De gekste complottheorieën in Hollywood

De meeste celebrities verdienen veel geld en leiden een leven vol glitter en glamour, maar wie in de spotlights staat, wordt ook voortdurend in de gaten gehouden door roddelblaadjes op zoek naar gossip. Valse zwangerschappen en verlovingen zijn een ding, maar over sommige Hollywoodsterren gaan heuse complottheorieën de ronde. En elke theorie, hoe gek ook, heeft duizenden believers. Welke verhalen geloof jij?

Tupac leeft nog

Tupac leeft nog © EPA

Officieel stierf de legendarische rapper Tupac Shakur op 13 september 1996, een week nadat hij werd beschoten door iemand in een voorbijrijdende auto. Meteen na zijn dood begonnen echter de geruchten: volgens de lijkschouwer was het slachtoffer van de shooting groter en een pak zwaarder dan Tupac zelf. Bovendien werden er 14 schoten gelost, maar werd de man die naast hem stond niet geraakt. Volgens de theorieën zette Tupac Shakur zijn eigen dood in scène om te kunnen ontsnappen aan de fame en te verhuizen naar Cuba.

De lookalike van Avril Lavigne

De lookalike van Avril Lavigne © EPA

De Canadese zangeres Avril Lavigne is al jaren dood. Toch als we de verschillende complottheorieën rond de Sk8ergirl mogen geloven. Volgens deze theorieën pleegde Lavigne in 2003 zelfmoord na de dood van haar grootvader. Toen ze nog leefde zou ze zichzelf echter al regelmatig laten vervangen hebben door vriendin en lookalike Melissa Vandella om paparazzi te vermijden tijdens uitstapjes in LA. Zij zou, na haar dood, Avrils punky imago ingeruild hebben voor roze jurkjes en popliedjes. Het bewijs? Melissa heeft 'opvallend' meer sproetjes op haar linkerarm dan Avril...

Beyoncé was niet zwanger van haar eerste kind

Beyoncé was niet zwanger van haar eerste kind © EPA

Veel mensen geloven dat Queen B haar eerste zwangerschap fakete en dat ze gebruikmaakte van een draagmoeder. Er zijn namelijk opvallend weinig beelden van Beyoncé met een bolle buik, en er doet een vreemd filmpje de ronde waarin haar zwangere buik 'dubbelvouwt' wanneer ze gaat zitten. Bovendien gaf ze in twee verschillende interviews ten tijde van de zwangerschap ook twee verschillende datums voor wanneer ze uitgerekend was: januari en februari 2012. Tijdens Bey's tweede zwangerschap kwam haar ronde buik wél prominent in beeld. Een teken dat ze de eerste keer iets te verbergen had? Volgens de believers alvast wel!

Karel-Keanu de Grote-Reeves

Karel-Keanu de Grote-Reeves © EPA

Er zijn mensen die knapper worden met de jaren... en er zijn er die niet ouder lijken te worden! De Canadese acteur Keanu Reeves behoort duidelijk tot de tweede categorie. Hij ziet er nog exact hetzelfde uit als twintig jaar geleden. Bovendien lijkt hij volgens sommige sceptici iets té goed op de 20ste eeuwse acteur Paul Mounet én op Karel de Grote. Is die laatste onsterfelijk en gebruikt hij Keanu Charles (!) Reeves als schuilnaam? Er zijn mensen die het geloven...

Stevie Wonder kan wel zien

Stevie Wonder kan wel zien © EPA

De bekende Amerikaanse soulmuzikant Stevie Wonder is al sinds zijn geboorte blind. Of doet hij maar alsof? Volgens een hardnekkig gerucht is de blindheid van de zanger onzin en kan de zanger gewoon zien. Waarom zou hij anders basketbalwedstrijden bijwonen, foto's kunnen maken en vallende microfoons kunnen opvangen?

Katy Perry is eigenlijk JonBenét Ramsey

Katy Perry is eigenlijk JonBenét Ramsey © EPA

In 1996 werd de zesjarige beauty queen JonBenét Ramsey vermoord. Tot vandaag wordt nog altijd gezocht naar de dader en heel wat Amerikanen zijn in de ban van deze gruwelijke gebeurtenis. Een groepje believers kwam in 2014 met een van de populairste moderne complottheorieën op de proppen: JonBenét Ramsey is niet dood, maar gaat nu door het leven als... Katy Perry. De bewijzen? Katy en JonBenét lijken op elkaar, hun ouders lijken op elkaar én hun wenkbrauwen hebben dezelfde vorm!

Khloe Kardashian is geen Kardashian

Khloe Kardashian is geen Kardashian © EPA

De stamboom van de Kardashians kort samengevat? Kris Jenner kreeg vier kinderen (Kourtney, Kim, Khloe en Rob) met Robert Kardashian en twee met Bruce-nu-Caitlyn Jenner (Kendall en Kylie). Samen vormen ze de Kardashian-Jennerclan. Of is het juister om ze de Kardashian-Jenner-Simpsonclan te noemen? Veel mensen geloven dat Khloe namelijk niet het kind van Robert Kardashian, maar van zijn beste vriend, O.J. Simpson, is. Alsof het allemaal nog niet ingewikkeld genoeg was!

Lady 'killer' Gaga

Lady 'killer' Gaga © EPA

Voor Lady Gaga er was, was er Lina Morgana. Morgana was een Italiaans-Amerikaanse popster die op het punt stond om door te breken, maar onverwachts zelfmoord pleegde door van een hoog gebouw te springen. Kort na de dood van Lina bracht Lady Gaga haar eerste plaat uit, waarin ze (toevallig?) de stijl van Morgana volledig kopieerde. Velen, zelfs de familie van Lina Morgana, geloven dat de dood van Morgana geen zelfmoord, maar moord was. En dat Gaga, een vriendin van Lina, haar daarbij een handje geholpen zou hebben.

Pitbull voorspelde de MH370-crash

Pitbull voorspelde de MH370-crash © EPA

Is Pitbull niet alleen een geweldige leraar Spaans (uno, dos, tres, quatro!) maar ook een helderziende? Volgens sommige complottheorieën wel! De populaire rapper zingt in Get It Started namelijk "Now it's off to Malaysia" en "Two passports, three cities, two countries, one day", waarmee hij lijkt te verwijzen naar de crash van het MH370-vliegtuig van Malaysia Airlines. Op deze vlucht bevonden zich namelijk twee personen met valse paspoorten. De drie steden waarnaar verwezen wordt zijn de hoofdsteden van Maleisië, Vietnam en China en de twee landen Maleisië en Vietnam.

Walt Disney goes Frozen

Walt Disney goes Frozen © Belga

Walt Disney hield niet alleen van muizen, prinsessen en sprookjes, maar was ook gepassioneerd door... experimenten met extreem lage temperaturen. Zijn interesse voor deze Frozen-wetenschap hangt nauw samen met de bekende complottheorie die beweert dat Walt Disney zich na zijn dood liet invriezen. Volgens diezelfde theorie ligt Walt Disney nu onder het kasteel van Doornroosje in het Californische Disneyland te wachten tot de technologie ver genoeg staat om hem weer tot leven te wekken. The cold never bothered me anyway!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook