Showbizznieuws heet van de naald

Showbizznieuws heet van de naald


De commentaren die Herman Brusselmans krijgt omdat hij een jongere vriendin heeft balanceren volgens hem soms op het randje van de agressie, Astrid Coppens denkt over een terugkeer naar België, voor Charité en Renzo is er geen plaats meer in 'Thuis' en de advocaat van Prins Laurent waarschuwt dat de vermindering van zijn dotatie zware gevolgen kan hebben. Lees er hier alles over!

Niet iedereen apprecieert de relatie van Herman Brusselmans: ‘Reacties op straat soms op het randje van de fysieke agressie’

Niet iedereen apprecieert de relatie van Herman Brusselmans: ‘Reacties op straat soms op het randje van de fysieke agressie’ © Photo News


Een vriendin hebben die vijfendertig jaar jonger is: het zou geen probleem mogen zijn als het van Herman Brusselmans afhangt. Toch zijn er mensen die zijn relatie koste wat het kost moeten afkeuren, en zelfs behoorlijk over de schreef gaan op straat: ‘Je wordt vaak scheef bekeken. Het valt op hoeveel last Lena en ik hebben van mensen die woest worden van dat leeftijdsverschil. Dan roepen ze: ‘Vuile pedofiel, laat dat meisje gerust, het kon uw dochter zijn'. Echt al een paar keer op het randje van fysieke agressie’, vertelde hij in het programma De Laatste 24 uur. Maar de critici kunnen voor hem naar de maan lopen, want hij wil de rest van zijn dagen slijten met Lena: ‘Ik ga wel een beetje gebukt onder het feit dat zij de hele tijd zegt dat ik gezond moet leven, dat ze mij nog lang naast haar wil. Maar ze heeft gelijk. En als ze ooit zegt dat ze een kind van me wil, begin ik er nog aan’, voegde hij eraan toe.

Astrid Coppens denkt over terugkeer naar België: ‘In de VS is heus niet alles beter’

Astrid Coppens denkt over terugkeer naar België: ‘In de VS is heus niet alles beter’ © Photo News


‘Mocht ik wegkunnen uit dit apenland, ik zou het meteen doen’: het is een uitspraak die je wel vaker tussen pot en pint hoort. Maar het gras is niet altijd groener aan de overkant, en verrassend genoeg is Astrid Coppens ook tot die vaststelling gekomen: de ultieme Vlaamse Hollywoodvrouw denkt er warempel over om naar België terug te keren. ‘Ik had nooit gedacht dit te zeggen, maar ik heb Vlaanderen in al die jaren echt gemist. In de VS is het heus niet beter. Vooral de eerlijkheid van de mensen is hier zo anders. Normen en waarden zijn dingen die ze in de States precies zijn vergeten. Vroeger stond ik daar niet bij stil, maar het deed deugd om de Vlaamse mentaliteit weer te omarmen nu ik even terugkwam voor de opnames van Verborgen Verlangen. Ik ben nog gelukkig in Los Angeles, maar het is toch anders dan vroeger. Toen irriteerde ik me niet aan Amerika, nu wel’, vertelde ze in een openhartig interview met Het Belang van Limburg. Ook met het oog op haar kinderwens lijkt een terugkeer haar geen slecht idee: ‘Een gezin stichten en kinderen opvoeden: volgens mij doe je dat beter in Vlaanderen. De scholen zijn er beter’, besloot ze.

Trouwlocatie Meghan Markle en Prins Harry bekendgemaakt

Trouwlocatie Meghan Markle en Prins Harry bekendgemaakt © Photo News


Het Verenigd Koninkrijk is in de ban van de verloving van Prins Harry en Meghan Markle. Het Britse hof heeft nu de plek bekendgemaakt waar de tortelduifjes elkaar het jawoord zullen geven: dat gaat gebeuren in St George’s Chapel, bij Windsor Castle. De ceremonie zal plaatsvinden in mei, maar een exacte datum is er nog niet. ‘Deze kapel is erg speciaal voor het koppel, want ze hebben elkaar hier vaak ontmoet sinds ze een relatie begonnen’, aldus Jason Kauf, de communicatie-adviseur van zijne Prinselijke Hoogheid. Meghan, die protestantse is, moet voor de plechtigheid gedoopt worden om te kunnen toetreden tot de Anglicaanse kerk, anders mag ze niet trouwen in de kapel. In de komende jaren zal ze ook Britse worden.

‘Mensenrechten van Prins Laurent dreigen te worden geschonden bij intrekking dotatie’

‘Mensenrechten van Prins Laurent dreigen te worden geschonden bij intrekking dotatie’ © Pablo Garrigos / Isopix


Premier Charles Michel heeft een brief gekregen van de advocaat van Prins Laurent. Die beweert daarin dat de mensenrechten van Laurent dreigen te worden geschonden als zijn dotatie (gedeeltelijk) zou worden ingetrokken. De regering vond dat het tijd was om te snoeien in het bedrag dat Laurent krijgt toen bleek dat hij aanwezig was op een omstreden feestje van de Chinese ambassade. De goedkeuring van z’n broer Filip zette het licht op groen voor het afromen van de dotatie. ‘De wet waarop de regering zich beroept, is in strijd met de grondwet en de rechten van de mens’, liet de raadsman weten. Laurent zou volgens hem veroordeeld worden tot sociaal isolement, zijn buitenlandse contacten zouden in gevaar komen en de schijn van partijdigheid zou zijn gewerkt. De brief waarschuwt er bovendien voor dat België een veroordeling voor het Europese hof voor de rechten van de mens riskeert. Tot slot werd nog gemeld dat Prins Laurent wel ‘constructief wil blijven meewerken’.

Geen Charité en Renzo meer in Thuis, acteur Frank Van Erum ontgoocheld

Geen Charité en Renzo meer in Thuis, acteur Frank Van Erum ontgoocheld © VRT


De scenarioschrijvers van Thuis schijnen niet goed meer te weten wat ze met Renzo en Charité aan moeten, en dus werd beslist om het tweetal zonder boe of ba uit de reeks te schrijven. Frank Van Erum, die sinds 2003 in de huid van Renzo kruipt, is ontgoocheld: ‘Ik kreeg het twee weken geleden te horen. Volgende week maandag heb ik een gesprek over het hoe en waarom van dit vertrek; Normaal wou ik jullie dit laten ontdekken op het scherm maar het nieuws is uitgelekt. Ik vind het heel jammer, maar misschien pikken de schrijvers mij later terug op’, schreef hij op Facebook. Aïssatou Diop, die de rol van Charité voor haar rekening nam, doet er voorlopig het zwijgen toe.

Bekijk Thuis waar je ook bent via Proximustv.be of neem het programma op

Verontwaardiging om mop over zuurgooier in ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Verontwaardiging om mop over zuurgooier in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ © Photo News

De Slimste Mens ter Wereld is al jaren één van de populairste Vlaamse tv-quizzen en daar krijgen Erik Van Looy en co doorgaans bakken lof voor, maar de laatste weken is er toch af en toe een zweempje kritiek te horen. In het begin van deze jaargang werd door menig kijker gesuggereerd dat het niveau van de vragen dat van Blokken niet meer overstijgt, en nu moet ook de soms bijtende humor het ontgelden. Bijtend is een pijnlijk treffende omschrijving, want Jonas Geirnaert tapte de afgelopen week enkele moppen over de zuuraanval in Delhaize, van enkele jaren geleden. Op Twitter werd dat niet bepaald op gejuich onthaald en ook de echtgenoot van het slachtoffer van die aanval mengde zich in het debat: ‘Natuurlijk moet je met veel kunnen lachen. Maar kunnen ze echt niets anders bedenken dan het persoonlijke leed van mijn vrouw?’, reageerde hij. Bij Vier voelden ze nattigheid en dus volgden er snel excuses. Sommige kijkers vonden dan weer dat die verontschuldigingen niet nodig waren.

Bekijk De Slimste Mens ter Wereld waar je ook bent via proximustv.be of neem het programma op


Jay-Z geeft ontrouw toe: ‘Het kwam door mijn moeilijke jeugd’

Jay-Z geeft ontrouw toe: ‘Het kwam door mijn moeilijke jeugd’ © Photo News


Jay-Z heeft voor het eerst in het openbaar toegegeven dat hij naast de pot piste. Beyoncé alludeerde op de plaat Lemonade op ontrouw van haar echtgenoot, waarna de geruchten zich opstapelden. Nu is de rapper openhartig: hij geeft zijn misstap toe en wijt die aan zijn moeilijke jeugd in een achterbuurt in Brooklyn, waardoor hij snel afstand neemt van emoties. ‘In moeilijke periodes schakel je over naar een overlevingsmodus. En dan sluit je al je emoties af, zelfs met vrouwen. Bij mij zit dat heel diep en komen er andere dingen van, zoals ontrouw. Maar we zijn het te boven gekomen, en gebruikten kunst als therapie’, aldus Jay-Z, die nog verklapte dat hij ooit samen met Beyoncé een plaat wil uitbrengen.

Philip en Aisha uit The Sky is the Limit alweer samen

Philip en Aisha uit The Sky is the Limit alweer samen © Photo News


Philip Cracco en Aïsha Van Zele uit The Sky is the Limit zijn alweer opnieuw samen. Het is ondertussen de derde keer dat ze een relatie beginnen. Al geeft de vrouw, die tweeëntwintig jaar jonger is dan haar partner, ootmoedig toe dat ze ook deze keer niet weet of het blijft duren. Eerst gingen ze uit elkaar omdat Aïsha kinderen wilde en Philip niet, waarop ze zich amper een maand later weer verzoenden. ‘We kunnen elkaar niet missen’, klonk het op dat moment. Kort daarna deed het gerucht de ronde dat de zakenman iemand anders had leren kennen en wat later liep het weer spaak. En nu hebben ze dus maar weer beslist om het opnieuw te proberen. ‘Mijn relatie met Philip heeft heel wat te verduren gehad. Het is nu vooral afwachten of we allebei bereid zullen zijn om compromissen te sluiten. Tussen Philip en mij is er liefde genoeg, dat zal nooit een probleem zijn. Aan de ene kant zie ik hem heel graag, maar anderzijds ben ik toch voorzichtiger geworden. Ik weet niet of wij deze keer zullen samenblijven, de toekomst zal uitwijzen of we voor elkaar gemaakt zijn’, verduidelijkte ze.

Amerikaanse presentator die vrouwen in bureau opsloot de laan uitgestuurd

Amerikaanse presentator die vrouwen in bureau opsloot de laan uitgestuurd © Photo News


Op het Europese continent zal de naam Matt Lauer bij weinig mensen een belletje doen rinkelen, maar in Amerika staat hij bekend als de presentator van het razend populaire ochtendprogramma The Today Show op NBC. Amerikaanse tv-kijkers reageerden dan ook geschokt over het feit dat Lauer afgelopen woensdag zijn ontslag kreeg wegens seksuele intimidatie. De man bleek een geheime knop onder zijn bureau te hebben waarmee hij zijn kantoor op slot kon doen wanneer er een vrouw alleen bij hem was. Bij de NBC gingen ze niet in detail, maar er werd meegedeeld dat de zender een klacht ontving en dat de feiten na onderzoek zwaar genoeg wogen om Lauer te ontslaan. Donald Trump was er vlug bij om te reageren: ‘Wow, NBC heeft Matt Lauer zopas ontslagen wegens ongepast seksueel gedrag op de werkvloer. Maar wanneer worden de toplui van NBC ontslagen omdat ze zoveel fake news verspreiden?’, tweette hij.

Sylvie Meis aan de deur gezet bij RTL: ‘Mijn Duits was niet goed genoeg’

Sylvie Meis aan de deur gezet bij RTL: ‘Mijn Duits was niet goed genoeg’ © Ge / Action Press / Shutterstock / Isopix


In Nederland is er heel wat te doen rond Sylvie Meis. Da's de voormalige echtgenote van ex-voetballer Rafaël Van der Vaart en een ware societyfiguur bij de noorderburen. Ze presenteerde het programma Let’s Dance op de Duitse zender RTL, maar zopas raakte bekend dat ze er zonder boe of ba aan de deur werd gezet. De Oostenrijkse Victoria Swarovski vervangt haar. ‘Enkele weken geleden heeft RTL mij gezegd dat mijn Duits niet goed genoeg is om de samenwerking verder te zetten’, vertelde een bijzonder ontgoochelde Sylvie in de pers. Volgens de woordvoerder van de zender is daar niets van aan: ‘Wij hebben echt niet zeven lange seizoenen nodig om vast te stellen dat de co-presentatrice van een programma een duidelijk Nederlands accent heeft’, reageerde de man.

Selena Gomez het populairst op Instagram

Selena Gomez het populairst op Instagram © Instagram


De lieden van Instagram hebben zopas bekendgemaakt welke celebs het afgelopen jaar het populairst waren op hun site. En de Instagramkoningin van de afgelopen twaalf maanden blijkt Selena Gomez te zijn: ze kon rekenen op 130 miljoen volgers. Cristiano Ronaldo (115 miljoen volgers) en Ariana Grande (115 miljoen volgers) komen na haar. Beyoncé, Kim Kardashian, Taylor Swift, Kylie Jenner, Dwayne Johnson, Justin Bieber en Kendall Jenner maken de top-10 compleet.


Samson pakt uit met een housenummer

Samson pakt uit met een housenummer © Photo News


Naar aanleiding van de 20 jaar Ketnet-concerten hebben Samson en Gert een nieuwe single gelanceerd. Het nummer heet ‘Samson is a dj’ en is allesbehalve bedoeld voor kinderen: het riedeltje is eerder voer voor wie graag keiharde house door zijn oren laat knallen.

Lees ook: 8 legendarische Ketnetseries

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook