'Star Trek: Discovery', deel 2

In september ging Netflix boldly waar niemand ooit geweest was, met een nieuw tijdperk van Star Trek! De midseason break is nu over, het tweede deel van het eerste seizoen is gestart.

'Star Trek: Discovery', deel 2 © 2017 CBS Interactive. All Rights Reserved.


In september ging Netflix boldly waar niemand ooit geweest was, met een nieuw tijdperk van Star Trek! De midseason break is nu over, het tweede deel van het eerste seizoen is gestart.
 
‘Star Trek: Discovery’ speelt zich af tien jaar vóór 'The Original Series'. In tegenstelling tot vroeger is de hoofdrolspeler niet de kapitein van het schip, maar wel een vrouwelijke luitenant.
Het eerste seizoen van Star Trek: Discovery ging van start in september en bestaat uit 15 afleveringen. Negen afleveringen daarvan werden in 2017 uitgezonden, daarna werd een midseason break ingelast.

Het geduld van de fans werd gelukkig niet lang op de proef gesteld. Deel 2 van het eerste seizoen is van start gegaan op 8 januari en telt dus nog zes afleveringen.

Seizoen 2 werd in oktober aangekondigd. Een releasedatum is nog niet bekend, maar fans moeten naar verluidt geduld hebben tot het voorjaar van 2019.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Sonequa Martin-Green: First Officer Michael Burnham

Sonequa Martin-Green: First Officer Michael Burnham © 2017 CBS Interactive. All Rights Reserved.


De headliner van Star Trek: Discovery is First Officer Michael Burnham, een speciaal geval. Zij is de enige echte mens, maar ze groeide wel op als Vulcan en ze voelt zich meer Vulcan dan mens. Ze werd opgevoed door niemand minder dan Sarek, de vader van Spock.

Haar personage wordt ook wel 'Number One' genoemd, net als Majel Barretts personage uit de pilot van Star Trek: The Original Series.

Bij het begin van Star Trek: Discovery werkt Burnham onder Captain Philippa Georgiou op de USS Shenzhou. Met haar heeft Burnham een heel sterke band: Captain Georgiou is haar mentor, die haar leert wat juist is en probeert haar geduld en diplomatie bij te brengen. De twee zijn al zeven jaar samen op pad.

De Amerikaanse actrice Sonequa Martin-Green heb je misschien al eerder aan het werk gezien als Sasha in ‘The Walking Dead’. Ze had ook rollen in series als 'The Good Wife' en 'Gossip Girl'.

Michelle Yeoh: Captain Philippa Georgiou

Michelle Yeoh: Captain Philippa Georgiou © 2017 CBS Interactive. All Rights Reserved.


De Maleisische actrice Michelle Yeoh, onder meer bekend van ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon’, ‘Marco Polo’ en ‘Tomorrow Never Dies’, speelt in Star Trek: Discovery de rol van Captain Philippa Georgiou. Zij is de leading lady van de USS Shenzou, een schip dat in seizoen 1 een belangrijke rol speelt.

Oorlogsveteraan Georgiou is diplomatisch aangelegd, zelfs als het op Klingons aankomt. Ze gelooft in samenwerking en zal nooit de eerste zijn om te schieten. Niettemin heeft ze slechte ervaringen met Klingons, want door hen is ze haar ouders verloren …

Jason Isaacs: Captain Gabriel Lorca

Jason Isaacs: Captain Gabriel Lorca © 2017 CBS Interactive. All Rights Reserved.


Deze acteur is geen onbekende voor Harry Potter-fans: Jason Isaacs speelde er slechterik Lucius Malfoy. Hij speelde ook de rol van Hunter 'Hap' Aloysius, de crazy dokter in Netflix Original-serie ‘The OA’.

In 'Star Trek: Discovery' speelt de Britse acteur de rol van Captain Gabriel Lorca, een genie als het op militaire strategieën aankomt. Hij werkt voor Captain Philippa Georgiou (Michelle Yeoh) en is een mysterieuze man die tal van geheimen met zich meedraagt. Je ziet hem ofwel vooraan op de brug, ofwel heel modern aan een standing desk.

Diversiteit, diversiteit

Diversiteit, diversiteit © 2017 CBS Interactive. All Rights Reserved.


Star Trek was altijd al een voortrekker van vooruitgang en diversiteit. De franchise stond voor een wereldbeeld waarin openheid en diversiteit belangrijk waren, en een samenleving waarin iedereen – ongeacht huidskleur en achtergrond – een plek had.

‘Star Trek: Discovery’ trekt deze lijn door en heeft nu voor het eerst een zwarte vrouw als hoofdpersonage.

Family fun

Family fun © 2017 CBS Interactive. All Rights Reserved.


Volgens Netflix was ‘Star Trek: Discovery’ in 2017 een van de populairste series om als gezin naar te kijken.

Op de lijst "The Shows That Brought Us Together in 2017" die de streamingdienst publiceerde, stond ‘Star Trek: Discovery’ op de vierde plaats. De serie werd voorafgegaan door ‘Stranger Things, ‘13 Reasons Why’' en ‘A Series of Unfortunate Events.

Elke maandag op Netflix

Elke maandag op Netflix © 2017 CBS Interactive. All Rights Reserved.

Sinds 8 januari kun je weer elke maandag op Netflix een nieuwe aflevering van ‘Star Trek: Discovery’ bekijken.

Star Trek: Discovery’ volgt de reizen van de Starfleet op hun missies om nieuwe werelden en levensvormen te ontdekken, en één Starfleet-officier in het bijzonder. Zij moet leren dat om vreemde dingen te kunnen begrijpen, je eerst en vooral jezelf moet begrijpen.

Het eerste seizoen telt vijftien afleveringen. De eerste negen afleveringen werden uitgezonden in 2017. De laatste zes afleveringen worden uitgezonden van 8 januari tot 12 februari 2018.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook