Tonijngeur, sigaretten en snot: daarom kusten zij hun tegenspeler liever niet

Kwijl, sigaretten, snot of een doordringende visgeur: zulke scènes zijn heus niet altijd een pretje!

Daarom kusten zij hun tegenspeler liever niet

Daarom kusten zij hun tegenspeler liever niet © Sony Pictures Paul Harris Photog / Paul Harris Photography / Photo News

Acteren is niet altijd een lolletje. Kusscènes zijn bijvoorbeeld allesbehalve evident: in Vlaanderen smulde de populaire pers jaren geleden van het verhaal dat zangeres Sanne haar prins niet wilde zoenen in de musical Sneeuwwitje. Anderen spelen dat soort scènes dan weer vol overgave, maar beklagen het zich achteraf. Steek je tong maar eens in de mond van een tegenspeler die naar vis of sigaretten stinkt, of meer kwijl produceert dan de doorsnee Newfoundlander. De dames en heren in het lijstje dat volgt, kunnen ervan meespreken.

Oncomfortabel

Oncomfortabel © Sony Pictures Paul Harris Photog / Paul Harris Photography / Photo News

Voor veel bioscoopgangers was het hoogtepunt uit de Spiderman-film met Tobey Maguire en Kirsten Dunst het moment waarop de twee hoofdrolspelers elkaar kussen in de stromende regen. Nu zijn er wel meer mannen die Kirsten Dunst eens een tong zouden willen draaien, maar toch deed de heer Maguire het met frisse tegenzin. Hij moest ondersteboven hangen – niet echt een comfortabele ervaring – en het regenwater liep continu van z’n neus.

Chinese kruiden

Chinese kruiden © Sunset Box / Allpix / Photo News

Vier jaar geleden werden ze op het Sundance-filmfestival behoorlijk lyrisch van The Spectacular Now. Naast het aanstekelijke verhaaltje is het vermeldenswaardig dat protagonisten Shailene Woodley en Miles Teller in de film een hoeveelheid speeksel uitwisselen. Een kus die ze geen van beiden gedenkwaardig vonden: Teller kloeg erover dat zijn collega onwelriekende Chinese kruidensupplementen in haar mond propte, hij nam wraak door voor elke take van de bewuste scène een flinke slok Gatorade-sportdrank door te spoelen. Dat vond Shailene ook niet echt lekker.

Eén, twee, drie, actie!

Eén, twee, drie, actie! © Photo News

Men beschouwt haar vaak als één van de knapste bekende exemplaren van de vrouwelijke soort, maar toch vond James McAvoy zijn kusscène met Angelina Jolie in de film Wanted niet zo tof. Waarom niet, James? ‘Wel ja, het ging een beetje bruusk. Ze kwam binnen en zei ‘Hallo, ik ben Angelina, laten we nu die scène spelen’’, legde de acteur uit. Het feit dat ze niet even een gesprekje met hem voerde maar direct tot de actie overging, vond McAvoy dus maar niks.

Genoeg gezeverd

Genoeg gezeverd © Eric Charbonneau / REX / Isopix

Jennifer Lawrence heeft haar voor- en tegenstanders. Ze is ongetwijfeld een vaardige actrice, maar ligt ook geregeld onder vuur omdat ze zich graag pro wapenbezit uitlaat. Ook Josh Hutcherson, haar collega uit The Hunger Games, sprak niet uitsluitend in lovende bewoordingen over haar. Het ging dan meer bepaald over haar zoencapaciteiten: ‘Ze heeft een kwijlprobleem’, stelde hij onomwonden. Misschien was het een grapje, maar voor juffrouw Lawrence klonk het alleszins niet flatterend.

Bekijk The Hunger Games: Mockingjay Part 1 met de Movies & Series Pass

Visliefhebster

Visliefhebster © Photo News

2-0 in het nadeel van Jennifer, want ook Liam Hemsworth vond de Hunger Games-kussen met zijn tegenspeelster niet bepaald een fijne ervaring. ‘Ze at eerst met opzet look of tonijn en poetste daarna nooit haar tanden’, kloeg hij in US Weekly.

Textuur

Textuur © Photo News

Als hetero een andere man moeten kussen op de filmset: er zijn aangenamer dingen te bedenken. Zo dachten ook Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Steve Carrell erover toen ze die opdracht kregen voor de komedie Get Smart.‘Carrell z’n tong had de textuur van kattenstront’, zei een breed lachende Johnson achteraf.

Een kletsnatte ervaring

Een kletsnatte ervaring © Isopix

Tom Cruise is ongetwijfeld een schitterend acteur, maar over zijn kuskwaliteiten was Thandie Newton - zijn tegenspeelster in Mission Impossible 2 - minder te spreken. ‘Slijmerig en nat’, zo werd ze na afloop geciteerd op de entertainmentsite Gawker. Tot overmaat van ramp moesten ze de bewuste scène een onnoemelijk aantal keren overdoen.

Snot

Snot © Photo News

Reese Witherspoon zei na het filmen van Water for Elephants rechtuit dat het geen plezier was om te staan lebberen met Robert Pattinson. Dit tot ontsteltenis van zijn fans, die de jongedame afschilderden als een vervelende zeur. Robert kampte volgens haar met een flinke verkoudheid tijdens de opnames, waardoor hij constant liep te snuiven en het snot uit z’n neus naar beneden stroomde. ‘Walgelijk’, luidde haar omschrijving.

Kus van de vampier

Kus van de vampier © Photo News

In Interview with the Vampire moest Kirsten Dunst niemand minder dan Brad Pitt kussen. Veel van haar collega’s wilden dat ook wel, maar Dunst had achteraf gezien liever een vampierenbeet gekregen. Ze vond het naar eigen zeggen ‘vreselijk’. De actrice was toen wel pas 11.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook