De best betaalde tv-sterren van 2017

41,5 miljoen dollar of zo’n 35 miljoen euro. Dat mocht Sofia Vergara uit Modern Family het laatste jaar op haar bankrekening bijschrijven. Daarmee is ze de best verdienende tv-ster, mannen en vrouwen meegerekend.

De best betaalde tv-sterren van 2017 © Photonews

Onder de topverdieners vinden we verder vooral sterren uit The Big Bang Theory. Bekijk hier de volledige top tien van Forbes.

1. Sofia Vergara

1. Sofia Vergara © Photonews - Victor Malafronte

Voor het zesde jaar op rij al is de Colombiaanse ster de best betaalde tv-actrice. Per episode van Modern Family verdient Vergara een half miljoen dollar en daar bovenop verdiende ze dankzij The Emoji Movie ook een riant bedrag. Het grootste deel van haar inkomsten komt echter van andere deals, onder andere met Head & Shoulders en Pepsi.

2. Jim Parsons

2. Jim Parsons © Photonews

Omdat in tv-land onderhandelingen vaak voor de hele cast gebeuren in plaats van per persoon is er hier duidelijk meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Zo kregen alle sterren uit The Big Bang Theory het afgelopen jaar 1 miljoen euro per aflevering. Bij series die meer dan twintig afleveringen per seizoen tellen, loopt dat al gauw op. Zo verdiende Jim Parsons het afgelopen jaar 27,5 miljoen dollar, ook dankzij een rol op Broadway en een deal met Intel.

3. Johnny Galecki

3. Johnny Galecki © Photonews - Chase Rollins

Zijn collega uit The Big Bang Theory komt aan 26,5 miljoen dollar. Naast zijn rol als Leonard Hofstadter in de comedyreeks, was hij het afgelopen jaar ook te zien in de horrorfilm Rings.

4. Kaley Cuoco

4. Kaley Cuoco © Photonews

Ook Kaley Cuoco profiteert van het succes van The Big Bang Theory, waarvan het elfde seizoen momenteel loopt. Goed voor 26 miljoen dollar het afgelopen jaar.

5. Simon Helberg

5. Simon Helberg © Photonews - Tammie Arroyo

Simon Helberg heeft een topjaar achter de rug. Niet alleen dankzij zijn rol in The Big Bang Theory, maar ook dankzij zijn optreden in de film Florence Foster Jenkins. De rol leverde hem zelfs een nominatie op voor de Golden Globes. Ook hij komt aan 26 miljoen dollar.

6. Kunal Nayyar

6. Kunal Nayyar © Photonews

Voor Kunal Nayyar is The Big Bang Theory zijn enige inkomen, maar dat is dan ook ruim genoeg. Naast de 1 miljoen dollar per afleveringen, delen de acteurs ook nog in de winst van de serie. Zo streek hij het afgelopen jaar 25 miljoen dollar op.

7. Mark Harmon

7. Mark Harmon © Photonews

Wie meespeelt in een langlopende serie, kan al eens onderhandelen over zijn loon. NCIS of Naval Criminal Investigative Service is ondertussen al aan zijn vijftiende seizoen toe en dat legt Mark Harmon geen windeieren. Als dé ster en producer van de show streek hij het afgelopen jaar 19 miljoen dollar op.

8. Ty Burrell

8. Ty Burrell © Photonews - Janet Gough

De tweede naam uit Modern Family in de top tien. Ty Burrel kwam aan 13,5 miljoen dollar het afgelopen jaar omdat hij zijn rol in de serie combineerde met enkele filmrollen (Storks, Rough Night) én commerciële deals.

9. Mindy Kaling

9. Mindy Kaling © Photonews

De top tien wordt afgesloten door twee vrouwen. Mindy Kaling is de bedenker en ster van The Mindy Project, de serie die ondertussen ten einde is. Het leverde haar 13 miljoen dollar op het afgelopen jaar. Geen nood echter voor Kaling, die binnenkort te zien zal zijn in de nieuwe serie Champions.

9. Ellen Pompeo

9. Ellen Pompeo © Photonews

Ellen Pompeo dankt haar 13 miljoen dollar aan Grey’s Anatomy, de serie die ondertussen al aan haar veertiende seizoen toe is. Daarnaast heeft ze ook een deal met beautymerk Philosophy.

De volledige top twintig

De volledige top twintig © Photonews

De rest van de top twintig ziet er als volgt uit:

11. Mariska Hargitay (Law & Order: Special Victims Unit; 12,5 miljoen dollar)
11. Eric Stonestreet (Modern Family; 12,5 miljoen dollar)
13. Julie Bowen (Modern Family; 12 miljoen dollar)
13. Kevin Spacey (House of Cards; 12 miljoen dollar)
13. Ed O'Neill (Modern Family; 12 miljoen dollar)
16. Jesse Tyler Ferguson (Modern Family; 11 miljoen dollar)
16. Kerry Washington (Scandal; 11 miljoen dollar)
18. Priyanka Chopra (Quantico; 10 miljoen dollar)
19. Robin Wright (House of Cards; 9 miljoen dollar)
20. Pauley Perrette (NCIS; 8,5 miljoen dollar)

Ontdek hier ook de best betaalde filmsterren:
Deze acteurs hebben de vetste bankrekening
Deze actrices verdienen de dikste boterham

Alle seizoenen van House of Cards zijn beschikbaar op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu 'op aanvraag' > series of via het kanaal 204)!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook