Zijn dit de meest vreselijke moorden in series? Opgelet, spoiler alert!

Opgepast, spoiler alert! Als je je favoriete serie nog niet uitgekeken hebt, dan lees je best niet verder. Soms worden we namelijk van ons sokken geblazen door een vreselijke moord. Bijvoorbeeld van personages waar je bent van gaan houden en die plots brutaal van het beeldscherm verdwijnen...

Zoe Barnes (House of Cards)

Zoe Barnes (House of Cards) © Kathy Hutchins


Deze moord hadden we totaal niet zien aankomen! Tijdens haar onderzoek naar het gekonkel van Frank Underwood gooit Zoe Barnes alle voorzichtigheid overboord. Hoewel ze haar vermoedens heeft dat de man niet echt koosjer is, duikt ze het bed met hem in en laat ze zich overtuigen om op een onchristelijk uur met hem af te spreken in de metro. We hadden geen goed gevoel bij die dubieuze afspraak, maar waren toch totaal in shock toen we haar onder de metro zagen verdwijnen!


Ned Stark (Game of Thrones)

Ned Stark (Game of Thrones) © YouTube


De dood van Eddard Stark markeerde het begin van een reeks bloedige moorden waar geen einde aan leek te komen in Game of Thrones. De makers van de serie zorgden ervoor dat alle kijkers de sympathieke Lord of Winterfell, alias Ned Stark, in hun hart sloten om hem daarna gruwelijk te laten onthoofden in aflevering 9. Zijn dood verbijsterde niet enkel de fans van de serie, maar veroorzaakte een ware burgeroorlog in het universum van George R.R. Martin.


Peter Quinn (Homeland)

Peter Quinn (Homeland) © lev radin


Het personage van Peter Quin wordt steeds belangrijker naarmate de seizoenen van Homeland vorderen. En ook zijn relatie met Carrie Mathison (Claire Danes) ontwikkelt langzaamaan. Op het eind van seizoen 5 hielden alle fans van de serie hun adem in: Peter Quinn bevond zich echt in een benarde situatie. We dachten zelfs allemaal dat het gedaan was met hem nadat hij een vreselijke toeval kreeg door een chemische vergiftiging. Het was niet mooi om zien. De wereld van Carrie stond gedurende enkele afleveringen helemaal stil. Maar dan herrees de dappere Peter... om aan het eind van seizoen 6 als een echte held strijdend ten onder te gaan.


Nate Fisher (Six Feet Under)

Nate Fisher (Six Feet Under) © YouTube


In Six Feet Under vallen er in elke aflevering doden. Maar de dood van Nate Fisher blijft toch een harde dobber. Eerst jagen de makers ons aan het begin van seizoen 3 schrik aan, maar we halen opgelucht adem als we zien dat Nate Fisher opnieuw op de been is. Jammer genoeg niet voor lang, want tijdens de seizoensfinale hervalt Nate en raakt in een coma. De broer van David en Claire is net ontwaakt, maar sterft enkele uren later in zijn slaap en laat zijn familie kapot van verdriet en ontroostbaar achter.


Gustavo Fring (Breaking Bad)

Gustavo Fring (Breaking Bad) © Andrea Raffin


De vijand van Walter White komt als Two-Face aan zijn eind! Op papier is Gustavo Fring, alias " Gus " de eigenaar van een restaurantketen in Albuquerque. Maar in werkelijkheid zijn de restaurants een dekmantel voor zijn illegale methamfetaminehandel. Om van hem af te raken overtuigt Walter Hector "Tio" Salamanca om een zelfmoordaanslag te plegen. Gustavo Fring sterft in de explosie, maar niet zonder slag of stoot, hij probeert nog te vluchten waardoor de helft van zijn gezicht wordt afgerukt.


Rita Morgan (Dexter)

Rita Morgan (Dexter) © Tinseltown


Moorden genoeg in Dexter. En op de koop toe ook gruwelijke. De moord op Rita Morgan , de vrouw van Dexter heeft een bittere nasmaak nagelaten bij de fans van Dexter. De seriemoordenaar had zijn vrouw en kinderen op vakantie gestuurd. Wanneer hij thuiskomt na een lange werkdag belt hij zijn vrouw om te horen hoe het met hen gaat, maar hij hoort haar telefoon afgaan in het huis. Hij gaat naar haar op zoek en vindt Rita in de badkuip, badend in haar eigen bloed.


Hannah Baker (13 Reasons Why)

Hannah Baker (13 Reasons Why) © DFree


Hoewel we vanaf het begin weten dat Hannah Baker dood is, blijft het shockerend om haar op het scherm zelfmoord te zien plegen. Vooral voor de fans die de serie vanaf de eerste aflevering volgden. Wie had verwacht dat we de zelfmoordscène zo gedetailleerd te zien gingen krijgen? Niet voor gevoelige zielen! Aan het eind van de 13de aflevering wanneer Hannah Baker al de redenen heeft opgesomd die haar tot zo'n wanhoopsdaad dreven, zien we hoe de tiener het bad in kruipt en haar polsen oversnijdt.


Adriana La Cerva (The Sopranos)

Adriana La Cerva (The Sopranos) © Jaguar PS


De moord op Adriana La Cerva, was de meest onrechtvaardige daad in The Sopranos. Adriana denkt een uitweg te zien in de getuigenbescherming die de FBI biedt en bekent aan haar verloofde dat ze een informant geworden is voor de Feds. Maar dat was buiten de loyaliteit die Christopher voor zijn maffiosi familie koestert gerekend. Wanneer Silvio Adriana meeneemt naar het bos weet iedereen hoe laat het is, zelfs zijzelf. Toch probeert ze nog te vluchten, maar dat was ijdele hoop...


Susan Biddle Ross (Seinfeld)

Susan Biddle Ross (Seinfeld) © YouTube


In Seinfeld kan je doodgaan door te veel enveloppen dicht te kleven. Dat werd het trieste eind van Susan Biddle Ross , de verloofde van Georges. Eerder in de aflevering zie we hoe Georges en Susan enveloppen gaan kiezen voor hun trouwuitnodigingen. Omdat Georges nogal op zijn geld zit, moet Susan de goedkoopste enveloppen kiezen die gemaakt zijn met heel slechte lijm. Tijdens het dichtkleven van haar trouwuitnodigingen valt Susan uiteindelijk morsdood neer. Wanneer de dokter Georges op de hoogte brengt van de dood van Susan is hij niet bepaald ontroostbaar en staat hij er zelfs niet bij stil dat hij deels verantwoordelijk is voor de dood van zijn verloofde. Maar ja, nobody gives a damn in Seinfeld!


Teri Bauer (24)

Teri Bauer (24) © Kathy Hutchins


De vrouw van Jack Bauer mocht niet lang meespelen in de serie 24. In het eerste seizoen al wordt Teri Bauer vermoord nadat ze gekidnapt werd. Voor ze sterft smeekt ze haar ontvoerders nog om haar te verkrachten in plaats van haar dochter. Aan het eind van seizoen 1, wanneer Jack Bauer niet meer veraf is en de kijkers zich verwachten aan een ontroerende hereniging, zien we dat Teri is neergeschoten.


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook