Nu in de bioscoop (15 november)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Justice League

Justice League


Enkele maanden na de gebeurtenissen in Batman v Superman: Dawn of Justice en de dood van Superman, moeten Batman en Wonder Woman een team van metahumans samenstellen om het hoofd te bieden aan de bedreiging van Steppenwolf en zijn leger van Parademons.

Regisseur : Zack Snyder
Met : Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa, Amy Adams, Ezra Miller, Henry Cavill, Ciaran Hinds
Genre : Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.6 op IMDb.

The Snowman

The Snowman


Wanneer Harry Hole, hoofddetective van een gespecialiseerde misdaadeenheid, de verdwijning van een vrouw tijdens de eerste sneeuwval van de winter onderzoekt, vreest hij dat een ongrijpbare seriemoordenaar weer actief is. Met de hulp van een briljante nieuwe collega legt de agent een verband tussen zaken van tientallen jaren geleden en deze lugubere nieuwe zaak. Ze moeten de gewetenloze dader opsporen voordat het weer gaat sneeuwen en hij opnieuw zal toeslaan.

Regisseur : Tomas Alfredson
Met : Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Jonathan Kimble Simmons
Genre : Drama, Misdaadfilm

Deze film heeft een score van 5.2 op IMDb.

M.

M.


Lila is een jong meisje dat kampt met een stotterprobleem en zich bijgevolg liever hult in stilte. Haar leven wordt overhoop gehaald wanneer ze verliefd wordt op Mo, een kamikazepiloot die zijn leven riskeert bij elke illegale straatrace waaraan hij deelneemt. Voor hem tracht Lila onder het juk van haar spraakgebrek te komen. Op zijn beurt tracht Mo dan weer te stoppen met zijn suicidale sportbetrachtingen. Maar de adrenaline en de liefde voor het risico zijn als drugs waarvan hij moeilijk afstand kan nemen....

Regisseur : Sara Forestier
Met: Sara Forestier, Redouanne Harjane
Genre : Drama

You Were Never Really Here

You Were Never Really Here


Joe is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die als een schaduw door het leven gaat. In dienst van een bevriende privé-detective krijgt hij de opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Wanneer hij haar redt uit een bordeel in Manhattan raakt hij echter verstrikt in een wereld van corruptie en wraak en roept hij een golf van extreem geweld op zich af.

Regisseur : Lynne Ramsay
Met : Joaquin Phoenix, Alessandro Nivola, Ekaterina Samsonov
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.5 op IMDb.

Zagros

Zagros


De Koerdische herder Zagros hoort dat zijn vrouw Havin door zijn familie wordt beschuldigd van overspel. Havin ontkent alles en vlucht met hun dochtertje Rayhan van Koerdistan naar België. Overtuigd van haar onschuld gaat Zagros hen achterna om in België een nieuw leven te beginnen. Maar eenmaal in Brussel blijkt Havin toch niet de hele waarheid verteld te hebben en gaat Zagros alsnog twijfelen. Hij moet kiezen tussen de liefde voor zijn vrouw en de eer van zijn familie. Een keuze die steeds moeilijker wordt en Zagros stilaan tot wanhoop drijft.

Regisseur : Sahim Omar Kalifa
Met: Maaike Neuville, Feyyaz Duman, Halima Ilter
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb.

Escape Room

Escape Room


Om zijn 30ste verjaardag te vieren neemt Kristen haar vriend Tyler en twee andere bevriende stellen mee naar de nieuwste Escape Room. De groep wordt in een kamer opgesloten en terwijl de tijd wegtikt moeten ze allerlei cryptische raadsels en puzzels oplossen om eruit te komen. Maar al snel hebben ze door dat er iets niet in de haak is. De opdrachten worden niet alleen steeds moeilijker, maar ook steeds bloediger. De escape room maakt het ene na het andere slachtoffer en de overgebleven spelers beseffen dat ze niet langer een spel, maar voor hun leven spelen.

Regisseur : Will Wernick
Met : Evan Williams, Annabelle Stephenson, Elisabeth Hower
Genre : Horror

Deze film heeft een score van 4.3 op IMDb.

Maryline

Maryline


Maryline groeide op in een klein dorpje. Haar ouders hebben nooit iemand ontvangen en leefden met gesloten luiken. Op 20-jarige leeftijd verhuist ze naar Parijs om actrice te worden. Maar ze beschikt niet over de woorden om zichzelf te verdedigen. Ze wordt geconfronteerd met alles wat dit beroep en de wereld kan hebben, van vernedering tot weldadigheid.

Regisseur : Guillaume Gallienne
Met : Adeline D'Hermy, Xavier Beauvois, Alice Pol, Vanessa Paradis
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.0 op IMDb.

Numéro Une

Numéro Une


Emmanuelle Blanchey is een briljante ingenieur die zich door haar flinke inspanningen naar boven gewerkt heeft bij de Franse energiereus Trident. Haar leven oogt op persoonlijk vlak ook succesvol want ze heeft een toegewijde man en twee kinderen. Op een dag biedt een feministische organisatie van invloedrijke vrouwen haar aan om als eerste vrouw ooit leiding te verschaffen aan een Frans bedrijf uit de CAC40 (de aandelenindex van de 40 belangrijkste bedrijven aan de Franse beurs). Maar in een wereld gedomineerd door mannen, wordt ze geconfronteerd met meerdere professionele en intieme obstakels.

Regisseur : Tonie Marshall
Met : Emmanuelle Devos, Richard Berry, Sami Frey
Genre : Dramatische komedie

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb.

Top 5: 1. Thor : Ragnarok

Top 5: 1. Thor : Ragnarok

Thor zit machteloos en zonder hamer gevangen aan de andere kant van het heelal. Het wordt een race tegen de klok om terug te keren naar zijn geboortestad Asgard en Ragnarok te stoppen. Alleen zo kan hij de vernieling van Asgard tegenhouden en de beschaving redden, die in handen ligt van een nieuwe, krachtige bedreiging: de genadeloze Hela. Maar eerst moet hij een dodelijk gladiatorengevecht overleven waarin hij het opneemt tegen zijn voormalige bondgenoot en mede-Avenger: The Incredible Hulk!

Regisseur : Taika Waititi
Met : Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Anthony Hopkins
Genre : Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.7 op IMDb.

Top 5: 2. Geostorm

Top 5: 2. Geostorm

Na een reeks onvoorspelbare natuurrampen die het voortbestaan van onze planeet in gevaar brachten, hebben de wereldleiders een netwerk van satellieten laten bouwen waarmee het weer beheerst kan worden. Maar er gaat iets mis. In plaats van beschermen valt het systeem de aarde aan. In een race tegen de klok moet voorkomen worden dat een geostorm de aarde wegvaagt.

Regisseur : Dean Devlin
Met : Gerard Butler, Jim Sturgess, Katheryn Winnick, Abbie Cornish
Genre : Science fiction, Actie

Deze film heeft een score van 5.8 op IMDb.

Top 5: 3. The Foreigner

Top 5: 3. The Foreigner


Wanneer de dochter van een Chinese restauranteigenaar in Londen wordt vermoord door IRA terroristen en de politie geen actie wil ondernemen, besluit haar vader er alles aan te doen om haar dood te wreken en zelf voor gerechtigheid te zorgen.

Regisseur : Martin Campbell
Met : Jackie Chan, Pierce Brosnan, Steohan Hogan
Genre : Thriller, Actie

Deze film heeft een score van 7.3 op IMDb.

Top 5: 4. Jigsaw

Top 5: 4. Jigsaw


Na een reeks moorden die vreemd genoeg lijken op die van Jigsaw, doet de politie een klopjacht op een man die al meer dan 10 jaar overleden is. Meteen de start van een nieuw spel. Is John Kramer uit de dood opgestaan om iedereen eraan te herinneren dankbaar te zijn voor het leven? Of is het een valstrik van een moordenaar die andere ambities koestert?

Regisseurs : Peter Spierig & Michael Spierig
Met : Tobin Bell, Laura Vandervoort, Brittany Allen
Genre : Thriller, Horror

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb.

Top 5: 5. Het Tweede Gelaat

Top 5: 5. Het Tweede Gelaat


De ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen commissarissen Vincke en Verstuyft gaat door diepe dalen als ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. Ook een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes. En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier...

Regisseur : Jan Verheyen
Met : Koen De Bouw, Werner De Smedt, Sofie Hoflack, Greg Timmermans, Marcel Hensema, Chris Van Den Durpel
Genre : Actie, Misdaadfilm

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb.

Het Tweede Gelaat: een gesprek met Koen De Bouw en Werner De Smedt

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook