Facebook, Twitter, Instagram: deze bekende koppen moeten er niets van weten

Facebook, Twitter, Instagram: deze bekende koppen moeten er niets van weten © Photonews

Wanneer Kim Kardashian een scheet laat, heeft ze dat al getweet nog voor de darmgassen haar lichaam goed en wel verlaten hebben. De sociale media spelen dan ook een grote rol in het leven van veel bekende medemensen, maar ze zijn niet allemaal zo wild van Facebook, Twitter en Instagram. ‘Ik heb er geen behoefte aan om de halve wereld te laten weten wat ik gegeten heb of wanneer ik mijn kinderen voor de schoolpoort heb gedropt’, aldus Scarlett Johansson. De actrice is niet de enige die er zo over denkt …

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence © Photonews

Jennifer Lawrence is hot in Hollywood, maar ze zal niet zo gauw allerlei wetenswaardigheden over haar doen en laten delen. De jongedame heeft dan ook lak aan het hele sociale mediacircus: er bestaat enkel een Facebookaccount op haar naam om persberichten en promotie op de wereld los te laten. ‘Wanneer je ooit een Facebook- Instagram- of Twitterbericht leest dat zogezegd van mij komt, is het niet van mij’, klonk het klaar en duidelijk uit de mond van Juffrouw Lawrence.

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe © Photonews

Wie aan Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe vraagt of hij actief is op Twitter, maakt veel kans om een langgerekte zucht als antwoord te krijgen. De Brit zou een massa volgers kunnen scoren, maar microbloggen interesseert hem geen lor: ‘Ik hou ervan om tweets van sommige mensen te lezen, maar ik zie niet in waarom een acteur met Twitter bezig zou moeten zijn’, liet hij zich in een interview met de New York Times ontvallen.

Emma Stone

Emma Stone © Photonews

Ook Emma Stone verzamelt liever geen likes. ‘Die nood om gezien te worden en bevestiging te krijgen van zogenaamde ‘vrienden’, meestal mensen die je van haar noch pluim kent, is niet aan mij besteed. Iedereen pikt er de mooiste plaatjes uit en gooit z’n leven online. Ik heb er geen voeling mee’, stelt de actrice uit La La Land.

George Clooney

George Clooney © Photonews

George Clooney heeft een bloedhekel aan sociale media en daar maakt hij geen geheim van. ‘Vroeger gaven mensen mij een hand, nu steken ze als begroeting hun telefoon naar voren om een selfie met mij te nemen, die ze later posten’, vertelde hij ooit in een interview met het magazine Esquire. Ook voor z’n collega’s die er regelmatig op los tweeten had hij geen goed woord over: ‘Wat voor idioot moet je als celeb zijn om op Twitter te zitten. We leven helaas in tijden dat mensen populariteit op de sociale media verwarren met talent’, besloot hij.

Angelina Jolie

Angelina Jolie © Photonews

Angelina Jolie zit niet op Facebook. Ze heeft niet echt iets tegen het medium, maar is wel blij dat het niet bestond toen ze jonger was. ‘Ik heb toen heel wat stommiteiten begaan en dat zou allemaal breed worden uitgesmeerd’, verklapte Angie.

Kristen Stewart

Kristen Stewart © Photonews

Twilight-actrice Kristen Stewart is ook zo iemand die een lichte aversie koestert jegens Facebook, Twitter en consoorten. ‘Ik heb wel betere dingen te doen. Het is enorm tijdrovend’, aldus Kristen, die er nog aan toevoegde dat ze het constante gepost en getwitter van haar medemensen als een vorm van stalking beschouwt.

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal © Photonews

Dat Jake Gyllenhaal geen hoge pet op heeft van social media, die hij liever asociale media noemt, is in de Verenigde Staten geen geheim meer. ‘Niemand heeft nog persoonlijk contact met elkaar. Mensen kijken niet meer recht voor zich uit, ze zitten allemaal voorovergebogen over hun smartphone. Dat vind ik angstaanjagend’, vertelde hij in een interview met USA Today. De heer Gyllenhaal weet donders goed dat hij heel wat fans heeft die een bloederige moord zouden begaan voor een foto met hem die ze dan kunnen delen op hun profiel, maar hij negeert hen: ‘Wanneer ik niet met mijn werk bezig ben, wil ik met rust gelaten worden’, stelt hij klaar en duidelijk.

Sandra Bullock

Sandra Bullock © Sunset Box / 0034800/Allpix/Photo News

We kennen het allemaal: mensen die na hun reis naar Bali lopen te pochen met hun prachtige vakantiefoto’s van dat paradijselijke oord waar de wind zachtjes door de palmbomen ruist en het luxehotel met infinity pool geen wens overvuld laat. Niemand hoeft natuurlijk te weten dat het in Bali veel te heet was, het hotel naast een huisvuilverwerkingsinstallatie lag waardoor de stank er niet te harden was, de hele familie ziek werd van het all-inbuffet en dat het zwembad de afmetingen had van een onder water gelopen postzegel. Sandra Bullock vat dat soort gedrag perfect samen: ‘Op sociale media geven veel mensen een valse, rooskleurige weerspiegeling van hun leven. Dat legt de lat dan weer hoger voor anderen’, zo verwoordde ze haar mening.

Daniel Craig

Daniel Craig © Photonews

Daniel Craig is volgens velen één van de beste double-o-sevens ooit, maar wie hem dat wil melden via Facebook komt bedrogen uit. De man is namelijk van mening dat hij niets te zoeken heeft op dat platform. ‘Ik zit niet op Facebook en ook niet op Twitter. Waarom zou ik een foto online zwieren van de omelet die ik vanmorgen gegeten heb? Wat is het nut van Facebook eigenlijk? Netwerken? Bel dan iemand op om een pint te gaan drinken’, lachte de acteur toen hem naar zijn mening terzake gevraagd werd.

Keira Knightley

Keira Knightley © Photonews

Welgeteld twaalf uur nadat Keira Knightley een Twitteraccount had aangemaakt, besloot ze er weer mee op te houden. Zelfpromotie is naar eigen zeggen niet aan haar besteed. 'Dat medium is iets voor mensen die hip willen doen omdat ze niets anders om handen hebben’, legde ze uit.

Bekend Vlaanderen

Bekend Vlaanderen © Photonews

Er zijn dus genoeg Hollywoodfiguren die de werkwoorden facebooken, tweeten en instagrammen uit hun woordenschat geschrapt hebben, maar BV’s vinden die niet met sociale media bezig zijn, is naar een speld in een hooiberg zoeken. Peter Van de Veire stopte een paar jaar geleden met Facebook, maar de MNM-presentator kon de verleiding blijkbaar toch niet weerstaan want hij heeft opnieuw een profiel. Jeroen Meus weet niet goed of hij er nog veel tijd aan moet besteden: ‘Mensen zijn zo laf en hard op sociale media. Er staat altijd wel iemand klaar om je af te knallen en dat begint aan mij te vreten’, vertelde de beroemde kok onlangs in het Radio 1-programma Touché.


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook