Films met een opmerkelijk oog voor detail

Details kunnen het verschil maken tussen of iets goed of geweldig is. Dat is ook zo bij films.

Films met een opmerkelijk oog voor detail © Thechive/ScreenCrush

Soms zorgen de details ervoor dat de film er authentieker door wordt, soms zorgen ze voor een humoristische noot en soms zijn ze al een indicatie voor een vervolg. Hoe dan ook, details tillen het geheel naar een hoger niveau. En daar zijn deze films in geslaagd!

Titanic

Titanic © Thechive.com/BBC

Er zijn een aantal foto's bewaard gebleven van het luxeschip Titanic dat in 1912 bij zijn eerste reis in aanvaring kwam met een ijsberg en zonk. Een daarvan is deze van een jongen die op het dek met een tol speelt. In de film Titanic van 1997 verwerkte regisseur James Cameron de scène in het script. Een mooi eerbetoon.

Spider-Man: Homecoming

Spider-Man: Homecoming © Thechive

In de film Spider-Man: Homecoming uit 2017 hangt, in het klaslokaal van Peter Parker's school, naast een resem andere bekende wetenschappers, ook een foto van kernfysicus Bruce Banner, beter bekend als Hulk.

Baby Driver

Baby Driver © Thechive

In de Amerikaanse actiefilm Baby Driver wil Baby, een chauffeur voor criminelen, zijn leven beteren wanneer hij serveerster Debora ontmoet. Bij die eerste ontmoeting licht het graffiti hart op de muur overigens op. Een teken aan de wand?

Hoe Tem je een Draak

Hoe Tem je een Draak © Thechive

Al in de eerste film van Hoe Tem je een Draak is er op de kin van Hikkert een klein litteken te zien dat nooit ter sprake komt. Pas in de tweede film blijkt hoe belangrijk het litteken wel is wanneer Hikkerts biologische moeder hieraan na al die jaren haar zoon herkent.

Kill Bill

Kill Bill © Thechive

De tweedelige Amerikaanse actiefilm Kill Bill gaat over de vendetta van The Bride, die lange tijd huurmoordenaar was onder Bill, maar hem ontvlucht om zichzelf en haar ongeboren kind een kans te geven. Bill pikt dit niet en gaat The Bride op haar eigen trouwfeest met haar nieuwe man vermoorden. Hoewel de naam van The Bride pas in Volume 2 van de film wordt bekend gemaakt, is hij eigenlijk al te zien op de boarding pass in de eerste film.

The Incredible Hulk

The Incredible Hulk © Thechive

Misschien heb je je ook al wel eens afgevraagd waarom het shirt en de schoenen van Hulk wel scheuren, maar nooit zijn broek? Wel, in de andere Marvelfilm Avengers: Age of Ultron is er duidelijk te zien dat Bruce Banner (Hulk) speciaal ontworpen broeken draagt die mee uitrekken tot zijn Hulklichaamsbouw.

Team America: World Police

Team America: World Police

In deze satirische poppenfilm uit 2004 van de makers van South Park, gaat een groep geheim agenten Parijs redden van een terroristische aanslag. Op de beelden is te zien dat de straten van Parijs uit croissants bestaan, het traditionele ontbijt van de Fransen.

Frozen

Frozen © ScreenCrush

Dat de makers van de Disney animatiefilm Frozen uit 2013 grappig uit de hoek kunnen komen, blijkt niet alleen uit scènes uit de film, maar ook uit de aftiteling. Zo staat er te lezen dat de stelling van Kristof, een personage uit de film, dat alle mannen hun neuskeutels opeten enkel zijn mening is en niet die van The Walt Disney Company. Grapjassen!

Children of Men

Children of Men © ScreenCrush

Deze film speelt zich af in het jaar 2027, waarin de mensheid aan het uitsterven is. Hoofdpersonage Theo Faron, gespeeld door Clive Owen, draagt er een "oude" trui uit 2012, toen de Olympische Zomerspelen in Londen plaatsvonden. Mooi detail, gezien de film reeds in 2005 gedraaid werd.

Django Unchained

Django Unchained © Thechive

In de film Django Unchained uit 2012 hebben Django, gespeeld door Jamie Foxx, en Amerigo Vessepi, gespeeld door Franco Nero, een gesprek aan de bar. Jamie vertelt hem dat je de D van zijn naam eigenlijk niet uitspreekt, waarop Franco antwoordt: dat weet ik. Uiteraard weet hij dat: Franco Nero speelde namelijk zelf Django in de originele western uit 1966.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook