Deze acteurs waren na de release van de film niet helemaal tevreden met hun rol

Carey Mulligan is geen fan van haar eigen rol in 'The Great Gatsby' en onthulde onlangs in Variety dat ze het karakter 'verloor' tijdens het filmen. De actrice speelde Daisy Buchanan, tegenover Leonardo DiCaprio in Baz Luhrmanns epische verfilming van het klassieke boek van F. Scott Fitzgerald. Ze vertelde dat ze zich vaak 'geïntimideerd' voelde door de omvang van de film en door haar co-acteurs. "Ik hou heel veel van het karakter en heb zoveel tijd besteed aan de voorbereiding", voegt ze toe. "Dat is misschien niet overgekomen op het scherm. In dat opzicht zou ik willen dat ik het over kon doen."

Deze acteurs waren na de release van de film niet helemaal tevreden met hun rol © IMDb

Carey Mulligan is zeker niet de enige die achteraf niet zo happy was met haar prestatie. Ook deze acteurs en actrices blikken ontevreden of zelfs met afschuw terug op bepaalde films waar ze aan meewerkten.

Sean Penn - The Tree of Life

Sean Penn - The Tree of Life © Fox Searchlight Pictures / IMDB

De Amerikaanse acteur Sean Penn maakte in een interview met het Franse dagblad Figaro in augustus 2011 duidelijk erg teleurgesteld te zijn in het eindresultaat van zijn laatste film 'The Tree of Life' van Terrence Malick, die dat jaar de Gouden Palm in Cannes in de wacht sleepte. Penn vond het script namelijk het mooiste script dat hij al ooit gelezen heeft, maar "ik heb op het scherm helemaal niet de emotie van het script teruggevonden. Eerlijk gezegd, ik probeer nog steeds te begrijpen wat ik in de film deed en wat ik precies toevoegde aan de context. Bovendien heeft Terry (Terrence Malick) me het nooit echt duidelijk kunnen uitleggen", aldus Penn.

In het filosofische familie-epos 'The Tree of Life' staat de relatie tussen Jack (Sean Penn) en zijn autoritaire vader (Brad Pitt) centraal.

Halle Berry - Catwoman

Halle Berry - Catwoman © Warner Bros. Entertainment Inc / IMDB

Halle Berry begon haar carrière als model, maar richtte zich vervolgens vooral op acteren. Ze was de eerste Afro-Amerikaanse actrice die een Oscar won voor haar rol in Monster's Ball in 2001. In 2005 kreeg ze dan weer een Razzie Award als Slechtste Actrice voor haar rol in Catwoman. Met gevoel voor humor nam Berry de prijs persoonlijk in ontvangst. Halle Berry mag dan al een beeldschone vrouw zijn, maar Catwoman (2004) werd een gigantische flop, omdat de film eigenlijk op niks trok. Hoe ze het zelf formuleerde : "You don’t expect it to be as bad as it is sometimes. Then it comes out, and you think, 'Fuck. That's what I did?'"

Sylvester Stallone - Stop! Or My Mom Will Shoot

Sylvester Stallone - Stop! Or My Mom Will Shoot © IMDB

Arnold Schwarzenegger draaide Sylvester Stallone ooit een legendarische loer. Arnie kreeg begin jaren 90 het script te lezen voor 'Stop! Or My Mom Will Shoot' en vond het net als iedereen die het eindresultaat zag erbarmelijk. Toch deed hij alsof hij erg geïnteresseerd was in de film, in de hoop dat zijn rivaal Stallone uit jaloezie zou willen meespelen in de film, wat hij uiteindelijk ook deed.

Heel blij was hij daar achteraf niet mee. "Stop! Or My Mom Will Shoot was the worst. If you ever want someone to confess to murder, just make him or her sit through that film. They will confess to anything after 15 minutes!"

Alec Baldwin - Rock of Ages

Alec Baldwin - Rock of Ages © David James - Warner Bros. Entertainment Inc./IMDB

Regisseur Adam Shankman strikte voor 'Rock Of Ages' (2012) heel wat bekende acteurs : zo schitteren Tom Cruise, Alec Baldwin, Catherine Zeta-Jones en Russell Brand aan de zijde van de jonge hoofdrolspelers Julianne Hough en Diego Boneta. Toch was Alec Baldwin niet zo tevreden over het project, en op een gegeven moment wilde hij er zelfs de brui aan geven. Hij noemde de film "a complete disaster". "Oh God, what have I done?", was het enige wat hij nadien nog kon uitbrengen.

George Clooney - Batman & Robin

George Clooney - Batman & Robin © IMDB

De film werd bij zijn release in 1997 al door de critici neergesabeld, in 2010 werd hij door de filmbijbel Empire ook nog eens uitgeroepen tot slechtste film aller tijden. Naast Clooney speelden in de film ook Uma Thurman en Chris O'Donnell.

Clooney bekende eerder al ridderlijk dat hij het zelf niet zo'n bijster goede film vond, maar dat hij geen spijt heeft van zijn deelname omdat het zijn doorbraak op het grote scherm betekende. Al zei hij wel ter zijner verdediging dat het "a difficult film to be good in" was. Al moest hij in 2011 toch toegeven : "Whoa, that was really shit and I was really bad in it".

Katherine Heigl - Knocked Up

Katherine Heigl - Knocked Up © IMDB

De actrice noemde Knocked Up, waarin ze zelf de hoofdrol had, in 2008 seksistisch. "De vrouwen worden neergezet als humorloze feeksen", zei ze destijds. "Waarom worden wij zo geportretteerd?" In een interview met radio-dj Howard Stern in 2016 nam de toen 37-jarige actrice die woorden gedeeltelijk terug. "Ik vond de film leuk, maar de manier waarop ik zelf de rol zelf heb ingevuld niet", verklaart Heigl.

Christopher Plummer - The Sound of Music

Christopher Plummer - The Sound of Music © 20th Century Fox/Everett Collection

Christopher Plummer vond 'The Sound of Music' niet echt een slechte film, maar wel een beetje te sentimenteel naar zijn zin. Hij durft de film dan ook al eens smalend 'The Sound of Mucus' (slijm) te noemen. Plummer vond de rol van kapitein Von Trapp ook vreselijk saai en eendimensionaal. Het lukte maar niet om er enige vorm van humor in te brengen. Je zou voor minder aan de drank geraken.. Op de set was hij niet te genieten en zijn collega’s waren niet erg gecharmeerd door zijn houding. Met uitzondering van Charmian Carr, de actrice die de rol van de oudste dochter Liesl vertolkte. In haar biografie geeft ze toe dat ze een oogje had op de veel oudere Plummer. Plummer gaf op zijn beurt toe dat de gevoelens wederzijds waren. Zo krijgt het lied Edelweiss opeens een volledig nieuwe dimensie.

Stephen King - Maximum Overdrive

Stephen King - Maximum Overdrive © IMDB

Voor 'Maximum Overdrive' (1986) ging Stephen King zelf in de regisseursstoel zitten (het was zijn eerste en meteen ook zijn laatste keer) en het resultaat was abominabel. Hij geeft zelf toe dat het een idiote film was. Dat komt omdat hij de hele tijd aan de coke zat en totaal geen idee had van wat hij aan het doen was (als regisseur dan).

Daniel Radcliffe - Harry Potter and the Half-Blood Prince

Daniel Radcliffe - Harry Potter and the Half-Blood Prince © Warner Bros. Ent. / IMDB

De kritische Daniel Radcliffe vindt het lastig om naar zichzelf te kijken op het witte doek, en vooral met Harry Potter and the Half-Blood Prince had hij het moeilijk. "Het is moeilijk om Harry Potter and the Half-Blood Prince te zien, omdat ik daarin niet erg goed ben. Ik heb er een hekel aan”, bekende Radcliffe in 2014 tegenover Daily Mail. Hij noemde zijn acteerwerk in het zesde deel van de Harry Potter-reeks 'eentonig' en 'zelfingenomen'. "En wat ik probeerde te doen komt helemaal niet over."

Alec Guiness - Star Wars

Alec Guiness - Star Wars © LucasFilm.Ltd / IMDB

Alec Guiness, Obi Wan Kenobi in de originele Star Wars serie, haatte zijn rol hartsgrondelijk. In brieven die hij aan zijn vrienden schreef noemde Guiness de film "fairy tale rubbish." Hij geloofde echter wel in de film en vooral ook in het bijbehorende salaris. De rol leverde hem een Oscarnominatie op en behoorlijk wat geld, aangezien Guiness in zijn contract had staan dat hij 2% van de opbrengst kreeg. En de opbrengst van Star Wars was enorm.

Mark Wahlberg - The Happening

Mark Wahlberg - The Happening © IMDB

The Happening van M. Night Shyamalan werd vier keer genomineerd voor de Razzies, onder ander voor slechtste film, regisseur en acteur. Ondanks de negatieve kritieken was de film commercieel gezien geen flop.
 
Hoofdrolspeler Mark Wahlberg heeft zijn haat voor de film nooit onder stoelen of banken gestoken. Tijdens een persconferentie nam hij dan ook geen blad voor de mond: "The Happening. Fuck it. It is what it is. Fucking trees, man. The plants. Fuck it. You can’t blame me for wanting to try to play a science teacher."

De tops en flops van M. Night Shyamalan

Arnold Schwarzenegger - Red Sonja

Arnold Schwarzenegger - Red Sonja © IMDB

Zijn meest beschamende film, volgens hemzelf dan, is toch wel Red Sonja. "It's the worst film I have ever made. When my kids get out of line, they’re sent to their rooms and forced to watch Red Sonja 10 Times. I never had too much trouble with them." Een heel efficiënte opvoedingsmethode.

Robert Pattinson - Twilight

Robert Pattinson - Twilight © IMDB

Er kwam maar geen einde aan de Twilight-reeks, en Robert Pattinson moest het hele verhaal uitzitten. Toegegeven, hij is dankzij deze films wel echt doorgebroken, maar dat betekent niet dat hij het leuk vond. Zo vertelde hij aan E! News over zijn eerste kennismaking met het verhaal: "When I read it, it seems like a book that wasn’t supposed to be published." Auteur Stephenie Meyer noemt hij ronduit waanzinnig. Oei.

Megan Fox - Transformers

Megan Fox - Transformers © DreamWorks LLC and Paramount Pictures/IMDB

Megan was overduidelijk niet tevreden over haar eigen acteerwerk in de film en ook vond ze dat de personages alleen maar aan het rondrennen en gillen waren. Ze had zelfs geen goed woordje over voor de regisseur Michael Bay, en noemde hem "Hitler on his sets". Zeker niet mals, en waarschijnlijk ook één van de redenen dat ze na twee films de brui gaf aan de Transformers-reeks.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook