Deze beroemdheden hebben hun eigen privé-eiland

Wat doe je als je beroemd bent en zo'n tien miljoen euro op overschot hebt? Een privé-eiland kopen, natuurlijk. Verschillende beroemde acteurs en muzikanten zijn de trotse eigenaars van hun eigen eiland. Sommigen onder hen gebruiken het om te ontsnappen aan de paparazzi, anderen verhuren het aan heel welstellende reizigers. Vaak niet voor een prikje.

Johnny Depp

Johnny Depp © EPA

De Amerikaanse acteur/muzikant is de trotse eigenaar van een tropisch eiland van 45 hectare in de Caraïben, dat hij in 2004 kocht voor 3 miljoen dollar. De naam? Little Hall's Pond Cay. De 'Pirates of the Caribbean'-acteur beweert dat acteur Marlon Brando, die zelf ook een eiland bezit, hem geleerd heeft hoe je dat precies aanpakt, een eiland kopen.

Julia Roberts

Julia Roberts © EPA

Naar verluidt is de Amerikaanse actrice eigenares van een eiland in de Bahamas. Ongetwijfeld een fijne plek om met haar man Daniel Moder en hun drie kinderen de schoolvakanties door te brengen.

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz

De Amerikaanse zanger kocht een eiland in de archipel van Eleuthera in de Bahamas. Zou het toeval zijn dat dat tevens de plek is waar zijn moeder vandaan komt?

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio © EPA

Reeds in 2005 kocht Leonardo DiCaprio het Blackadore Caye-eiland, gelegen voor de kust van Belize, voor 1,4 miljoen dollar. De Amerikaanse acteur steekt niet onder stoelen of banken dat hij ook een actieve klimaatactivist is. In die hoedanigheid is hij momenteel bezig aan de constructie van een eco-bewust luxe vakantieoord op het 104 hectare groot eiland. Gasten zijn welkom vanaf 2018.

Shakira

Shakira © EPA

In 2011 kocht de Colombiaanse zangeres samen met Roger Waters, de mede-oprichter van de rockband Pink Floyd, een eiland in het noorden van de Bahamas. Het plan is er een laagbevolkte, klimaateutrale, luxueuze en inspirerende bestemming voor artiesten op rust van te maken.

Mel Gibson

Mel Gibson © EPA

Acteur Mel Gibson kocht in 2005 het Mago eiland, een vulkanisch eiland dat deel uitmaakt van de Lau-eilanden in Fiji, niet zo gek ver van zijn Australische thuisbasis. Hij betaalde er 12 miljoen euro voor. Hij leeft er naar verluidt heel bescheiden, leidt een veeboerderij en heeft er met de lokale overheid al gesprekken gehad over andere landbouw- en visserijprojecten.

Robin Williams

Robin Williams © EPA

De geliefde Amerikaanse acteur en komiek overleed jammer genoeg in 2014 op 63-jarige leeftijd. Hij zou een eiland gehad hebben in Pender Harbor, Brits Colombia, Canada, maar deed hier altijd heel geheimzinnig over. Pender Harbor staat er wel om bekend the rich and famous te herbergen.

Pamela Anderson

Pamela Anderson © EPA

Hoe actrice Pamela Anderson aan haar eiland is geraakt, leest als een romantisch verhaal. Helaas zonder happy end. In 2007 kocht muzikant Tommy Lee een eiland voor de kust van Dubai. Hij gaf het aan zijn toenmalige ex, 'Baywatch' babe Pamela Anderson in de hoop haar zo terug te winnen. Helaas bleek het plan onsuccesvol.

Steven Spielberg

Steven Spielberg © EPA

De wereldberoemde 'Jurassic Park'-regisseur bezit maar liefst twee eilanden voor de kust van Portugal, in de archipel van Madeira. Beide eilanden zouden onbewoond zijn. De Amerikaanse filmregisseur heeft zo een wel heel fijne plek om in alle rust te genieten van zijn gezin.

Nicolas Cage

Nicolas Cage © EPA

Ook 'Gone in 60 Seconds'-acteur Nicolas Cage bezit een indrukwekkend stukje land. De Amerikaan kocht in 2006 een eiland in de archipel van Exuma, dat deel uitmaakt van de Bahamas eilanden. Het 40 are grote eiland is een waar paradijs op aarde.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook