazar Bratt, een voormalig kindsterretje dat geobsedeerd is door het personage dat hij in de jaren 80 speelde. Balthazar heeft het dit keer gemunt op een groot schip. Daarnaast ontstaat er de nodige rivaliteit wanneer hij zijn lang verloren gewaande tweelingbroer Dru ontmoet.

Regisseurs : Pierre Coffin & Kyle Balda
Met de stemmen van : Steve Carell, Kristen Wiig, Russell Brand, Steve Coogan, Trey Parker, Pierre Coffin (O.V.) / Koen Van Impe, Tine Embrechts, Gene Thomas, Walter Baele, Katrien De Becker, Sven De Ridder, Anke Helsen (Vlaamse versie)
Genre : Animatie, Familie, Avontuur

Deze film heeft een score van 6.6 op IMDb.

'Despicable Me'-films meest succesvolle animatiefilms aller tijden

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook