Nu in de bioscoop (1 november)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Jigsaw

Jigsaw


Na een reeks moorden die vreemd genoeg lijken op die van Jigsaw, doet de politie een klopjacht op een man die al meer dan 10 jaar overleden is. Meteen de start van een nieuw spel. Is John Kramer uit de dood opgestaan om iedereen eraan te herinneren dankbaar te zijn voor het leven? Of is het een valstrik van een moordenaar die andere ambities koestert?

Regisseurs : Peter Spierig & Michael Spierig
Met : Tobin Bell, Laura Vandervoort, Brittany Allen
Genre : Thriller, Horror

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb.

Geostorm

Geostorm


Na een reeks onvoorspelbare natuurrampen die het voortbestaan van onze planeet in gevaar brachten, hebben de wereldleiders een netwerk van satellieten laten bouwen waarmee het weer beheerst kan worden. Maar er gaat iets mis. In plaats van beschermen valt het systeem de aarde aan. In een race tegen de klok moet voorkomen worden dat een geostorm de aarde wegvaagt.

Regisseur : Dean Devlin
Met : Gerard Butler, Jim Sturgess, Katheryn Winnick, Abbie Cornish
Genre : Science fiction, Actie

Deze film heeft een score van 5.8 op IMDb.

Logan Lucky

Logan Lucky


De broers Jimmy en Clyde Logan bedenken een plan om een overval te plegen tijdens de legendarische Coca Cola Cup NASCAR-race. Daarvoor schakelen ze de hulp in van de platinablonde kluiskraker Joe Bang. Het enige probleem is dat hij nog achter de tralies zit. Wat volgt is een spectaculaire ontsnapping uit de gevangenis en een krankzinnige poging om er met de buit vandoor te gaan. Dit alles gebeurt met een hilarisch 'Southern'-accent en ronkende motoren op de achtergrond.

Regisseur : Steven Soderbergh
Met : Adam Driver, Daniel Craig, Hilary Swank, Katie Holmes, Channing Tatum
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 7.3 op IMDb.

The Killing of a Sacred Deer

The Killing of a Sacred Deer


Dr Steven Murphy is een gerenommeerd chirurg die met zijn volmaakte vrouw, oogarts Anna en hun twee voorbeeldige kinderen een perfect gezin vormt. Tot Martin, een vaderloze tiener die Steven onder zijn vleugel heeft genomen, aan de poorten van hun idyllische bestaan komt rammelen. Martin dringt steeds verder het gezin binnen. Als hij Steven confronteert met een gebeurtenis uit het verleden, wordt de duistere aard van zijn doel duidelijk.

Regisseur : Yorgos Lanthimos
Met : Nicole Kidman, Colin Farrell, Alicia Silverstone
Genre : Thriller, Misdaadfilm

Deze film heeft een score van 8.0 op IMDb.

Misfit

Misfit


Julia woont in Amerika, maar keert na jaren terug naar Nederland. In Amerika had ze een perfect leventje: ze was populair, had een goed bekeken vlog en veel vriendinnen. Haar leven staat op zijn kop als ze in Nederland door de VIP squad, de drie populairste meisjes van de school, als "Misfit", een buitenbeentje, wordt bestempeld. Als de kans zich voordoet om naar Amerika terug te keren pakt ze die dan ook met beide handen aan, ook al moet ze daarvoor op school een ingewikkeld dubbelleven leiden. Dan wordt ze ook nog eens verliefd op Nick en gaat ze zich steeds meer afvragen: wil ze echt terug of wil ze toch blijven?

Regisseur : Erwin van den Eshof
Met : Djamila, Donny Roelvink, Gio Latooy, Niek Roozen
Genre : Komedie

D'Après une Histoire Vraie

D'Après une Histoire Vraie


'Based on a true story' is een pakkende psychologische thriller. Delphine woont in Parijs: ze schreef bestsellers maar heeft nu writer's block. Op een dag verschijnt er een mysterieuze vrouw tijdens een signeersessie. Delphines leven en alles waarop ze vertrouwde, verandert in een rollercoaster. En dat levert onverwachte gevolgen op.

Regisseur : Roman Polanski
Met : Eva Green, Emmanuelle Seigner, Vincent Perez
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 4.6 op IMDb.

Loving Vincent

Loving Vincent


Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

Regisseurs : Dorota Kobiela & Hugh Welchman
Met : Saoirse Ronan, Aidan Turner, Eleanor Tomlinson
Genre : Biografie, Drama, Animatie

Deze film heeft een score van 8.0 op IMDb.

Top 5: 1. Thor : Ragnarok

Top 5: 1. Thor : Ragnarok


Thor zit machteloos en zonder hamer gevangen aan de andere kant van het heelal. Het wordt een race tegen de klok om terug te keren naar zijn geboortestad Asgard en Ragnarok te stoppen. Alleen zo kan hij de vernieling van Asgard tegenhouden en de beschaving redden, die in handen ligt van een nieuwe, krachtige bedreiging: de genadeloze Hela. Maar eerst moet hij een dodelijk gladiatorengevecht overleven waarin hij het opneemt tegen zijn voormalige bondgenoot en mede-Avenger: The Incredible Hulk!

Regisseur : Taika Waititi
Met : Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Anthony Hopkins
Genre : Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.7 op IMDb.

Top 5: 2. Het Tweede Gelaat

Top 5: 2. Het Tweede Gelaat


De ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen commissarissen Vincke en Verstuyft gaat door diepe dalen als ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. Ook een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes. En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier...

Regisseur : Jan Verheyen
Met : Koen De Bouw, Werner De Smedt, Sofie Hoflack, Greg Timmermans, Marcel Hensema, Chris Van Den Durpel
Genre : Actie, Misdaadfilm

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb.

Het Tweede Gelaat: een gesprek met Koen De Bouw en Werner De Smedt

Top 5: 3. The Lego Ninjago Movie

Top 5: 3. The Lego Ninjago Movie


Zes jonge ninja's krijgen de taak om het eiland dat ze thuis noemen, Ninjago genaamd, te beschermen. 's Nachts zijn het krijgers, die hun vaardigheden en geweldige voertuigen gebruiken om monsters en slechteriken te bestrijden. Overdag zijn het echter doodgewone tieners die vechten met hun grootste vijand: de middelbare school.

Regisseur : Charlie Bean
Met : Jackie Chan, Dave Franco
Genre : Animatie, Familie

Deze film heeft een score van 6.1 op IMDb.

Top 5: 4. My Little Pony : De Film

Top 5: 4. My Little Pony : De Film


De toekomst van Equestria staat op het spel wanneer Storm King het kasteel Canterlot binnenvalt en de magie van de pony's dreigt te stelen. In een onvergetelijk avontuur beginnen de pony's samen met nieuwe vrienden aan een spannende reis die hen voor het eerst buiten de muren van hun bekende wereld brengt. Op zoek naar hulp om Equestria te redden, komen de pony's in aanraking met magische bergen, onderzeese werelden en zelfs een vliegend piratenschip.

Regisseur : Jayson Thiessen
Genre : Animatie, Familie

Deze film heeft een score van 6.7 op IMDb.

Top 5: 5. Happy Death Day

Top 5: 5. Happy Death Day


'Happy Death Day' volgt Tree Gelbman, een studente die de ergste verjaardag ooit beleeft. Op het einde van de dag wordt ze namelijk vermoord. Het is een dag die ze telkens opnieuw beleeft, van de alledaagse details tot aan het dodelijke einde dat ze elke dag weer moet doormaken. Om de cirkel te doorbreken zal ze moeten achterhalen wie de moordenaar is en waarom deze het op haar voorzien heeft.

Regisseur : Christopher Landon
Met : Israel Broussard, Jessica Rothe, Ruby Modine
Genre : Thriller, Horror

Deze film heeft een score van 6.7 op IMDb.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook