Deze rocksterren kregen een rolletje in Game of Thrones

Niet alleen Ed Sheeran mocht zijn opwachting maken in de reeks!

Deze rocksterren kregen een rolletje in Game of Thrones © Photo News


Tienermeisjes en Game of Thrones-fans gilden het uit van verrukking toen bleek dat Ed Sheeran een gastrolletje zou krijgen in het zevende seizoen. De rosse zanger maakte zijn opwachting als zingende ridder. Na het felgesmaakte gastoptreden twitterde hij een foto met Maisie Williams, die de rol van de immens populaire Arya Stark speelt. Een primeur was het niet, want achter de schermen van de hitserie hebben ze een voorliefde voor muziekgroepen. Lees verder en ontdek welke andere bekende namen een reis naar de mythische wereld van Jon Snow, Daenerys Targaryen en Jaime Lannister maakten!

Bastille

Bastille © Photo News


Toen bleek dat ook de heren van Bastille zouden opdraven, werd er minstens even hard gegild. Aanvankelijk ontkenden ze hun exploot nochtans: ‘We krijgen gewoon een rondleiding in de studio’, vertelde frontman Dan Smith toen de geruchtenmolen begon te draaien. Later gaf hij dan toch toe dat er een klein rolletje voor de band was weggelegd in de finale van jaargang zeven. Wie met z’n ogen knippert, zou het echter wel eens kunnen missen, want groot is hun figurantenrol nu ook weer niet. Smith liet niettemin verstaan dat hij het fantastisch vond. Eerder was Sophie Turner (Sansa in de serie) trouwens te zien in de clip die bij het nummer Oblivion van Bastille hoort.Gary Lightbody

Gary Lightbody © Photo News


Gary Lightbody is de minzame zanger van de Britse rockband Snow Patrol. Hij kreeg een gastrolletje in het derde seizoen. De heer Lightbody was te zien als ruiter. Hijzelf en de andere mannen te paard zingen The Bear and the Maiden Fair terwijl ze de gevangenen Jaime Lannister en Brienne of Tarth escorteren.

Mastodon

Mastodon


Voor de bandleden van metalformatie Mastodon was hun rol in Game of Thrones een droom die in vervulling ging. In de aflevering met de titel Hardhome zag de aandachtige kijker hen tussen de imposante White Walkers lopen. ‘Brutaal vermoord worden om vervolgens opnieuw tot leven gewerkt worden door die mannen, geweldig was dat. Ik zag ze mijn beste vrienden afmaken terwijl ik in de buik werd gestoken en mijn keel meerdere keren werd overgesneden, maar ik vond het helemaal niet erg’, grinnikte bandlid Brann Dailor achteraf.

Will Champion

Will Champion © Photo News


Coldplay-drummer Will Champion was te zien in het derde seizoen van Game of Thrones. Hij deed in de aflevering The Rains of Castamere wat hij het best kan: het slagwerk verzorgen. Dat gebeurde op het huwelijk van Edmure Tully, dat trouwens niet zo best verliep.

Sigur Rós

Sigur Rós © Photo News


De IJslandse formatie Sigur Rós mocht de trouwpartij van Koning Joffrey en Margaery Tyrell muzikaal opluisteren. Geen onverdeeld succes, want hun versie van The Rains of Castamere werd brutaal onderbroken door de bruidegom, die hen met muntjes bekogelde en hen toebeet dat ze moesten ophoepelen. ‘King Joffrey is het gemeenste personage uit de televisiegeschiedenis, maar de vriendelijkste acteur die ik ken vertolkt hem. Zo’n gastoptreden: ik zou het meteen opnieuw doen’, vertelde bandlid Georg Holm in het muziekblad Rolling Stone.

Of Monsters and Men

Of Monsters and Men © Photo News


Muzikanten uit IJsland zijn graag geziene gasten op de set van de reeks, want ook het folkpopensemble Of Monsters and Men had al een cameo. Ze zorgden voor een muziekje tijdens een opvoering van de Braavosi. ‘Ik had me nog nooit gerealiseerd hoe hard werken acteren eigenlijk is. De hele dag dezelfde tekst debiteren vanuit verschillende camerahoeken en continu energie blijven hebben, het is best bewonderenswaardig’, vertelde bandlid Ragnar Thorhallson achteraf in The Wall Street Journal.

Wilko Johnson

Wilko Johnson © Photo News

Ilyn Peyn is in de Game of Thrones-wereld beul en scherprechter. Niemand zou de rol van de man wiens tong werd uitgerukt door de koning beter kunnen vertolken dan Wilko Johnson, die met zijn ijzige blik eenieder kippenvel kan bezorgen. Johnson scheerde muzikaal ooit hoge toppen met de rockformatie Dr. Feelgood.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook