Nu in de bioscoop (22 november)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Daddy's Home 2

Daddy's Home 2


Nadat vader Dusty en stiefvader Brad in de hitkomedie Daddy’s Home continu met elkaar op de vuist gingen, lijken ze in dit vervolg eindelijk de strijdbijl begraven te hebben. Samen bereiden de mannen een gezellig kerstfeest voor hun kinderen voor. Als Dusty’s vader en Brads vader ten tonele verschijnen, komen de familieruzies echter snel weer boven drijven.

Regisseur : Sean Anders
Met : Mark Wahlberg, Will Ferrell, John Lithgow, Mel Gibson
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb.

Thank You for Your Service

Thank You for Your Service


Drie militairen keren terug van hun missie in Irak. Ze proberen hun normale leven op te pakken, maar worden daarbij geconfronteerd met een nieuw gevecht. Het verhaal zoomt in op Adam Schumann. Achtervolgd door traumatische oorlogsherinneringen en een enorm schuldgevoel belandt hij in een intense strijd met zichzelf waar ook zijn omgeving en gezin in worden meegetrokken.

Regisseur : Jason Hall
Met : Miles Teller, Amy Schumer, Haley Bennett
Genre : Oorlog, Drama

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb.

Verborgen Verlangen

Verborgen Verlangen


Het gaat niet goed met de uitgeverij van de broers Vincent en Dennis Van Brakel: er wordt geen boek meer verkocht! Maar alles verandert wanneer ze twee nieuwe manuscripten in handen krijgen: ‘Verborgen Verlangen’, een literair meesterwerk van de mensenschuwe Herman Schotte én een prulwerkje van een zekere Louise, een zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster.

Regisseur : Maarten Moerkerke
Met : Astrid Coppens, Roel Vanderstukken, Mathias Sercu, Kim Hertogs, Hans Royaards, Charlotte Timmers
Genre : Komedie

Le Brio

Le Brio


Neïla Salah is opgegroeid in Créteil en droomt ervan advocaat te worden. Ze schrijft zich in bij de grote Parijse universiteit van Assas en ontmoet Pierre Mazard, een professor die bekend staat omwille zijn provocaties. Om zich van zijn reputatie te verlossen komt de man overeen om Neïla voor te bereiden op de prestigieuze wedstrijd van welsprekendheid. Tegelijk cynisch en veeleisend als hij is, zou Pierre de mentor kunnen worden die ze nodig heeft... Desondanks moeten ze hun vooroordelen overwinnen.

Regisseur : Yvan Attal
Met: Daniel Auteuil, Camélia Jordana
Genre : Familie, Komedie

Deze film heeft een score van 6.1 op IMDb.

The Square

The Square


Een modern museum stelt een nieuwe installatie tentoon. Een ruimte waar geen regels zijn en alles kan. Om publiek naar het museum te trekken, wordt er een PR-bureau ingehuurd. De onorthodoxe campagne die ze bedenken, gaat al snel viral en zorgt voor de nodige commotie. Christian, de gerespecteerde curator van het museum kampt inmiddels met een existentiële crisis en zijn leven lijkt steeds verder te ontsporen. Regisseur Ruben Östlund (Turist, Involuntary) mocht voor The Square de Gouden Palm voor beste film in ontvangst nemen tijdens het Internationale Filmfestival in Cannes.

Regisseur: Ruben Östlund
Met: Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.7 op IMDb.

Jupiter's Moon

Jupiter's Moon


Wanneer een jonge immigrant illegaal de grens oversteekt, wordt hij neergeschoten. De gewonde jongen is doodsbang en in shock, maar op mysterieuze wijze heeft hij nu de gave om dingen te laten zweven op zijn commando. Nadat hij in een vluchtelingenkamp terecht is gekomen, wordt hij het kamp uit gesmokkeld door een dokter met de intentie om zijn buitengewone geheim te benutten.

Regisseur: Kornél Mundruczó
Met : Zsombor Jéger, Gyorgy Cserhalmi, Merab Ninidze
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 6.5 op IMDb.

Catch the Wind

Catch the Wind


Edith is een vrouw van 45 jaar, die in een textielfabriek werkt. Ze ziet haar leven echter verstoord door een sociaal plan. Ze woont ver van haar zoon en mist de affectieve band met hem. Nu wordt ze daarbij nog met werkloosheid geconfronteerd. Zij besluit als enige arbeidster ervoor te kiezen mee te verhuizen met haar fabriek naar Marokko.

Regisseur: Gaël Morel
Met : Sandrine Bonnaire, Mouna Fettou, Kamal El Amri
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 6.4 op IMDb.

Drôle de Père

Drôle de Père


Na vijf jaar afwezigheid keert Antoine terug naar Brussel, vastbesloten om zijn verleden te confronteren. Hij klopt aan de deur van Camille, de vrouw van wie hij hield en de moeder van hun kleine dochter Elsa, die hij nooit ontmoette. Wanneer hij aankomt, gaat Camille net vertrekken op zakenreis. Ze wacht op de babysitter, die te laat komt. Camille is in paniek en vraagt Antoine om vijf minuten op de babysitter te wachten, anders mist ze haar vliegtuig. Totaal onvoorbereid wacht Antoine tevergeefs op de babysitter die nooit zal komen. Hij zal dus drie dagen alleen met zijn dochter zijn.

Regisseur : Amélie Van Elmbt
Met : Thomas Blanchard, Judith Chemla, Lina Doillon
Genre : Drama

En Attendant Les Hirondelles

En Attendant Les Hirondelles


Hedendaags Algerije. Verleden en heden botsen in het leven van een rijke vastgoedontwikkelaar, een ambitieuze neuroloog, een jonge vrouw die moet kiezen tussen haar hart en haar verstand. Drie verhalen die ons onderdompelen in de ziel van de hedendaagse Arabische samenleving.

Regisseur: Karim Moussaoui
Met : Aure Atika, Mohamed Djouhri, Sonia Mekkiou
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 6.1 op IMDb.

Donkeyote

Donkeyote


De 73-jarige Manolo leidt een eenvoudig bestaan in het zuiden van Spanje. Sinds zijn pensioen wandelt hij samen met beste vrienden, zijn ezel Gorrión en zijn hond Zafrana, door de natuur terwijl hij met de dieren praat, gedichten voordraagt, de tango zingt en Engels leert via zijn koptelefoon. Maar hij is ook een eigentijdse Don Quichot, een romanticus met grootse dromen. Tegen het advies van zijn dokter in jaagt hij zijn droom na, een trektocht door Amerika samen met Gorrión, zijn Sancho Panza. Zijn ambitie krijgt weinig bijval van anderen. Op het reisbureau nemen ze zijn plannen niet serieus, zijn dochter is vooral bezorgd vanwege zijn slechte gezondheid en ook Gorrión, die niet van water, bruggen en schepen houdt, heeft zo zijn bedenkingen. Manolo is echter vastbesloten zijn droom uit te laten komen.

Regisseur : Chico Pereira
Met : Paca Molera Pereira, Mamen Gómez Heredia, Manuel Molera Aparicio
Genre : Familie, Documentaire, Western

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb.

Top 5: 1. Justice League

Top 5: 1. Justice League


Enkele maanden na de gebeurtenissen in Batman v Superman: Dawn of Justice en de dood van Superman, moeten Batman en Wonder Woman een team van metahumans samenstellen om het hoofd te bieden aan de bedreiging van Steppenwolf en zijn leger van Parademons.

Regisseur : Zack Snyder
Met : Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa, Amy Adams, Ezra Miller, Henry Cavill, Ciaran Hinds
Genre : Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.6 op IMDb.

Top 5: 2. Thor : Ragnarok

Top 5: 2. Thor : Ragnarok


Thor zit machteloos en zonder hamer gevangen aan de andere kant van het heelal. Het wordt een race tegen de klok om terug te keren naar zijn geboortestad Asgard en Ragnarok te stoppen. Alleen zo kan hij de vernieling van Asgard tegenhouden en de beschaving redden, die in handen ligt van een nieuwe, krachtige bedreiging: de genadeloze Hela. Maar eerst moet hij een dodelijk gladiatorengevecht overleven waarin hij het opneemt tegen zijn voormalige bondgenoot en mede-Avenger: The Incredible Hulk!https://www.youtube.com/watch?v=p6mQ3jMBhTA

Regisseur : Taika Waititi
Met : Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Anthony Hopkins
Genre : Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.7 op IMDb.

Top 5: 3. Geostorm

Top 5: 3. Geostorm


Na een reeks onvoorspelbare natuurrampen die het voortbestaan van onze planeet in gevaar brachten, hebben de wereldleiders een netwerk van satellieten laten bouwen waarmee het weer beheerst kan worden. Maar er gaat iets mis. In plaats van beschermen valt het systeem de aarde aan. In een race tegen de klok moet voorkomen worden dat een geostorm de aarde wegvaagt.

Regisseur : Dean Devlin
Met : Gerard Butler, Jim Sturgess, Katheryn Winnick, Abbie Cornish
Genre : Science fiction, Actie

Deze film heeft een score van 5.8 op IMDb.

Top 5: 4. The Snowman

Top 5: 4. The Snowman

Wanneer Harry Hole, hoofddetective van een gespecialiseerde misdaadeenheid, de verdwijning van een vrouw tijdens de eerste sneeuwval van de winter onderzoekt, vreest hij dat een ongrijpbare seriemoordenaar weer actief is. Met de hulp van een briljante nieuwe collega legt de agent een verband tussen zaken van tientallen jaren geleden en deze lugubere nieuwe zaak. Ze moeten de gewetenloze dader opsporen voordat het weer gaat sneeuwen en hij opnieuw zal toeslaan.

Regisseur : Tomas Alfredson
Met : Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Jonathan Kimble Simmons
Genre : Drama, Misdaadfilm

Deze film heeft een score van 5.2 op IMDb.

Top 5: 5. Jigsaw

Top 5: 5. Jigsaw


Na een reeks moorden die vreemd genoeg lijken op die van Jigsaw, doet de politie een klopjacht op een man die al meer dan 10 jaar overleden is. Meteen de start van een nieuw spel. Is John Kramer uit de dood opgestaan om iedereen eraan te herinneren dankbaar te zijn voor het leven? Of is het een valstrik van een moordenaar die andere ambities koestert?

Regisseurs : Peter Spierig & Michael Spierig
Met : Tobin Bell, Laura Vandervoort, Brittany Allen
Genre : Thriller, Horror

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook