Dolle pret met Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

De vijfde film in de Pirates of the Caribbean saga knoopt opnieuw aan met de succesformule van het begin: Johnny Depp in topvorm, spectaculaire actie, een vleugje romantiek en een flinke scheut humor!

Dolle pret met Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge © 2017 Disney

In dit nieuwe avontuur krijgt Jack Sparrow te maken met zijn aartsvijand kapitein Salazar. Als alle spookzeelieden onder leiding van Salazar ontsnappen aan de Duivelse Driehoek hebben ze maar één missie: alle piraten doden, Jack in het bijzonder. Enkel de legendarische Drietand van Poseidon kan Sparrow en zijn gezelschap uit deze benarde situatie redden.Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.Win een familieweekend en prijzenpakket van Pirates of the Caribbean!

Johnny Depp als Jack Sparrow

Johnny Depp als Jack Sparrow © 2017 Disney

Net wanneer je dacht genoeg gezien te hebben van Jack Sparrow, bewijst Johnny Depp je het tegendeel. Aan het begin van het verhaal heeft de excentrieke kapitein schip noch bemanning en laat hij ook nog eens zijn grootste vijand ontsnappen uit de Duivelse Driehoek. Om Salazar te verslaan moet hij de Drietand van Poseidon, die de controle over de zeeën verleent, bemachtigen.

Met flashbacks leren we in deze film ook de jonge Jack Sparrow kennen, vertolkt door Anthony De La Torre, die met de hulp van CGI het gezicht van de jonge Johnny Depp kreeg.

Johnny Depp laat in deze film alweer zijn perfecte komische timing bewonderen. Zijn voorliefde voor opmerkelijke personages zagen we eerder ook al in onder andere Edward Scissorhands, Alice in Wonderland en Charlie and the Chocolate Factory.

Javier Bardem als kapitein Salazar

Javier Bardem als kapitein Salazar © 2017 Disney

Javier Bardem is geweldig als de angstaanjagende spookkapitein Armando Salazar. Salazar was een genadeloze piratenjager van het Spaanse leger die door een list van de jonge Jack Sparrow opgesloten raakte in de Duivelse Driehoek. Nadat hij hieruit is ontsnapt, zoekt hij de Drietand van Poseidon om elke piraat op zee te doden en om wraak te nemen op Jack Sparrow.

Het duurde drie uur om de make-up aan te brengen die Javier Bardem moest transformeren in zijn personage. We kennen deze Spaanse acteur natuurlijk ook uit No Country for Old Men, Skyfall en Vicky Cristina Barcelona.

Brenton Thwaites als Henry Turner

Brenton Thwaites als Henry Turner © 2017 Disney

Naast een nieuwe vijand worden er in verhaal ook twee jonge gezichten geïntroduceerd. Brenton Thwaites speelt Henry Turner, de zoon van Will Turner en Elizabeth Swan die de vloek op zijn vader wil laten opheffen. Daarvoor heeft hij de Drietand van Poseidon en dus de hulp van Jack Sparrow nodig.

Brenton Thwaites is vooral bekend door zijn rol in Home and Away en was ook te zien in Gods of Egypt en Maleficent.

Kaya Scodelario als Carina Smyth

Kaya Scodelario als Carina Smyth © 2017 Disney

Carina Smyth is een astronome die haar hulp aanbiedt bij het zoeken van de Drietand van Poseidon, met de hulp van het dagboek dat haar onbekende vader haar achterliet.

Kaya Scodelaria is een Britse actrice, bekend van haar rol in The Maze Runner.

Geoffrey Rush als Hector Barbossa

Geoffrey Rush als Hector Barbossa © 2017 Disney

Opnieuw van de partij is Geoffrey Rush als Hector Barbossa, de eeuwige rivaal van Jack Sparrow, maar ook wel zijn bondgenoot – als het hem goed uitkomt tenminste. De kapitein met het houten been is sinds de vorige films enorm rijk geworden, tot ook zijn vloot aangevallen wordt door kapitein Salazar.

Geoffrey Rush won de Oscar voor beste acteur voor zijn rol in Shine en was ook te zien in The King’s Speech en Shakespeare in Love.

Terug van weggeweest

Terug van weggeweest © 2017 Disney

Orlando Bloom en Keira Knightley, de sterren uit de eerste films, maken een blitsoptreden in deze Salazar’s Revenge, waardoor de cirkel rond lijkt. Het einde van de film hint dan ook opvallend naar een nieuwe sequel op het verhaal: iets om naar uit te kijken voor de fans!

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Win een familieweekend en prijzenpakket van Pirates of the Caribbean!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook