Nu in de bioscoop (8 november)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

The Foreigner

The Foreigner


Wanneer de dochter van een Chinese restauranteigenaar in Londen wordt vermoord door IRA terroristen en de politie geen actie wil ondernemen, besluit haar vader er alles aan te doen om haar dood te wreken en zelf voor gerechtigheid te zorgen.

Regisseur : Martin Campbell
Met : Jackie Chan, Pierce Brosnan, Steohan Hogan
Genre : Thriller, Actie

Deze film heeft een score van 7.3 op IMDb.

Vele Hemels Boven de Zevende

Vele Hemels Boven de Zevende


Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Gebaseerd op de gelijknamige geliefde roman van Griet Op de Beeck, die ook het scenario voor de film schreef.

Regisseur : Jan Matthys
Met : Koen De Graeve, Viviane De Muynck, Nell Cattrysse
Genre : Drama

Win een weekendje Antwerpen dankzij Vele Hemels Boven de Zevende

Breekbare mensen in Vele Hemels Boven de Zevende


Borg/McEnroe

Borg/McEnroe


Het is 1980 wanneer het tennisduel van het jaar in zicht is. De Zweed Björn Borg, nummer één op de wereldranglijst van het herentennis, gaat het duel aan met het nieuwe Amerikaanse talent John McEnroe. De ingetogen en vriendelijke Borg wordt door de tenniswereld op handen gedragen. De excentrieke McEnroe staat ondanks zijn sportprestaties vooral bekend om zijn temperament op de tennisbaan. Beide mannen trainen ijverig ter voorbereiding op de finale, voor geen van beiden is verliezen een optie. Hoewel ze meer met elkaar gemeen hebben dan men op het eerste gezicht zou verwachten, ontwikkelt de rivaliteit zich steeds verder en lopen de spanningen hoog op tot het langverwachte moment daar eindelijk is. Terwijl de hele wereld meekijkt naar de finale tussen twee legendes, spelen Borg en McEnroe een wedstrijd die de tenniswereld voorgoed zal veranderen.

Regisseur : Janus Metz Pedersen
Met : Shia LaBeouf, Stellan Skarsgard
Genre : Drama, Biografische film

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb.

Sportfilms die je moet gezien hebben


Weg van Jou

Weg van Jou


De ambitieuze dertiger Evi is klaar voor de promotie van haar leven, een baan in Rio de Janeiro! Haar vriend heeft de koffers al gepakt, als blijkt dat haar baas hele andere plannen met haar heeft. Evi wordt verantwoordelijk voor een groot project in Terneuzen. WAAR? Juist ja, Terneuzen. Weigeren is geen optie, haar carrière hangt af van het succes in Zeeuws-Vlaanderen. Ze laat haar comfortabele stadse leventje, haar vriend en twee beste vriendinnen achter in Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Ze stuit op veel weerstand van de lokale bevolking en het lijkt wel alsof álles tegenzit. Maar wanneer ze de stoere schipper Stijn ontmoet, ontdekt ze dat deze uithoek meer is dan alleen maar uitgestrekte landerijen. Zou Evi dan toch kunnen aarden in de Zeeuwse klei of keert ze zo snel mogelijk terug naar Rotterdam?

Regisseur : Jelle de Jonge
Met : Katja Herbers, Maarten Heijmans, Elise Schaap, Imanuelle Grives, Carly Wijs, Guy Clemens, Nick Golterman, Lykele Muus, Sam Louwyck, Sergio Herman
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb.

Battle of the Sexes

Battle of the Sexes


De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs werd bestempeld als de 'Battle of the Sexes'. Het werd het meest bekeken sportevenement allertijden. De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid. Het bracht tevens de feministische beweging in een stroomversnelling. King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. Maar buiten de tennisbaan vochten ze allebei een nog veel persoonlijkere en complexere strijd. Met een ondersteunende man die haar aanmoedigde in haar strijd voor een gelijke beloning, moest de op haar privacy gestelde King ook nog in het reine komen met haar eigen seksualiteit. En Riggs zette zijn nalatenschap en reputatie op het spel om zo nog één keer het succes uit het verleden te kunnen herbeleven. Samen zorgden ze voor een cultureel spektakel dat veel verder reikte dan de tennisbaan, het was voer voor discussie tussen mannen en vrouwen in slaapkamers en vergaderruimtes over de hele wereld.  

Regisseurs : Jonathan Dayton & Valerie Faris
Met : Steve Carell, Emma Stone, Alan Cumming, Elisabeth Shue, Sarah Silverman, Andrea Riseborough
Genre : Komedie, Biografische film

Deze film heeft een score van 6.9 op IMDb.

Leatherface

Leatherface


Jaren voor de beruchte gebeurtenissen uit de horrorklassieker Texas Chain Saw Massacre woonde de moordlustige Sawyer familie al in Texas. De jongste telg wordt veroordeeld tot een gesticht, na een verdacht incident waarbij de dochter van de lokale sheriff om het leven kwam. Jaren later kidnapt de jongen een jonge verpleegster en ontsnapt met nog drie ingezetenen. Achterna gezeten door de autoriteiten, inclusief de gestoorde sheriff die wraak wil voor de dood van zijn dochter, gaat de tiener op een helse reis die hem zal maken tot het monster dat wij kennen als Leatherface.

Regisseurs : Alexandre Bustillo & Julien Maury
Met : Stephen Dorff, Finn Jones, Nicole Andrews
Genre : Thriller, Horror

Deze film heeft een score van 5.1 op IMDb.

Top 5: 1. Thor : Ragnarok

Top 5: 1. Thor : Ragnarok


Thor zit machteloos en zonder hamer gevangen aan de andere kant van het heelal. Het wordt een race tegen de klok om terug te keren naar zijn geboortestad Asgard en Ragnarok te stoppen. Alleen zo kan hij de vernieling van Asgard tegenhouden en de beschaving redden, die in handen ligt van een nieuwe, krachtige bedreiging: de genadeloze Hela. Maar eerst moet hij een dodelijk gladiatorengevecht overleven waarin hij het opneemt tegen zijn voormalige bondgenoot en mede-Avenger: The Incredible Hulk!

Regisseur : Taika Waititi
Met : Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Anthony Hopkins
Genre : Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.7 op IMDb.

Top 5: 2. Geostorm

Top 5: 2. Geostorm


Na een reeks onvoorspelbare natuurrampen die het voortbestaan van onze planeet in gevaar brachten, hebben de wereldleiders een netwerk van satellieten laten bouwen waarmee het weer beheerst kan worden. Maar er gaat iets mis. In plaats van beschermen valt het systeem de aarde aan. In een race tegen de klok moet voorkomen worden dat een geostorm de aarde wegvaagt.

Regisseur : Dean Devlin
Met : Gerard Butler, Jim Sturgess, Katheryn Winnick, Abbie Cornish
Genre : Science fiction, Actie

Deze film heeft een score van 5.8 op IMDb.

Top 5: 3. Jigsaw

Top 5: 3. Jigsaw


Na een reeks moorden die vreemd genoeg lijken op die van Jigsaw, doet de politie een klopjacht op een man die al meer dan 10 jaar overleden is. Meteen de start van een nieuw spel. Is John Kramer uit de dood opgestaan om iedereen eraan te herinneren dankbaar te zijn voor het leven? Of is het een valstrik van een moordenaar die andere ambities koestert?

Regisseurs : Peter Spierig & Michael Spierig
Met : Tobin Bell, Laura Vandervoort, Brittany Allen
Genre : Thriller, Horror

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb.

Top 5: 4. Het Tweede Gelaat

Top 5: 4. Het Tweede Gelaat


De ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen commissarissen Vincke en Verstuyft gaat door diepe dalen als ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. Ook een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes. En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier...

Regisseur : Jan Verheyen
Met : Koen De Bouw, Werner De Smedt, Sofie Hoflack, Greg Timmermans, Marcel Hensema, Chris Van Den Durpel
Genre : Actie, Misdaadfilm

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb.

Het Tweede Gelaat: een gesprek met Koen De Bouw en Werner De Smedt

Top 5: 5. Happy Death Day

Top 5: 5. Happy Death Day


'Happy Death Day' volgt Tree Gelbman, een studente die de ergste verjaardag ooit beleeft. Op het einde van de dag wordt ze namelijk vermoord. Het is een dag die ze telkens opnieuw beleeft, van de alledaagse details tot aan het dodelijke einde dat ze elke dag weer moet doormaken. Om de cirkel te doorbreken zal ze moeten achterhalen wie de moordenaar is en waarom deze het op haar voorzien heeft.

Regisseur : Christopher Landon
Met : Israel Broussard, Jessica Rothe, Ruby Modine
Genre : Thriller, Horror

Deze film heeft een score van 6.7 op IMDb.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook