Nu in de zalen (23 augustus)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

The Hitman's bodyguard

The Hitman's bodyguard

Michael Bryce wordt beschouwd als een van de beste bodyguards ter wereld, tot een belangrijke klant voor zijn ogen wordt vermoord. Om zijn reputatie te herstellen, neemt hij een nieuwe klant aan: de beruchte huurmoordenaar Darius Kincaid, die voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag moet getuigen tegen een van zijn voormalige opdrachtgevers. Die opent een ware klopjacht op hem, met bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen dwars door Amsterdam en Den Haag.

Regisseur : Patrick Hughes
Met  : Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Salma Hayek
Genre : Komedie, Actie

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb.

The Hitman’s Bodyguard knokt zich naar de top in Amerikaanse zalen

Hot, hotter, hotst: sexy bodyguards in Hollywood!

My Cousin Rachel

My Cousin Rachel

Een jonge Engelsman genaamd Philip de Cornish erft het landgoed van zijn voogd. Al snel wordt Philip verliefd op zijn verleidelijke nichtje Rachel. Zijn gevoelens worden echter complex als er bewijs naar boven komt dat suggereert dat Rachel Philip's voogd heeft vermoord en ze alleen belangstelling in Philip heeft om de erfenis te stelen. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Daphne du Maurier.

Regisseur : Roger Michell
Met : Rachel Weisz, Sam Claflin, Holliday Grainger, Iain Glen, Simon Russell Beale
Genre : Thriller, Drama

Deze film heeft een score van 6.3 op IMDb.

120 battements par minute

120 battements par minute

120 BPM vertelt een aangrijpend verhaal over liefde en vriendschap tegen de achtergrond van de strijd tegen AIDS in Parijs aan het begin van de jaren negentig. Terwijl AIDS al 10 jaar slachtoffers maakte, werden in navolging van New York ook in Europa afdelingen van ACT UP (AIDS Coalition to Unleash Power) opgericht om aandacht voor medicijnen en voorlichting af te dwingen. In 120 PBM sluit Nathan zich aan bij de activisten van ACT UP Parijs, waar hij Sean leert kennen. Samen voeren ze actie tegen de maatschappelijke en politieke onverschilligheid rond AIDS. De sterke en levendige persoonlijkheid van Sean laat Nathan niet onberoerd, maar al snel wordt hun liefde overschaduwd door de acties en de ziekte. 120 BPM is op het filmfestival van Cannes met een staande ovatie ontvangen en bekroond met de Grand Prix, die voor de gelegenheid ook wel de 'Palme du Coeur' werd genoemd. De film, met onder andere actrice Adèle Haenel (La Fille Inconnue), won tevens de Fipresci prijs en de Queer Palm. Regisseur Robin Campillo maakte eerder Eastern Boys en hij was zelf betrokken bij ACT UP Parijs.

Regisseur : Robin Campillo
Met : Adèle Haenel, Nahuel Perez Biscayart, Arnaud Valois
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.7 op IMDb.

Top 5: 1.Atomic Blonde

Top 5: 1.Atomic Blonde

Agent Lorraine Broughton is het kroonjuweel onder de Britse geheimagenten in dienst van Hare Majesteit. Zij is een sensuele superspion en ze is bereid al haar skills te gebruiken om een onmogelijke missie te overleven. Ze wordt in haar eentje naar het instabiele en onrustige Berlijn gestuurd waar ze een zeer belangrijk dossier moet ophalen. Ze gaat een samenwerking aan met de lokale bureauchef David Percival om te ontsnappen aan een uiterst dodelijk spionnenspel.

Regisseur : David Leitch
Met : Charlize Theron, James McAvoy, Sofia Boutella, Toby Jones, Bill Skarsgård, Eddie Marsan, John Goodman, Til Schweiger, James Faulkner, Roland Møller
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb.

Top 5: 2.Everything, Everything

Top 5: 2.Everything, Everything

Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen? Wat als je die prachtige buurjongen nooit een kus zal kunnen geven...? Het overkomt de 18-jarige Maddy. Door haar ziekte mag ze de veilige luchtdichte omgeving van haar huis niet verlaten. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de fascinerende buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren. Wat begon met staren naar elkaar van achter het raam en met tekst berichtjes als enige communicatiemiddel, groeide uit tot een hechte band. Ondanks Maddy's aandoening willen zij alles riskeren om bij elkaar te kunnen zijn, zelfs als dat betekent dat zij alles daardoor kunnen verliezen.

Regisseur : Stella Meghie
Met : Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose
Genre : Liefde / romantiek, Dramatische komedie

Deze film heeft een score van 6.3 op IMDb.

Top 5: 3.The Dark Tower

Top 5: 3.The Dark Tower

Er zijn andere werelden dan deze. Stephen King's The Dark Tower, het ambitieuze en expansieve verhaal van één van de meest beroemde auteurs ter wereld, verschijnt op het grote scherm.
 
De Last Knight Warrior, Roland Deschain, is opgesloten in een eeuwige strijd met Walter O'Dim, ook bekend als de Man in Black. Roland is vastbesloten om te voorkomen dat hij de Dark Tower, die het Universum samenhoudt, vernietigt. Met het lot van de werelden op het spel zal goed en kwaad botsen in een ultieme strijd, want alleen Roland kan de Toren van de Man in Black verdedigen.

Regisseur : Nikolaj Arcel
Met : Idris Elba, Matthew McConaughey, Katheryn Winnick
Genre : Horror, Fantasy, Avontuur

Deze film heeft een score van 6.0 op IMDb.

Sidder en beef met de beste Stephen King verfilmingen

Top 5: 4.Annabelle : Creation

Top 5: 4.Annabelle : Creation

Ze is terug! Annabelle: Creation vertelt het verhaal van een poppenmaker en zijn vrouw, wiens dochtertje enkele jaren geleden tragisch is omgekomen. Wanneer het plaatselijke weeshuis zijn deuren sluit, besluit het stel een non en een aantal meisjes in hun huis te verwelkomen. Zij worden al snel het doelwit van de pop Annabelle, de bezeten creatie van de poppenmaker.

Regisseur : David F. Sandberg
Met : Miranda Otto, Stephanie Sigman, Philippa Coulthard
Genre : Horror

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb.

Top 5: 5. The Emoji Movie

Top 5: 5. The Emoji Movie

De Emoji Film laat je zien wat er zich afspeelt aan de binnenkant van je smartphone. Diep verborgen in je apps ligt Textopolis, een levendige stad waar al je favoriete emoji’s wonen, en zij hopen allemaal geselecteerd te worden door de gebruiker van hun smartphone. In deze wereld heeft elke emoji maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene, een uitbundige emoji die zonder filter is geboren en vol zit met verschillende gelaatsuitdrukkingen. Vastbesloten om net als alle andere emoji’s "normaal” te worden, schakelt Gene de hulp in van zijn handige beste vriend Hi-5 en van de beruchte codekraker emoji Jailbreak. Samen gaan ze op “app-vontuur” langs de verschillende apps op de telefoon, elk met hun eigen wilde en grappige wereld, op zoek naar de Code waarmee ze Gene kunnen veranderen. Maar wanneer een groot gevaar de smartphone bedreigt, hangt het lot van alle emoji’s af van deze drie onwaarschijnlijke vrienden die samen hun wereld moeten redden voordat deze voorgoed gewist wordt.

Regisseur : Tony Leondis
Met de stemmen van : James Corden, Maya Rudolph, Jennifer Coolidge, Patrick Stewart, Sofia Vergara (OV) / Laura Tesoro, Juan Gerlo, Bert Huysentruyt, Tiny Bertels, Govert Deploige, Tania Van der Sanden, Arne Caseur, Tine Van den Wyngaert (Vlaamse versie)
Genre : Animatie

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook