AMC presenteert: Fear The Walking Dead, seizoen 3

Goed nieuws voor fans van horror en zombies. Vanaf 11 september kun je op AMC kijken naar seizoen 3B van ‘Fear The Walking Dead’, de populaire spin-off en prequel van AMC’s ‘The Walking Dead’.

AMC presenteert: Fear The Walking Dead, seizoen 3 © AMC

Het derde seizoen telt 16 afleveringen en omvat een volledig verhaal. Alle elementen daarvan zijn al min of meer aangebracht in het eerste deel van het seizoen, dat zijn midseason finale afgelopen juli kreeg.
 
De fans wachten nu in spanning op het vervolg, maar kunnen stilaan beginnen af te tellen. Seizoen 3B krijgt zijn première op maandag 11 september!
 
Heb je seizoen 3A gemist? Of zin om je geheugen op te frissen? Het eerste deel van seizoen 3 wordt op zaterdag 9 september vanaf 22 uur integraal uitgezonden op AMC!
 
Fear The Walking Dead, vanaf 11 september elke maandag om 3 uur en om 22 uur op AMC. Deze zender is bij Proximus TV te bekijken met de Entertainment Channels, op kanaal 194.

Doe ook mee met onze FTWD-wedstrijd!

Seizoen 1

Seizoen 1 © AMC

‘Fear the Walking Dead’ is een spin-off van ‘The Walking Dead’. In die laatste serie zie je hoe agent Rick Grimes na een ongeluk wakker wordt uit een coma en terechtkomt in een wereld waar geen levende ziel meer lijkt te wonen. Door een virus heeft een zombie-uitbraak plaatsgevonden, waardoor de wereld overspoeld wordt door walkers.

‘Fear The Walking Dead’ speelt zich af in hetzelfde universum, maar is eigenlijk een prequel: we volgen de verspreiding van het virus waardoor de mensheid langzaam verandert in een bende halfdoden. We zien de uitbraak van het virus, het ongeloof van de mensen en hun reactie wanneer ze met zoiets onbekends te maken krijgen.

In seizoen 1 zien we hoe de mysterieuze virusuitbraak in een middelbare school het kleine beetje veiligheid verstoort dat decaan Madison Clark (Kim Dickens) en docent Engels Travis Manawa (Cliff Curtis) hebben weten te creëren. Een noodgedwongen overlevingstocht gaat van start…Seizoen 2

Seizoen 2 © AMC

Travis, Madison en hun gezinnen proberen te ontsnappen aan de apocalyps door over het water op zoek te gaan naar veiliger oorden. Maar of het water wel zo veilig is? De zombies lijken wel overal te zijn…

Seizoen 3

Seizoen 3 © AMC

Het derde seizoen van ‘Fear the Walking Dead’ brengt de overlevende families samen in de zinderende en gewelddadige Amerikaans-Mexicaanse grensstreek. Ze zijn dan wel ontsnapt aan het van zombies vergeven Mexico, maar de dingen worden er niet gemakkelijker op. Nieuwe gevaren liggen op de loer.Het derde seizoen telt 16 afleveringen en omvat een volledig verhaal. Net als het tweede seizoen is ook dit seizoen opgesplitst in twee delen. Alle elementen van het verhaal zijn al min of meer aangebracht in het eerste deel, dat zijn midseason finale kreeg in juli 2017.
 
Heb je seizoen 3A gemist? Of zin om je geheugen op de frissen? Het eerste deel van seizoen 3 wordt op zaterdag 9 september vanaf 22 uur integraal uitgezonden op AMC!
 
Seizoen 3B krijgt vervolgens zijn première op maandag 11 september eveneens om 22 uur, met een dubbele aflevering.

Madison Clarke (Kim Dickens)

Madison Clarke (Kim Dickens) © AMC

In seizoen 3 belooft Madison zichzelf om nooit meer de fouten uit het verleden te maken, zelfs als ze daarvoor geweld moet gebruiken. In de loop van het seizoen komen er steeds meer donkere kantjes van haar naar boven. Haar bedoelingen zijn goed, en het doel heiligt voor haar nu de middelen …

Terwijl ze op zoek gaat naar Nick, leidt ze Travis en Alicia door de sporen van de strijd die seizoen 2 beëindigde. Hun zoektocht brengt hen naar het noorden, naar de Verenigde Staten. Wat ze daar vinden, biedt haar familie hoop én vraagt tegelijk om offers. Het bloed zal rijkelijk vloeien.

Travis Manawa (Cliff Curtis)

Travis Manawa (Cliff Curtis) © AMC

De apocalyps heeft Travis helemaal gebroken. Zal hij zichzelf kunnen heropbouwen? Wat er overblijft van zijn familie is hem heel dierbaar. Hij houdt van Madison en voelt dat hij iets verschuldigd is aan Alicia. Travis zal hen allebei beschermen, maar op een andere manier.

Nick Clark (Frank Dillane)

Nick Clark (Frank Dillane) © AMC

In de loop van de seizoenen is Nick Clark enorm geëvolueerd. Hij werd geïntroduceerd als een junkie die alles over had voor zijn volgende dosis, maar intussen heefthij zich herpakt en opened hij zelfs zijn hart voor zijn familie en andere overlevers.

Op het einde van seizoen 3A kwam hij in een moeilijke situatie toen Luciana hem en de anderen op Broke Jaw Ranch verliet om haar reis verder te zetten…

Alicia Clark (Alycia Debnam-Carey)

Alicia Clark (Alycia Debnam-Carey) © AMC

Alicia’s personage groeide in seizoen 2 en zij en haar moeder stonden dichter bij elkaar dan ooit tevoren. Door de moord op Andres is ze haar toekomst kwijt en ze zoekt iets of iemand om daarvan de schuld te geven…

Victor Strand (Colman Domingo)

Victor Strand (Colman Domingo) © AMC

De laatste keer dat we Strand zagen, was in de achteruitkijkspiegel toen Travis Madison en Alicia vluchtten uit het Rosarito Beach Hotel. Victor herstelde van een steekwonde en kon niet mee. Hij bleef achter waar hij voedsel en water had en relatief veilig was. Victor Strand is vast van plan om zijn belofte aan Madison waar te maken: hij zal het overleven, hoewel hij zich zonder Thomas Abigail en Madison verloren voelt. Hij heeft een plan nodig, én geld om zijn trip te financieren. Wat heeft er waarde in de wereld zoals hij nu is?

Wedstrijd!

Wedstrijd! © AMC

Een vierde seizoen van de serie is al aangekondigd, dus het verhaal eindigt hier niet. Maar of alle personages het zullen overleven, is maar zeer de vraag.
 
Showrunner Dave Erickson zal overigens niet meer meewerken aan het vierde seizoen. Hij zal focussen op ander werk voor AMC.
 
Fear The Walking Dead, vanaf 11 september elke maandag om 3 uur en om 22 uur op AMC. Deze zender is bij Proximus TV te bekijken met de Entertainment Channels, op kanaal 194.
 
Doe ook mee met onze wedstrijd en win een Bluetooth-speaker en/of een exclusieve figurine van ‘Fear the Walking Dead’!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook