Nu in de zalen (30 augustus)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Tulip Fever

Tulip Fever


Tulip Fever vertelt een verhaal over ware liefde en speelt zich af tijdens de tulpenmanie in Amsterdam tijdens de 17e eeuw. Een tijd waar tulpen meer waard zijn dan goud. Het oogverblindende weesmeisje Sophia (Alicia Vikander) is vanuit het klooster waar zij opgroeide uitgehuwelijkt aan tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort (Christopher Waltz). Wanneer de jonge, talentvolle schilder Jan de Loos (Dane DeHaan) opdracht krijgt een portret van het echtpaar te schilderen, worden hij en Sophia op slag verliefd. Gedreven door passie, verzinnen de twee een list om samen een toekomst te kunnen opbouwen. Daarvoor moeten zij zich wel mengen op de riskante tulpenmarkt en alles op het spel zetten.

Regisseur : Justin Chadwick
Met :  Alicia Vikander, Dane DeHaan, Jack O'Connell, Holliday Grainger, Judi Dench, Cara Delevingne, Christoph Waltz
Genre : Liefde / romantiek, Kostuumdrama

Deze film heeft een score van 6.5 op IMDb.

Terminator 2: Judgment Day (3D)

Terminator 2: Judgment Day (3D)


Bijna tien jaar zijn verstreken sinds Sarah Connors eerste beproeving. Haar zoon John, de toekomstige leider van het verzet, is opgegroeid tot een flinke jonge kerel. Maar hun nachtmerrie is verre van voorbij. Uit de toekomst daagt een nieuw, nog dodelijker Terminator-model op. Zijn missie: John Connor uit de weg ruimen voor hij volwassen wordt. Gelukkig staan Sarah en John niet alleen in hun strijd met deze angstaanjagende Terminator. Ook het menselijke verzet heeft namelijk een krijger naar het verleden teruggestuurd… Zijn missie: John Connor kost wat kost beschermen. De strijd voor morgen kan losbarsten...

Regisseur : James Cameron
Met : Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong
Genre : Science fiction, Actie

Deze film heeft een score van 8.5 op IMDb.

Seven Sisters

Seven Sisters


2073. De wereld is overbevolkt en slechts één kind per gezin is toegestaan. Het zogenaamde 'Child Allocation Bureau' probeert deze wet te handhaven onder leiding van Nicolette Cayman. Zeven identieke zussen doen er alles aan om uit handen te blijven van dit Bureau. De zussen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag en Zondag doen zich voor als één zelfde persoon: Karen Settman. Maar dan blijkt Maandag spoorloos te zijn.

Regisseur : Tommy Wirkola
Met : Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe
Genre : Science fiction, Thriller

Deze film heeft een score van 6.9 op IMDb.

Patti Cake$

Patti Cake$


De 23-jarige Patricia Dombrowski, ook wel bekend als Patti Cake$ of Killa P, woont in een vervallen stadje in New Jersey. Ze droomt van een carrière als succesvolle rapper, maar ze is gewoontjes en wordt door de rappers op straat uitgelachen. Thuis zit ze vast tussen haar liefhebbende, invalide oma en haar verbitterde moeder. Daarom werkt ze keihard om extra geld te verdienen en grijpt ze elke kans aan om haar muziek naar buiten te brengen. Met de hulp van haar beste vriend Jheri, de mysterieuze muzikant Basterd én haar oma, gaat ze de pestkoppen, onbetaalde rekeningen en onvervulde dromen te lijf.

Regisseur : Geremy Jasper
Met : Danielle Macdonald, Mamoudou Athie, Bridget Everett, Siddharth Dhananjay
Genre : Komedie, Drama

Deze film heeft een score van 6.5 op IMDb.

Top 5: 1. The Hitman's bodyguard

Top 5: 1. The Hitman's bodyguard


Michael Bryce wordt beschouwd als een van de beste bodyguards ter wereld, tot een belangrijke klant voor zijn ogen wordt vermoord. Om zijn reputatie te herstellen, neemt hij een nieuwe klant aan: de beruchte huurmoordenaar Darius Kincaid, die voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag moet getuigen tegen een van zijn voormalige opdrachtgevers. Die opent een ware klopjacht op hem, met bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen dwars door Amsterdam en Den Haag.

Regisseur : Patrick Hughes
Met  : Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Salma Hayek
Genre : Komedie, Actie

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb.

The Hitman’s Bodyguard knokt zich naar de top in Amerikaanse zalen

Hot, hotter, hotst: sexy bodyguards in Hollywood!

Top 5: 2. Everything, Everything

Top 5: 2. Everything, Everything


Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen? Wat als je die prachtige buurjongen nooit een kus zal kunnen geven...? Het overkomt de 18-jarige Maddy. Door haar ziekte mag ze de veilige luchtdichte omgeving van haar huis niet verlaten. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de fascinerende buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren. Wat begon met staren naar elkaar van achter het raam en met tekst berichtjes als enige communicatiemiddel, groeide uit tot een hechte band. Ondanks Maddy's aandoening willen zij alles riskeren om bij elkaar te kunnen zijn, zelfs als dat betekent dat zij alles daardoor kunnen verliezen.

Regisseur : Stella Meghie
Met : Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose
Genre : Liefde / romantiek, Dramatische komedie

Deze film heeft een score van 6.3 op IMDb.

Top 5: 3. Annabelle : Creation

Top 5: 3. Annabelle : Creation


Ze is terug! Annabelle: Creation vertelt het verhaal van een poppenmaker en zijn vrouw, wiens dochtertje enkele jaren geleden tragisch is omgekomen. Wanneer het plaatselijke weeshuis zijn deuren sluit, besluit het stel een non en een aantal meisjes in hun huis te verwelkomen. Zij worden al snel het doelwit van de pop Annabelle, de bezeten creatie van de poppenmaker.

Regisseur : David F. Sandberg
Met : Miranda Otto, Stephanie Sigman, Philippa Coulthard
Genre : Horror

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb.

Deze acteurs begonnen hun carrière met een horrorfilm

Top 5: 4. The Emoji Movie

Top 5: 4. The Emoji Movie


De Emoji Film laat je zien wat er zich afspeelt aan de binnenkant van je smartphone. Diep verborgen in je apps ligt Textopolis, een levendige stad waar al je favoriete emoji’s wonen, en zij hopen allemaal geselecteerd te worden door de gebruiker van hun smartphone. In deze wereld heeft elke emoji maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene, een uitbundige emoji die zonder filter is geboren en vol zit met verschillende gelaatsuitdrukkingen. Vastbesloten om net als alle andere emoji’s "normaal” te worden, schakelt Gene de hulp in van zijn handige beste vriend Hi-5 en van de beruchte codekraker emoji Jailbreak. Samen gaan ze op “app-vontuur” langs de verschillende apps op de telefoon, elk met hun eigen wilde en grappige wereld, op zoek naar de Code waarmee ze Gene kunnen veranderen. Maar wanneer een groot gevaar de smartphone bedreigt, hangt het lot van alle emoji’s af van deze drie onwaarschijnlijke vrienden die samen hun wereld moeten redden voordat deze voorgoed gewist wordt.

Regisseur : Tony Leondis
Met de stemmen van : James Corden, Maya Rudolph, Jennifer Coolidge, Patrick Stewart, Sofia Vergara (OV) / Laura Tesoro, Juan Gerlo, Bert Huysentruyt, Tiny Bertels, Govert Deploige, Tania Van der Sanden, Arne Caseur, Tine Van den Wyngaert (Vlaamse versie)
Genre : Animatie

Top 5: 5. Despicable Me 3 / Verschrikkelijke Ikke 3

Top 5: 5. Despicable Me 3 / Verschrikkelijke Ikke 3


Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes en de Minions zijn terug in een nieuw avontuur! Gru moet het opnemen tegen Balthazar Bratt, een voormalig kindsterretje dat geobsedeerd is door het personage dat hij in de jaren 80 speelde. Balthazar heeft het dit keer gemunt op een groot schip. Daarnaast ontstaat er de nodige rivaliteit wanneer hij zijn lang verloren gewaande tweelingbroer Dru ontmoet.

Regisseurs : Pierre Coffin & Kyle Balda
Met de stemmen van : Steve Carell, Kristen Wiig, Russell Brand, Steve Coogan, Trey Parker, Pierre Coffin / Koen Van Impe, Tine Embrechts, Gene Thomas, Walter Baele, Katrien De Becker, Sven De Ridder, Anke Helsen (Vlaamse versie)
Genre : Animatie, Familie, Avontuur

Deze film heeft een score van 6.4 op IMDb.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook