Nu in de zalen (13 september)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

American Made (aka Mena)

American Made (aka Mena)


Deze film is gebaseerd op het verhaal van Barry Seal. Seal smokkelde als piloot drugs voor de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Na zijn aanhouding werd hij door de CIA gerekruteerd om één van de grootste geheime operaties uit de Amerikaanse geschiedenis uit te voeren.

Regisseur : Doug Liman
Met : Tom Cruise, Sarah Wright, Domhnall Gleeson, Jayma Mays
Genre : Thriller, Misdaadfilm

Deze film heeft een score van 7.4 op IMDb.

Cargo

Cargo


In het ijskoude water van de Noordzee valt Leon Broucke overboord uit zijn vissersboot, recht voor de ogen van zijn oudste zoon Jean. Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme schuldenberg. Na het ongeval van Leon komen tal van onuitgesproken conflicten tussen Jean en zijn twee broers aan de oppervlakte. Francis wordt verscheurd tussen de keuze voor zijn familie en zijn geheime liefde. William komt terug thuis om te ontsnappen aan zijn leven in de misdaad. Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en keert zich tot het criminele milieu van William om een betere toekomst te kunnen geven aan zijn 8-jarige zoon.

Regisseur : Gilles Coulier
Met : Sam Louwyck, Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Gilles De Schrijver
Genre : Drama

Mother!

Mother!


'Mother' volgt een koppel dat een rustig bestaan leidt. Als er op een dag onuitgenodigde gasten hun huis binnenkomen, wordt dat bestaan ernstig verstoord. Het gevolg is dat de relatie van het stel danig op de proef wordt gesteld.

Regisseur : Darren Aronofsky
Met : Domhnall Gleeson, Jennifer Lawrence, Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Javier Bardem
Genre : Thriller, Drama

Deze film heeft een score van 6.9 op IMDb.

Hampstead

Hampstead


De Amerikaanse weduwe Emily Walters woont aan de rand van Hampstead Heath, een groot park in Londen. Na de dood van haar man lukt het maar niet om haar leven op te pakken, ondanks de hulp van haar zoon Philip. Haar leven krijgt een verrassende wending wanneer ze Donald ontmoet, een dakloze man die in Hampstead Heath woont. Terwijl ze hem helpt in zijn strijd tegen de projectontwikkelaars die hem het park uit willen werken, maakt haar verdriet langzaam weer plaats voor liefde.

Regisseur : Joel Hopkins
Met : Diane Keaton, Brendan Gleeson, Lesley Manville, James Norton
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 5.8 op IMDb.

Het Doet Zo Zeer

Het Doet Zo Zeer


In 'Het Doet Zo Zeer' schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed.

Regisseur : Heleen van Royen
Genre : Documentaire

Deze film heeft een score van 8.1 op IMDb.

Le Redoutable

Le Redoutable


Parijs, 1967. Regisseur Jean-Luc Godard draait La Chinoise met de vrouw die hij liefheeft, Anne Wiazemsky. Ze zijn verliefd, gelukkig en trouwen elkaar, maar de ontvangst van de film tijdens de release roept bij Godard fundamentele vragen op. Mei '68 zal dit proces versterken en deze crisis zal Godard transformeren in een maoïstische en buitengewone kunstenaar, zowel een misbegrepen als raadselachtige figuur.

Regisseur: Michel Hazanavicius
Met: Louis Garrel, Stacy Martin, Bérénice Bejo
Genre : Romantische komedie

Deze film heeft een score van 6.5 op IMDb.

Top 5: 1. It

Top 5: 1. It


Als in het stadje Derry, in de Amerikaanse staat Maine, mensen op mysterieuze wijze verdwijnen, krijgt een groepje jonge kinderen te maken met hun grootste angst. Ze komen oog in oog te staan met de clown Pennywise, die al eeuwenlang dood en verderf zaait.

Regisseur : Andrés Muschietti
Met : Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard
Genre : Horror, Drama

Deze film heeft een score van 8.6 op IMDb.

Sidder en beef met de beste Stephen King verfilmingen

Top 5: 2. The Hitman's bodyguard

Top 5: 2. The Hitman's bodyguard


Michael Bryce wordt beschouwd als een van de beste bodyguards ter wereld, tot een belangrijke klant voor zijn ogen wordt vermoord. Om zijn reputatie te herstellen, neemt hij een nieuwe klant aan: de beruchte huurmoordenaar Darius Kincaid, die voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag moet getuigen tegen een van zijn voormalige opdrachtgevers. Die opent een ware klopjacht op hem, met bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen dwars door Amsterdam en Den Haag.

Regisseur : Patrick Hughes
Met  : Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Salma Hayek
Genre : Komedie, Actie

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb.

The Hitman’s Bodyguard knokt zich naar de top in Amerikaanse zalen
Hot, hotter, hotst: sexy bodyguards in Hollywood!

Top 5: 3. Annabelle : Creation

Top 5: 3. Annabelle : Creation

Ze is terug! Annabelle: Creation vertelt het verhaal van een poppenmaker en zijn vrouw, wiens dochtertje enkele jaren geleden tragisch is omgekomen. Wanneer het plaatselijke weeshuis zijn deuren sluit, besluit het stel een non en een aantal meisjes in hun huis te verwelkomen. Zij worden al snel het doelwit van de pop Annabelle, de bezeten creatie van de poppenmaker.

Regisseur : David F. Sandberg
Met : Miranda Otto, Stephanie Sigman, Philippa Coulthard
Genre : Horror

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb.

Deze acteurs begonnen hun carrière met een horrorfilm

Top 5: 4. Everything, Everything

Top 5: 4. Everything, Everything

Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen? Wat als je die prachtige buurjongen nooit een kus zal kunnen geven...? Het overkomt de 18-jarige Maddy. Door haar ziekte mag ze de veilige luchtdichte omgeving van haar huis niet verlaten. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de fascinerende buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren. Wat begon met staren naar elkaar van achter het raam en met tekst berichtjes als enige communicatiemiddel, groeide uit tot een hechte band. Ondanks Maddy's aandoening willen zij alles riskeren om bij elkaar te kunnen zijn, zelfs als dat betekent dat zij alles daardoor kunnen verliezen.

Regisseur : Stella Meghie
Met : Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose
Genre : Liefde / romantiek, Dramatische komedie

Deze film heeft een score van 6.3 op IMDb.

Top 5: 5. Dunkirk

Top 5: 5. Dunkirk


Van regisseur Christopher Nolan (Interstellar, Inception, The Dark Knight - trilogie) komt de actie-thriller Dunkirk. Dunkirk opent met honderduizenden Britse en geallieerde troepen die omringd worden door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten.

Regisseur : Christopher Nolan
Met : Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, James D'Arcy, Mark Rylance, Harry Styles
Genre : Oorlog, Historisch, Actie

Deze film heeft een score van 9.7 op IMDb.

De beste films over de Tweede Wereldoorlog

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook