Black Mirror, seizoen 4: dit mag je verwachten!

Black Mirror-fans mogen stilaan uitkijken naar het vierde seizoen. Driewerf hoezee, want dit is – volgens onze bescheiden mening – van het beste wat Netflix te bieden heeft!

Black Mirror, seizoen 4: dit mag je verwachten! © Netflix - Isopix

‘Black Mirror’ is een serie die een scherpe blik werpt op de hedendaagse maatschappij en de gevaarlijke plaats die de technologie inneemt in ons leven. Ongemerkt heeft de technologie immers een impact gekregen op alle aspecten van ons leven. In elk huis, op elk bureau, in praktisch elke hand zie je tegenwoordig een scherm, en Black Mirror toont wat er gebeurt als het systeem naar de verkeerde kant doorslaat.

Wie een beetje van zwartkijkerij houdt, is hier helemaal op zijn plaats. Verwacht vooral geen gewone serie, want dit is iets bijzonders. En ook: bijzonder goed!

Alle afleveringen staan los van mekaar, kaarten een eigen thema aan en worden bevolkt door verschillende acteurs.
Het vierde seizoen van ‘Black Mirror’ telt net als het derde zes afleveringen.Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar naar verluidt mogen we het nieuwe seizoen ergens in december verwachten. Tijd genoeg om nog even de eerste drie seizoenen te (her)bekijken!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Charlie Brooker

Charlie Brooker © Netflix


Black Mirror is een serie gecreëerd en geschreven door de Britse schrijver/producer Charlie Brooker, die samen met Annabel Jones ook executive producer is.

Emmy voor San Junipero

Emmy voor San Junipero © Netflix - Isopix - Twitter Charlie Brooker


Onlangs won de serie twee Emmy’s, en wel voor de meest onkarakteristieke, eerder romantische aflevering uit seizoen 3: San Junipero, over twee vrouwen die verliefd worden. De aflevering speelt zich af in het California van de late jaren ’80 en is optimistisch in vergelijking met de andere afleveringen.

In een interview met The Hollywood Reporter vertelde Brooker dat San Junipero de eerste aflevering was die hij schreef voor seizoen 3, en dat hij bewust koos voor iets dat compleet anders was dan wat de mensen zouden verwachten van een Black Mirror-aflevering.

Charlie Brooker nam de awards – een voor Outstanding TV Movie en een voor Best Writing for a Limited Series, Movie or Drama – zelf in ontvangst. Hij tweette daarna een leuke foto van de actrices uit San Junipero, Gugu Mbata-Raw en Mackenzie Davis (foto rechts).

Een andere aflevering uit seizoen 3, Nosedive – met Bryce Dallas Howard – was genomineerd in de categorie ‘Outstanding Cinematography’, maar viel niet in de prijzen.


Zes nieuwe verhalen

Zes nieuwe verhalen © Netflix


Later dit jaar komt Netflix met een vierde seizoen, dat opnieuw bestaat uit zes afleveringen.

Gaan de nieuwe afleveringen weer donker zijn, of is er opnieuw ruimte voor optimisme en luchtigheid, zoals in de bekroonde aflevering ‘San Junipero’?

Het zou kunnen, want Brooker zei in een interview met The Telegraph dat elke aflevering uniek moet zijn, én dat het belangrijk is voor zijn eigen welzijn om niet voortdurend in alleen maar duisternis ondergedompeld te zijn. Hij stelde bovendien dat de mensen in de wereld van vandaag dingen appreciëren die niet alléén maar vreselijk zijn.

De streamingdienst maakte onlangs de titels van de zes op zichzelf staande afleveringen en de cast en crew bekend. Alle afleveringen werden geschreven door Charlie Brooker. Klik verder voor een overzicht van de afleveringen.

Arkangel

Arkangel © Netflix

De aflevering ‘Arkangel’ wordt geregisseerd door niemand minder dan Jodie Foster.

Brooker onthulde dat de aflevering gaat over de relatie tussen een moeder en een dochter, en de toon van een indie movie heeft.

In een interview met The Telegraph zei Charlie Brooker het volgende:

"Netflix nam contact op met haar. Ze heeft ook al afleveringen van Orange Is The New Black geregisseerd. Ze spraken haar erover aan en stuurden haar ons script. Binnen de week waren we aan het skypen. Dat was een beetje vreemd, skypen met Jodie Foster, maar ik heb mijn best gedaan om te verbergen dat ik daar zo enthousiast over was.”

Bij de acteurs zien we onder meer Rosemarie Dewitt, Brenna Harding en Owen Teague.

Rosemarie DeWitt speelde onlangs aan de zijde van Koen De Bouw in The Last Tycoon en was ook te zien in La La Land en Mad Men.

Black Museum

Black Museum © Isopix

‘Black Museum’ is een aflevering met Douglas Hodge, Letitia Wright (foto) en Babs Olusanmokun. De regie is in handen van Colm McCarthy.

Op deze beelden in de trailer zien we een vrouw die een museum binnengaat en vervolgens met een kap op haar hoofd wakker wordt.

Crocodile

Crocodile © Isopix

In ‘Crocodile’ zien we Andrea Riseborough (Bloodline, Nocturnal Animals – foto links), Andrew Gower en Kiran Sonia Sawar (foto rechts). Deze aflevering is geregisseerd door John Hillcoat (The Proposition, Lawless, The Road).

Deze aflevering, een crime thriller, speelt zich af in besneeuwd gebied en werd naar verluidt opgenomen in Ijsland…

Hang the DJ

Hang the DJ © Isopix

‘Hang the DJ’ is een aflevering met Georgina Campbell (Broadchurch – foto), Joe Cole en George Blagden (Versailles, Vikings). Ze wordt geregisseerd door Tim Van Patten.

Uit de trailer leren we dat in deze aflevering twee mensen aan het daten zijn.

Metalhead

Metalhead © Isopix

De aflevering ‘Metalhead’ heeft Maxine Peake, Jake Davies (bekend van o.a. The Missing - foto) en Clint Dyer in de cast en wordt geregisseerd door David Slade.

In de trailer zien we hoe in Metalhead een vrouw ontsnapt aan een robot…

USS Callister

USS Callister © Netflix

‘USS Callister’ is een aflevering met Jesse Plemons (Fargo), Cristin Milioti (The Wolf of Wall Street), Jimmi Simpson en Michaela Coel, die ook al kort te zien was in de aflevering ‘Nosedive’ uit seizoen 3.

Deze aflevering wordt geregisseerd door Toby Haynes. Brooker schreef ze samen met William Bridges.

Naar verluidt mogen we het nieuwe seizoen ergens dit najaar verwachten.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Lees ook