Nieuw op Eén: Salamander, seizoen 2

Vanaf zondag 7 januari opent Eén opnieuw de jacht op Salamander. Met – uiteraard – Filip Peeters als politie-inspecteur Gerardi, die deze keer een samenzwering rond het bezit van diamantmijnen op het spoor komt.

Nieuw op Eén: Salamander, seizoen 2 © VRT


Vijf jaar nadat Eén het bijzonder gesmaakte eerste seizoen van Salamander op de kijker losliet, start op 7 januari het langverwachte tweede seizoen. Ook in dit nieuwe thrillerverhaal speelt hoofdinspecteur Paul Gerardi de hoofdrol en raakt hij betrokken bij een complot op het allerhoogste niveau.

Dit keer draait de samenzwering rond het bezit van diamantmijnen en Gerardi is er, als enige, van overtuigd dat de groep Salamander daarbij betrokken is. Hij start een onderzoek, maar zet zo zijn leven én dat van zijn dochter op het spel.

Bekijk hier de trailer:Dit nieuwe verhaal is goed voor tien weken suspense, vanaf zondag 7 januari om 21.35 uur op Eén.

Niet thuis? Je kunt dit programma live bekijken via je pc, smartphone of tablet of opnemen met Proximus TV.

De jacht op Salamander

De jacht op Salamander © VRT


Het eerste seizoen van Salamander hield in het voorjaar van 2013 twaalf weken lang gemiddeld 1,4 miljoen kijkers aan het scherm gekluisterd. ‘Salamander’ werd verkocht aan meer dan dertig landen en was ook de eerste Vlaamse reeks die te zien was op BBC en Netflix. De serie krijgt nu ook een pilot remake in Amerika door de grote studio ABC.

In het spannende eerste seizoen zien we hoe de kluizen worden gekraakt van een strategisch gekozen groepje machtshebbers van het land. De hooggeplaatste gedupeerden zwijgen hierover om de vrede te bewaren, maar vooral om hun belangen te bewaken. Maar dat is buiten Paul Gerardi gerekend, een politie-inspecteur die het misdrijf toevallig op het spoor komt en er meteen zijn tanden in zet.In wiens opdracht werkten de daders, die geen enkel spoor nalieten? Wie heeft er belang bij om deze hooggeplaatsten in diskrediet te brengen en zo de staat te ontwrichten? Paul Gerardi wil de zaak verder onderzoeken, maar verliest zo zijn job, en zelfs zijn leven staat op het spel.

Op het einde van seizoen 1 zie je hoe inspecteur Gerardi het mysterie van de bankkraak heeft opgelost. Maar de jacht op Salamander is nog niet afgelopen …

De jacht gaat voort…

De jacht gaat voort… © VRT


Geen bankkraak of lege kluizen deze keer: in het tweede seizoen trekt een moord in de wijk Matonge, met name op een politieke balling uit het ministaatje Kitangi - ooit behorend tot de Belgische kolonie - hoofdinspecteur Paul Gerardi langzaam maar zeker in het moeras van een samenzwering die draait om het bezit van de diamantmijnen in het staatje.

Gerardi is ervan overtuigd dat er leden van de zogenaamd ontbonden groep Salamander betrokken zijn bij deze samenzwering, waarvan de tentakels reiken tot in het kabinet van de Eerste Minister. Wat Paul Gerardi niet kan vermoeden, is dat hij op een persoonlijke manier zelf ook betrokken blijkt te zijn bij de zaak waardoor zijn leven en dat van zijn dochter op het spel komen te staan.

Cast en crew

Cast en crew © VRT


De ploeg van de tweede reeks blijft grotendeels dezelfde, met Ward Hulselmans als scenarist en Frank Van Mechelen als regisseur. Lou Berghmans als DOP/cameraman en Eric Wirix als producent.

In de cast keren behalve Filip Peeters onder meer ook Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen Van Impe en Tine Reymer terug. Er is een glansrol voor Violet Braeckman, die in het eerste seizoen debuteerde als Gerardi's dochter. Lees verder voor meer info over de personages.

Filip Peeters

Filip Peeters © VRT


Filip Peeters kruipt opnieuw in de huid van politie-inspecteur Paul Gerardi. In het eerste seizoen was hij getrouwd met Sara, gespeeld door An Miller. Hij verloor zijn vrouw toen in een aanslag, maar heeft nu opnieuw een relatie.

Tine Reymer

Tine Reymer © VRT


Tine Reymer speelt Patricia Wolfs, de dochter van industrieel Wolfs die de strijd tegen Salamander ontketende en opdracht gaf tot de kraak in de Bank Jonkhere in de eerste reeks. Ze is de vriendin van Paul Gerardi. Ze woont met Gerardi en hun respectievelijke dochters Nicola en Sofie samen in het kasteel van haar vader.

Koen Van Impe

Koen Van Impe © VRT


Koen Van Impe speelt de rol van Vic Adams, het adjunct-diensthoofd van de P9, een geheime dienst die in 1911 door Albert I werd opgericht om de Belgische elite te beschermen tegen haar eigen schandalen indien die de Belgische staat in diskrediet kunnen brengen. Hij is het gewend om te werken met vage wettelijke limieten, maar nu wordt zijn geweten zwaar op de proef gesteld.

Leah Thys

Leah Thys © VRT


Leah Thys speelt Martine Carlier, de laatste erfgename van Salamander. Het archetype van een gevaarlijke vrouw, steeds bereid wraak te nemen op iedereen die haar tegenwerkt. Ze is uiterst begaafd en hoog cultureel ontwikkeld. Een dame van de wereld en dat is ideaal om de juiste contacten te leggen in de toplaag van de maatschappij. Dat doet ze met plezier, want samenzweren is haar leven, en discrete, maar brute macht uitoefenen haar ideale compensatie voor haar verschrompelde gevoelens. Zij gaat over lijken en geniet ervan.

Wim Opbrouck

Wim Opbrouck © VRT


Wim Opbrouck kruipt ook deze keer in de huid van Marc De Coutere. In het eerste seizoen was hij Minister van Justitie, intussen is hij premier. Hij is een man met een goede inborst, maar heeft minder ruggengraat dan je zou mogen verwachten. Nu wordt hij geconfronteerd met een samenzwering die het voortbestaan van zijn partij en zijn regering in gevaar brengt… Kiest hij voor het land? Of voor zijn eigen vel?

Herbert Flack

Herbert Flack © VRT


Herbert Flack speelt Jonatan Bury, een voormalig minister van Pensioenen, minister van Staat en Regent van de Nationale Bank. Hij raakte in België betrokken bij een schandaal en vluchtte naar Afrika. In het tweede seizoen zien we hem in Kitangi, als raadsman van rebellengeneraal Bombé. Hij is de rechtstreekse link tussen Bombé en Westerse wapenhandelaars, banken en onbetrouwbare politici.

Violet Braeckman

Violet Braeckman © VRT


Het tweede seizoen houdt een glansrol in voor Violet Braeckman, die ook in het eerste seizoen te zien was als Sofie, de dochter van Paul Gerardi. Het was trouwens de eerste grote rol van Violet Braeckman, die in het eerste seizoen op zeventienjarige leeftijd de dochter van Paul speelde. Intussen speelde ze al mee in Vermist en Aspe. Ze zal binnenkort ook te zien als Julie in de nieuwe fictiereeks Over water, waarin ze eveneens de dochter van het hoofdpersonage speelt.
 
Salamander 2, vanaf zondag 7 januari om 21.35 uur op Eén.
Niet thuis? Je kunt dit programma live bekijken via je pc, smartphone of tablet of opnemen met Proximus TV.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook