Wat gebeurde er deze week in showbizzland?

In BV- land en Hollywood valt er altijd nieuws te rapen!

Wat gebeurde er deze week in showbizzland?

De leegloop op de set van 'Thuis' gaat verder nu ook Luc en Mayra uit de reeks worden geschreven, vrouwen aller lande trekken naar de plastisch chirurg om op Meghan Markle te gelijken, Knack roept Hilde Van Mieghem uit tot vrouw van het jaar en Marcel Vanthilt en de echtgenoot van Karen Damen zijn nog steeds niet de beste vrienden. Lees er hier alles over!

Ook Luc en Mayra weg bij Thuis: 'Mijn onvrede sluimert al een hele tijd'

Ook Luc en Mayra weg bij Thuis: 'Mijn onvrede sluimert al een hele tijd' © Peter De Smedt / Isopix

Het ene na het andere personage verdwijnt uit Thuis: ook voor Luc en Mayra is het nu inpakken en wegwezen. Acteur Mark Willems, die al vanaf het prille begin de rol van Luc voor z’n rekening neemt, klapte zelf uit de biecht in Het Laatste Nieuws. Hij is ontgoocheld omdat de scenarioschrijvers hem eerst hadden beloofd om Luc te laten revalideren na zijn ongeval, maar later op die beslissing terugkwamen. Het personage liep een tijd geleden hersenschade op na een zelfmoordpoging. ‘Er zit geen evolutie meer in mijn personage. Het is niet meer leuk, het is op. Ik verlaat het programma met pijn in het hart, maar mijn onvrede is te groot en sluimert al een hele tijd’, verduidelijkt hij. Muriel Bats, die Mayra speelt, reageerde nog niet. Haar vertrek zou niet haar eigen keuze zijn. Vorige week raakte al bekend dat er voor Charité (Aïssatou Diop) en Renzo (Frank Van Erum) geen plaats meer was op de set, en eerder deze jaargang nam de Thuis-kijker ook afscheid van Marieke (Annelies Boel), Julia (Myriam Bronzwaar) en Jessica (Ditte Jaspers).

‘Vrouwen willen plastische chirurgie om op Meghan Markle te gelijken’

‘Vrouwen willen plastische chirurgie om op Meghan Markle te gelijken’ © Splash News / Photo News

Prins Harry gaat binnenkort trouwen met Meghan Markle, en opeens willen massa’s vrouwen er net zo uitzien als haar. Daarbij sparen ze hun portemonnee niet: de witte mantel die Harry's lief droeg tijdens haar verlovingsaankondiging (ongeveer 525 euro) en de bijbehorende handtas (560 euro) waren in een mum van tijd overal uitverkocht. Sommigen gaan nog verder en willen een ingreep ondergaan om op Meghan te gelijken: ‘Het komt wel vaker voor dat patiënten naar me toekomen met een foto van iemand bekend met de vraag of ik hen dezelfde neus of oogleden kan geven. Sinds aangekondigd werd dat Meghan verloofd is met Harry, willen meer vrouwen een neuscorrectie. Ze staat volop in de schijnwerpers, veel dames zien haar als een aantrekkelijke vrouw en willen er fysiek ook zo uitzien’, legt een plastisch chirurg uit.

‘Ik verdiende heel weinig met vrouwenvoetbal’

‘Ik verdiende heel weinig met vrouwenvoetbal’ © Isopix

In Die Huis van Erik Goens komen alle tongen los, dus ook die van Imke Courtois. Goens voerde in Zuid-Afrika een openhartig gesprek met de voetbalanaliste en ex-Rode Duivelin. Imke vertelde dat ze ooit deelnam aan het modellenprogramma Topmodel, een escapade waar ze nu hartelijk kan om lachen: 'Ik hoorde daar echt niet thuis. Kijk naar mijn mimiek, ik mocht door naar de volgende ronde en ben precies niet eens blij’, luidde haar commentaar toen ze de beelden uit het programma nog eens te zien kreeg. Courtois deed ook een boekje open over de salariskloof tussen vrouwen- en mannenvoetbal, want het vorstelijke loon van iemand als Eden Hazard is bij de dames ver weg: ‘Ik verdiende heel weinig en zou er niet van kunnen leven. Voetbalschoenen, scheenbeschermers en andere basisuitrusting moesten we zelf voorzien. En dan moest je ook nog eens viermaal per week trainen, wedstrijden niet meegerekend. Ongeveer dezelfde frequentie als bij de mannen, maar zij kunnen overdag trainen. En hun ontbijt staat bijvoorbeeld al klaar, of hun vrouw zorgt dat het klaarstaat. Terwijl de vrouwen alles zelf moeten doen en ook nog eens gaan werken’, legde ze uit.

Het water is nog diep tussen Marcel Vanthilt en echtgenoot Karen Damen

Het water is nog diep tussen Marcel Vanthilt en echtgenoot Karen Damen © Isopix

Komt het ooit nog goed tussen Marcel Vanthilt en Anthony Van der Wee, de echtgenoot van Karen Damen? Da’s een twijfelachtige zaak, want Van der Wee is nog altijd razend op de presentator. Die zou er volgens hem acht jaar geleden voor gezorgd hebben dat de zwangerschap van Karen op tv werd bekendgemaakt, nog voor de familie ingelicht kon worden. Nadien deed het gerucht de ronde dat het idee van Stany Crets kwam. ‘Toen ik het hoorde, ontplofte ik bijna. We zijn met tien man in onze bestelwagen gesprongen en naar Hasselt gereden. Stany Crets was net vertrokken, gelukkig voor hem, anders had hij een flink pak rammel gekregen. Vanthilt viel meteen op z’n knieën en jammerde dat hij erin was geluisd door Stany. Wat een onwaarschijnlijke lafaard vond ik hem toen’, aldus Van der Wee. Stany Crets wil niet meer reageren op het voorval, maar Marcel Vanthilt doet dat wel: ‘Waar hij nu nog mee afkomt. Bovendien is het niet de waarheid. Er was geen knieval en ik gaf Stany Crets nooit de schuld. Ik probeerde hen uitleg te geven en heb mijn excuses aangeboden’, liet hij optekenen in Dag Allemaal.

Knack verkiest Hilde Van Mieghem tot vrouw van het jaar: ‘De bagger was net even gestopt’

Knack verkiest Hilde Van Mieghem tot vrouw van het jaar: ‘De bagger was net even gestopt’ © Photo News

Knack heeft Hilde Van Mieghem uitgeroepen tot vrouw van het jaar. Volgens de journalisten van het weekblad is ze het Vlaamse gezicht van de MeToo-beweging omdat ze het in de nasleep van de affaire-Bart De Pauw opnam voor de slachtoffers. In de periode daarna kreeg ze het hard te verduren op de sociale media en belandden er briefjes met vunzige boodschappen en verwensingen à la 'ze moesten u opsluiten' in haar brievenbus. ‘Niet doen, was mijn eerste reactie toen ik hoorde wat ze bij Knack van plan waren. De bagger was net even gestopt’, vertelt ze. Van Mieghem stelt in het interview ook dat ze ontgoocheld was omdat De Pauw zich in de slachtofferrol wentelde: ‘Ik kon niet anders dan reageren. De verwijten aan de vrouwen die eindelijk durven te spreken, begrijp ik niet. Ik weet nu wat het betekent: in de vuurlinie staan’, besluit ze.

Rocklegende Johnny Hallyday is niet meer

Rocklegende Johnny Hallyday is niet meer © Ronald Dersin / Photo News

In de buurt van Parijs is rocklegende Johnny Hallyday overleden. De legendarische zanger, die Elvis Presley adoreerde, brak eind de jaren ’50 door met z’n Franse versie van de rock ’n roll. Hij bezweek aan longkanker. ‘Ik schrijf deze woorden zonder ze te geloven. En toch is het waar: mijn man is niet meer’, meldde zijn vrouw Laeticia. Johnny verkocht meer dan 100 miljoen albums, lokte volle zalen en schopte het zelfs tot filmster. Hij werd 74.

Johnny Hallyday: afscheid van een rocklegende

Gratis Sportpaleiswifi dankzij Koen Crucke: ‘Ik zal in het vervolg goed kijken waar ik een foto maak’

Gratis Sportpaleiswifi dankzij Koen Crucke: ‘Ik zal in het vervolg goed kijken waar ik een foto maak’ © Twitter

Hilariteit alom toen Koen Crucke een paar dagen geleden een foto online gooide vanuit het Sportpaleis. Hij stond op het kiekje in het gezelschap van Jelle Cleymans, maar opmerkzame surfers hadden eerder oog voor de wifi-codes van de concerttempel die vlak achter het tweetal hingen. ‘@ de mensen in het sportpaleis hier is de wificode’, tweette iemand. Crucke excuseerde zich achteraf: ‘Ik zal in het vervolg goed kijken waar ik een foto maak’, luidde zijn mea culpa.

Gaat Johnny Rotten voor Ierland naar het Songfestival?

Gaat Johnny Rotten voor Ierland naar het Songfestival? © Splash News / Photo News

Johnny Rotten (eigenlijk John Lydon), de legendarische zanger van Sex Pistols, wil Ierland vertegenwoordigen op het Eurosongfestival. Wanneer hij goedkeuring krijgt, zal hij het nummer Pleased to meet you brengen, dat geschreven werd door Niall Mooney. De song is een mix van country en punk. ‘Het zou voor mij ’n grote eer zijn om Ierland te mogen vertegenwoordigen’, liet de Engelsman in een interview met The Sun weten. Het gerucht doet de ronde dat niet iedereen bij de Ierse publieke zender RTÉ even gelukkig is met Johnny’s kandidatuur.

Ann Van Elsen en Filip stappen in het huwelijksbootje

Ann Van Elsen en Filip stappen in het huwelijksbootje © Photo News

Ann Van Elsen gaat op 22 december trouwen met haar vriend Filip De Snoeck. Ze maakte het nieuws wereldkundig in TV Familie. De ex-Miss wil geen huwelijk met al te veel poespas: ‘Zo’n traditionele bruiloft met toeters en bellen, dat hoeft niet voor ons. ’s Morgens geven we elkaar ons jawoord, daarna gaan we gezellig met vrienden en familie ontbijten’, steekt ze van wal. Als het van Van Elsen afhing, zou ze desnoods in jeans trouwen, maar omdat Filip een nieuw kostuum heeft gekocht, kon ze naar eigen zeggen niet achterblijven: ‘Voor mij is het een oudroze, korte jurk uit een feestcollectie geworden’, klonk het.

Kim Kardashian naakt en glitterend op Instagram

Kim Kardashian naakt en glitterend op Instagram © Instagram

Kim Kardashian pronkt graag met half- of compleet naakte kiekjes op de sociale media. Het is dus amper een verrassing te noemen dat ze het succes van haar nieuwe make-uplijn Ultralight Beams vierde met een weinig verhullende foto. Het kiekje, waarop ze bedekt is met glitters, staat op Instagram.

Lieven Scheire maakt panelshow voor vtm

Lieven Scheire maakt panelshow voor vtm © Photo News

Het exclusiviteitscontract van Lieven Scheire bij de VRT werd destijds met veel bombarie aangekondigd, maar zopas raakte bekend dat beide partijen er geen brood meer in zien. Volgens zijn manager liggen besparingen bij de openbare omroep aan de basis van de beslissing. Hij gaat zelfs een programma maken voor vtm. ‘Kan iedereen nog volgen? is een ­panelshow over de toekomst. Lieven Scheire is de gastheer, hij modereert een wisselend panel van bekende Vlamingen’, vertelde vtm-woordvoerster Sara Vercauteren. De wetenschapper blijft nog wel voor de VRT werken als wetenschappelijk adviseur. Hij presenteert daarnaast Superbrein op Ketnet en gaat ook een programma maken voor Canvas.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook