Zat op de filmset staan kan soms verrassend goed uitpakken

Zat op de filmset staan kan soms verrassend goed uitpakken © Photonews


In The Wolf of Wall Street acteren aan de zijde van een monument als Leonardo DiCaprio, het maakte Margot Robbie bloednerveus, temeer omdat het haar eerste grote rol was. Vooral de naaktscènes joegen haar de daver op het lijf, en dus loste ze dat op door voor de opnames een paar tequila’s achterover te slaan. Resultaat: licht in het hoofd, maar weg podiumvrees! De blondine was heus niet de enige die ooit dronken op de set stond, want de volgende collega-acteurs deden het haar voor.

Kaskrakers kijken doe je met Proximus TV. Neem een kijkje in de Op aanvraag-catalogus en maak je keuze uit een massa films

Johnny Depp

Johnny Depp © Photonews


Johnny Depp lust wel een glaasje. Het liep fout toen hij in 2014 duidelijk aangeschoten op het podium van de Hollywood Film Awards verscheen en al lallend de woorden ‘Dit is de raarste microfoon die ik ooit heb gezien’ uitbracht. In 2011 maakten zijn collega-acteurs op de set van The Rum Diary al eens kennis met de drinkebroerskwaliteiten van de heer Depp: er stond continu een fles whisky voor ‘m klaar op de set. Johnny werd iets te veel één met zijn rol als alcoholverslaafde journalist, wat wel aardige scènes opleverde.

Neve Campbell, Denise Richards en Matt Dillon

Neve Campbell, Denise Richards en Matt Dillon


Wild Things is een thriller uit 1998 met Neve Campbell, Denise Richards en Matt Dillon in de voornaamste rollen. Wie de prent gezien heeft, herinnert zich misschien nog de seksscène met de drie hoofdrolspelers. Neve Campbell was achteraf niet te beroerd om toe te geven dat de drie zich eerst een stuk in hun voeten zopen om het allemaal een beetje gemakkelijker te maken.

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe © Photonews


Het geheime toverdrankje van Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe kon afhankelijk van de scène van samenstelling verschillen maar hij had wel één vereiste: er moest alcohol inzitten. De jongeman geeft grif toe dat hij regelmatig aangeschoten op de set stond. ‘Ik stond wel vaker halfdronken voor de camera. Nu realiseer ik me dat het een probleem was’, gaf hij achteraf ootmoedig toe. De fans maalden er niet om, want Radcliffe deed het uitstekend als ’s werelds bekendste tovenaarsleerling en had zelden last van een dubbele tong.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence © Photonews


Mix witte rum, ananassap en kokosmelk en het resultaat is de favoriete cocktail van Jennifer Lawrence. ‘Tijdens de opnames van The Hunger Games: Catching Fire verveelde ik me zodanig dat ik maar in de Pina Colada’s ben gevlogen’, vertrouwde ze talkshowhost David Letterman toe. Dat ze daarna nog de set op moest, vormde blijkbaar geen bezwaar.

Natalie Portman en Mila Kunis

Natalie Portman en Mila Kunis © Isopix


Filmseks is nooit evident: dat weten Natalie Portman en Mila Kunis goed genoeg. Darren Aronofsky was zo vrij om hen op te zadelen met een lesbische scène in de psychologische thriller ‘Black Swan’. De dames hadden begrijpelijkerwijs last van zenuwen maar nadat ze elk de helft van een fles tequila hadden leeggemaakt, ging het allemaal wat vlotter.

Brad Pitt en Edward Norton

Brad Pitt en Edward Norton


Met Fight Club mag David Fincher een onbetwist meesterwerk op z’n naam schrijven. Toen bleek dat hoofdrolspelers Brad Pitt en Edward Norton een met alcohol doorweekte nacht achter de rug hadden, vond hij dat niet eens erg: ze mochten beneveld aan het werk. Het leverde naar verluidt de beste scènes op.

Shia LaBeouf

Shia LaBeouf © Photonews


Een film over twee broers die een illegale alcoholstokerij beginnen, da’s om miserie vragen als één van je hoofdrolspelers wel een drankje lust natuurlijk. Shia LaBeouf waggelde over de set van Lawless en uiteraard vertelde hij aan iedereen die het horen wilde dat hij het deed om zich zo goed mogelijk in te leven in zijn rol: ‘Ik zuip me niet zomaar te pletter, of wat dachten jullie? Ik wilde dat ik er behoorlijk dronken zou uitzien en dat lukt niet als je niets drinkt’, zo verantwoordde LaBeouf zijn drinkgedrag. Hij joeg collega Mia Wasikowska de stuipen op het lijf: ‘Haal me hier verdomme weg’, zou die op een gegeven moment tegen iemand geroepen hebben.

Billy Bob Thornton

Billy Bob Thornton © Photonews


Kerstmis: de ene is er wild van, de ander wil die melige periode waarin alles in de wereld op rozengeur en maneschijn lijkt te berusten en tv-zenders ons elk jaar met dezelfde melige films komen pesten zo snel mogelijk achter de rug hebben. De regisseur van de pikzwarte, sarcastische komedie Bad Santa lijkt zo iemand te zijn: hij pende een verhaal neer over een dronken, misantropische kerstman. De rol was Billy Bob Thornton op het lijf geschreven, temeer omdat hij zich op voorhand ladderzat dronk: ‘Ik wilde het meteen goed doen en aangezien ik veel dronken scènes had, leek het me de beste oplossing om het zo echt mogelijk te laten lijken’, legde hij na de opnames uit.

Anna Kendrick

Anna Kendrick © Photonews


Anna Kendrick had op de set van de film Drinking Buddies een excuus om aangeschoten op de set te staan: ‘Ik moest veel drinken en verkeerde in de veronderstelling dat ik alcoholvrij bier voorgeschoteld kreeg. Dat bleek niet te kloppen, waardoor ik na verloop van tijd stomdronken was’, aldus Anna.

Kaskrakers kijken doe je met Proximus TV. Neem een kijkje in de Op aanvraag-catalogus en maak je keuze uit een massa films

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook