Nu in de zalen (20 september)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

HhhH

HhhH

1942: Het Derde Rijk is op zijn hoogtepunt. Een Tsjechische verzetsgroep in Londen beraamt het plan voor misschien wel de meest ambitieuze militaire operatie van WOII: Operatie Anthropoid. Twee jonge rekruten, Jozef Gabcik en Jan Kubis, worden naar Praag gestuurd om de wrede nazileider Reinhard Heydrich, hoofd van de SS, de Gestapo en tevens uitvinder en uitvoerder van de Holocaust, te vermoorden. HhhH is gebaseerd op de gelijknamige roman van Laurent Binet.

Regisseur : Cédric Jimenez
Met : Jason Clarke, Rosamund Pike, Jack O’Connell, Mia Wasikowska en Barry Atsma
Genre : Historisch, Actie

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb.

De beste films over de Tweede Wereldoorlog

The Beguiled

The Beguiled

The Beguiled is een beklemmende thriller van regisseur en scenarioschrijver Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette), gebaseerd op het boek A Painted Devil van Thomas Cullinan. Het verhaal speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 in een meisjesinternaat in het Zuiden. De vrouwen, die in het huis wonen, leven afgeschermd van de buitenwereld – tot de dag waarop een gewonde soldaat (Colin Farrell) wordt aangetroffen, die vervolgens wordt binnengelaten om verpleegd te worden. Er ontstaat een seksueel geladen sfeer en door onderlinge dreigende rivaliteit tussen de vrouwen neemt het verhaal een onverwachte wending.

Regisseur : Sofia Coppola
Met : Nicole Kidman, Colin Farrell, Kirsten Dunst, Elle Fanning
Genre : Thriller, Drama

Deze film heeft een score van 6.9 op IMDb.

Wakefield

Wakefield

Als je alles achter je kon laten en opnieuw kon beginnen, zou je dit dan doen? De schrijver van Memoirs of a Geisha en The Curious Case of Benjamin Button brengt met Wakefield weer een origineel verhaal naar het filmdoek. Howard Wakefield is een succesvol advocaat, echtgenoot en vader die in een opwelling besluit zijn, voor de buitenwereld perfect ogende, leven achter zich te laten. Hij verschuilt zich stiekem op de zolder van zijn garage en observeert zijn vrouw en hun twee dochters. Hoe gaat zijn gezin om met zijn plotselinge afwezigheid? Howard bespiedt van een afstand zijn vertrouwde omgeving en neemt je mee in de herinneringen en gedachten die bij hem naar boven komen. Maar is wat hij door het raam observeert enkel zijn verleden? Of ligt hier ook zijn toekomst?

Regisseur : Robin Swicord
Met : Bryan Cranston, Jason O'Mara, Jennifer Garner
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 6.4 op IMDb.

Wind River

Wind River

Een wildjager helpt beginnend FBI agente bij het oplossen van een mysterieuze moord in het wetteloze indianenreservaat Wind River en wordt daardoor geconfronteerd met zijn eigen verleden. Wind River is het regiedebuut van Taylor Sheridan, schrijver van de veelgeprezen films Sicario en Hell or High Water.

Regisseur : Taylor Sheridan
Met : Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Kelsey Asbille
Genre : Thriller, Actie, Misdaadfilm

Deze film heeft een score van 8.1 op IMDb.

Mon garçon

Mon garçon

Julien is gepassioneerd door zijn werk en reist hiervoor veel naar het buitenland. Zijn vele afwezigheid leidde enkele jaren geleden tot een breuk in zijn relatie. Tijdens een tussenlanding in Frankrijk hoort hij een bericht van zijn vrouw die in tranen is. Hun zoontje van zeven is verdwenen tijdens een klasuitstap in de bergen. Zonder aarzelen start Julien de zoektocht naar zijn zoon waarbij niets hem kan tegenhouden.

Regisseur : Christian Carion
Met : Guillaume Canet, Mélanie Laurent
Genre : Thriller, Drama

Top 5: 1. It

Top 5: 1. It

Als in het stadje Derry, in de Amerikaanse staat Maine, mensen op mysterieuze wijze verdwijnen, krijgt een groepje jonge kinderen te maken met hun grootste angst. Ze komen oog in oog te staan met de clown Pennywise, die al eeuwenlang dood en verderf zaait.

Regisseur : Andrés Muschietti
Met : Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard
Genre : Horror, Drama

Deze film heeft een score van 8.6 op IMDb.

Sidder en beef met de beste Stephen King verfilmingen

Top 5: 2. American Made (aka Mena)

Top 5: 2. American Made (aka Mena)

Deze film is gebaseerd op het verhaal van Barry Seal. Seal smokkelde als piloot drugs voor de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Na zijn aanhouding werd hij door de CIA gerekruteerd om één van de grootste geheime operaties uit de Amerikaanse geschiedenis uit te voeren.

Regisseur : Doug Liman
Met : Tom Cruise, Sarah Wright, Domhnall Gleeson, Jayma Mays
Genre : Thriller, Misdaadfilm

Deze film heeft een score van 7.4 op IMDb.

Top 5: 3. Mother!

Top 5: 3. Mother!

'Mother' volgt een koppel dat een rustig bestaan leidt. Als er op een dag onuitgenodigde gasten hun huis binnenkomen, wordt dat bestaan ernstig verstoord. Het gevolg is dat de relatie van het stel danig op de proef wordt gesteld.

Regisseur : Darren Aronofsky
Met : Domhnall Gleeson, Jennifer Lawrence, Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Javier Bardem
Genre : Thriller, Drama

Deze film heeft een score van 6.9 op IMDb.

Top 5: 4. The Hitman's bodyguard

Top 5: 4. The Hitman's bodyguard

Michael Bryce wordt beschouwd als een van de beste bodyguards ter wereld, tot een belangrijke klant voor zijn ogen wordt vermoord. Om zijn reputatie te herstellen, neemt hij een nieuwe klant aan: de beruchte huurmoordenaar Darius Kincaid, die voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag moet getuigen tegen een van zijn voormalige opdrachtgevers. Die opent een ware klopjacht op hem, met bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen dwars door Amsterdam en Den Haag.

Regisseur : Patrick Hughes
Met  : Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Salma Hayek
Genre : Komedie, Actie

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb.

The Hitman’s Bodyguard knokt zich naar de top in Amerikaanse zalen
Hot, hotter, hotst: sexy bodyguards in Hollywood!

Top 5: 5. Dunkirk

Top 5: 5. Dunkirk

Van regisseur Christopher Nolan (Interstellar, Inception, The Dark Knight - trilogie) komt de actie-thriller Dunkirk. Dunkirk opent met honderduizenden Britse en geallieerde troepen die omringd worden door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten.

Regisseur : Christopher Nolan
Met : Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, James D'Arcy, Mark Rylance, Harry Styles
Genre : Oorlog, Historisch, Actie

Deze film heeft een score van 9.7 op IMDb.

De beste films over de Tweede Wereldoorlog

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook