Nu in de zalen (6 september)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Kidnap

Kidnap

Karla McCoy besluit de middag met haar zoontje Frankie in een speeltuin door te brengen. Wat een leuk uitje had moeten worden, loopt echter uit op een levensgevaarlijk kat en muis spel. Als Karla haar zoontje even uit het oog verliest, wordt Frankie op brutale wijze ontvoerd. Karla ziet nog net dat hij een auto in wordt gesleurd, maar kan de ontvoerders niet meer stoppen. Ze neemt het heft in eigen handen en gaat tot het absolute uiterste om haar zoontje terug te krijgen.

Regisseur : Luis Prieto
Met : Halle Berry, Lew Temple, Dana Gourrier
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 6.0 op IMDb.

It

It

Als in het stadje Derry, in de Amerikaanse staat Maine, mensen op mysterieuze wijze verdwijnen, krijgt een groepje jonge kinderen te maken met hun grootste angst. Ze komen oog in oog te staan met de clown Pennywise, die al eeuwenlang dood en verderf zaait.

Regisseur : Andrés Muschietti
Met : Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard
Genre : Horror, Drama

Deze film heeft een score van 8.6 op IMDb.

Sidder en beef met de beste Stephen King verfilmingen

Otez-moi d'un doute

Otez-moi d'un doute

De Franse mijnwerker Erwan is geschokt als hij erachter komt dat de man die hem heeft opgevoed niet zijn echte vader is. Hij begint een zoektocht en vindt zijn vader Joseph, een excentrieke oude man met wie hij al snel een band vormt. Precies op het moment dat er weer rust in zijn leven terug lijkt te keren, komt hij de ongrijpbare Anna tegen.

Regisseur : Carine Tardieu
Met : François Damiens, Cécile De France, André Wilms
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 6.5 op IMDb.

Maudie

Maudie

Maud is een tengere vrouw met een sterke wil. Ondanks haar fysieke mankementen verlangt ze ernaar onafhankelijk te zijn, zich los te maken van haar bezorgde familie en te schilderen. Met dit doel neemt ze een baan als huishoudster bij visboer Everett Lewis. Hij is een stugge, afstandelijke man die gewend is om alleen te wonen in zijn afgelegen huisje in Nova Scotia. Toch lukt het Maud om zijn vertrouwen te winnen met haar optimisme en levenslust. Wat begint als een moeizame relatie groeit uiteindelijk uit tot een bijzonder huwelijk.

Regisseur : Aisling Walsh
Met : Ethan Hawke, Sally Hawkins, Kari Matchett
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.7 op IMDb.

Top 5: 1. The Hitman's bodyguard

Top 5: 1. The Hitman's bodyguard

Michael Bryce wordt beschouwd als een van de beste bodyguards ter wereld, tot een belangrijke klant voor zijn ogen wordt vermoord. Om zijn reputatie te herstellen, neemt hij een nieuwe klant aan: de beruchte huurmoordenaar Darius Kincaid, die voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag moet getuigen tegen een van zijn voormalige opdrachtgevers. Die opent een ware klopjacht op hem, met bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen dwars door Amsterdam en Den Haag.

Regisseur : Patrick Hughes
Met  : Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Salma Hayek
Genre : Komedie, Actie

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb.

The Hitman’s Bodyguard knokt zich naar de top in Amerikaanse zalen

Hot, hotter, hotst: sexy bodyguards in Hollywood!

Top 5: 2. Annabelle : Creation

Top 5: 2. Annabelle : Creation

Ze is terug! Annabelle: Creation vertelt het verhaal van een poppenmaker en zijn vrouw, wiens dochtertje enkele jaren geleden tragisch is omgekomen. Wanneer het plaatselijke weeshuis zijn deuren sluit, besluit het stel een non en een aantal meisjes in hun huis te verwelkomen. Zij worden al snel het doelwit van de pop Annabelle, de bezeten creatie van de poppenmaker.

Regisseur : David F. Sandberg
Met : Miranda Otto, Stephanie Sigman, Philippa Coulthard
Genre : Horror

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb.

Deze acteurs begonnen hun carrière met een horrorfilm

Top 5: 3. Everything, Everything

Top 5: 3. Everything, Everything

Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen? Wat als je die prachtige buurjongen nooit een kus zal kunnen geven...? Het overkomt de 18-jarige Maddy. Door haar ziekte mag ze de veilige luchtdichte omgeving van haar huis niet verlaten. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de fascinerende buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren. Wat begon met staren naar elkaar van achter het raam en met tekst berichtjes als enige communicatiemiddel, groeide uit tot een hechte band. Ondanks Maddy's aandoening willen zij alles riskeren om bij elkaar te kunnen zijn, zelfs als dat betekent dat zij alles daardoor kunnen verliezen.

Regisseur : Stella Meghie
Met : Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose
Genre : Liefde / romantiek, Dramatische komedie

Deze film heeft een score van 6.3 op IMDb.

Top 5 : 4. Dunkirk

Top 5 : 4. Dunkirk

Van regisseur Christopher Nolan (Interstellar, Inception, The Dark Knight - trilogie) komt de actie-thriller Dunkirk. Dunkirk opent met honderduizenden Britse en geallieerde troepen die omringd worden door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten.

Regisseur : Christopher Nolan
Met : Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, James D'Arcy, Mark Rylance, Harry Styles
Genre : Oorlog, Historisch, Actie

Deze film heeft een score van 9.7 op IMDb.

De beste films over de Tweede Wereldoorlog

Top 5: 5. The Emoji Movie

Top 5: 5. The Emoji Movie

De Emoji Film laat je zien wat er zich afspeelt aan de binnenkant van je smartphone. Diep verborgen in je apps ligt Textopolis, een levendige stad waar al je favoriete emoji’s wonen, en zij hopen allemaal geselecteerd te worden door de gebruiker van hun smartphone. In deze wereld heeft elke emoji maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene, een uitbundige emoji die zonder filter is geboren en vol zit met verschillende gelaatsuitdrukkingen. Vastbesloten om net als alle andere emoji’s "normaal” te worden, schakelt Gene de hulp in van zijn handige beste vriend Hi-5 en van de beruchte codekraker emoji Jailbreak. Samen gaan ze op “app-vontuur” langs de verschillende apps op de telefoon, elk met hun eigen wilde en grappige wereld, op zoek naar de Code waarmee ze Gene kunnen veranderen. Maar wanneer een groot gevaar de smartphone bedreigt, hangt het lot van alle emoji’s af van deze drie onwaarschijnlijke vrienden die samen hun wereld moeten redden voordat deze voorgoed gewist wordt.

Regisseur : Tony Leondis
Met de stemmen van : James Corden, Maya Rudolph, Jennifer Coolidge, Patrick Stewart, Sofia Vergara (OV) / Laura Tesoro, Juan Gerlo, Bert Huysentruyt, Tiny Bertels, Govert Deploige, Tania Van der Sanden, Arne Caseur, Tine Van den Wyngaert (Vlaamse versie)
Genre : Animatie

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook