De best betaalde modellen ter wereld

Kendall Jenner heeft Gisele Bundchen van de troon gestoten als best betaalde model ter wereld. Ontdek hier hoeveel de mooiste vrouwen ter wereld verdienen.

De best betaalde modellen ter wereld © Photonews

Kendall Jenner heeft Gisele Bundchen van de troon gestoten als best betaalde model ter wereld. Dat blijkt uit de cijfers van het Amerikaanse zakenblad Forbes. In de top tien met Chrissy Teigen en Bella Hadid verder twee bekende nieuwkomers, maar geen spoor van Belgische of Nederlandse meisjes. Ontdek hier hoeveel de mooiste vrouwen ter wereld verdienen.

1. Kendall Jenner

1. Kendall Jenner © Photonews - Riccardo Giordano Sicki

Het halfzusje van Kim Kardashian kwam vorig jaar de top tien binnen als sterkste stijger en staat nu zelfs helemaal bovenaan. Met 85 miljoen volgers op Instagram – meer dan het dubbele dan eender welk ander model – verzilverde Kendall haar digitale beroemdheid. Zo was ze te zien in reclamecampagnes voor cosmeticagigant Estée Lauder, ondergoedmerk La Perla en sportmerk Adidas. Daarnaast verdiende ze ook een stevige duit door haar optreden in Keeping Up with the Kardashians en met haar Kendall + Kylie kledinglijn. Goed voor 22 miljoen dollar in totaal.

2. Gisele Bundchen

2. Gisele Bundchen © Photonews - Riccardo Giordano

Voor het eerst sinds 2002 (!) pronkt de Braziliaanse schone, 37 ondertussen, niet bovenaan. Hoewel ze in 2015 voor het laatst te zien was op de catwalk, verdiende ze toch nog 17,5 miljoen dollar het afgelopen jaar. Ze tekende wel een lucratieve deal met Carolina Herrera parfum, Arezzo schoenen en Vivara juwelen in Brazilië.

3. Chrissy Teigen

3. Chrissy Teigen © Photonews

De vriendin van zanger John Legend is een nieuwkomer in de top tien. De voormalige covergirl van Sports Illustrated is heel populair op sociale media en slaagt er zo in deals binnen te halen die de modewereld overstijgen, zoals voor de drankjes van Vita Coco en Smirnoff. Daarnaast verdiende ze ook een centje met haar eigen kookboek en met campagnes voor verschillende cosmeticamerken. In totaal mocht ze het afgelopen jaar 13,5 miljoen dollar bijschrijven op haar rekening.

4. Adriana Lima

4. Adriana Lima © Photonews

Op haar 36ste draait Adriana Lima nog altijd mee aan de top. De Braziliaanse is de meest trouwe Angel van Victoria’s Secret en die anciënniteit levert haar een stevige duit op! Daarnaast is ze ook het gezicht van Sportmax en het parfum van Marc Jacobs én presenteert ze de tv-show American Beauty Star. Zo verdiende ze het afgelopen jaar 10,5 miljoen dollar.

5. Gigi Hadid

5. Gigi Hadid © Photonews

Gigi Hadid heeft 37 miljoen volgers op Instagram en heel wat merken willen niet liever dan haar vele jonge fans bereiken. Hadid heeft haar eigen collecties bij Maybelline, Vogue eyewear en Tommy Hilfiger en was dit jaar vaak op de catwalk te zien. Goed voor 9,5 miljoen dollar.

5. Rosie Huntington-Whiteley

5. Rosie Huntington-Whiteley © Photonews

Rosie Huntington-Whiteley dankt een groot deel van haar inkomsten aan het percentage dat ze verdient op de verkoop van haar eigen lingerie, make-up en parfum bij Marks & Spencers. Hoewel ze in juni beviel van Jack Oscar, had ze ook nog tijd om te poseren voor Ugg, Burberry parfum en juwelenhuis Nirav Modi en om een eigen jeanslijn te lanceren bij Paige. Ook zij verdiende 9,5 miljoen dollar.

7. Karlie Kloss

7. Karlie Kloss © Photonews

Karlie Kloss is amper 25 en stond nu al 36 keer op de cover van Vogue. Ze heeft lucratieve deals met Adidas, Swarovksi en Express, goed voor 9 miljoen dollar het afgelopen jaar. Daarnaast heeft ze ook een eigen YouTube-kanaal en presenteert ze een talkshow. Met haar non-profitorganisatie Kode With Klossy liet ze haar groot hart spreken en leerde ze meer dan 500 meisjes en jonge vrouwen de basics van computerprogrammatie.

8. Liu Wen

8. Liu Wen © Photonews - Aurore Marechal

In een overwegend witte sector zorgt het Chinese supermodel voor kleur! Ze was de eerste Aziatische bij Estée Lauder, de eerste Chinese op de catwalk voor Victoria’s Secret en de eerste op de cover van de Amerikaanse Vogue. Het afgelopen jaar was Liu Wen ook te zien in campagnes voor La Perla en Puma. Ze mocht 6,5 miljoen dollar bijschrijven op haar rekening.

9. Bella Hadid

9. Bella Hadid © Photonews

Nu ook Bella in de top tien opduikt, zorgen de Hadid-zusjes voor een unicum! Ze was een graag geziene gast op de catwalk en dook op in campagnes voor Dior, Nike en Nars cosmetica. Met haar 21 is ze de jongste in de lijst. Goed voor 6 miljoen dollar het afgelopen jaar.

10. Ashley Graham

10. Ashley Graham © Photonews

Er staat ook een plus size model in de top tien! Ashley Graham was in 2016 nog het eerste model met een maatje meer op de cover van Sports Illustrated. Dankzij haar eigen kledinglijn bij Addition Elle, Dressbarn en Swimsuits For All en campagnes voor ondermeer Lane Bryant en H&M verdiende ze het afgelopen jaar 5,5 miljoen dollar.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook