Dit zijn de meest overbetaalde acteurs van 2017

Hollywoodacteurs krijgen vet betaald voor grote filmrollen. Vaak verdienen de filmmakers dat ruimschoots terug, maar soms valt het flink tegen ...

Dit zijn de meest overbetaalde acteurs van 2017


Forbes maakte zoals gewoonlijk een lijstje met de meest overbetaalde acteurs van het afgelopen jaar. Aangezien heren in Hollywood nog steeds fors meer poen scheppen dan dames, is dat lijstje exclusief mannelijk. Voor de rangschikking werden enkel films die voor 1 juni op de wereld werden losgelaten, in rekening gebracht.

5) Brad Pitt

5) Brad Pitt © Isopix


De tegenvallende opbrengst van de thriller Allied, een film die twee jaar geleden uitkwam, speelt Brad Pitt nog steeds parten. 119,5 miljoen dollar opbrengst voor 85 miljoen productiekosten kan je bezwaarlijk een succes noemen. Hij staat op plaats 5 met een opbrengst van 11,50 dollar voor elke geïnvesteerde dollar.

4) Denzel Washington

4) Denzel Washington © Paramount Pictures / Collection Christophel / Isopix


Niet zo lang geleden was Denzel Washington te zien in Fences, over ex-honkballer Troy Maxson. Het toneelstuk waarop 'Fences' is gebaseerd won de Pullitzerprijs en ook de film zelf werd overladen met prijzen, waaronder een Oscar (beste vrouwelijke bijrol voor Viola Davis) en twee Golden Globes (alweer beste vrouwelijke bijrol voor Viola Davis en beste acteur in een drama voor Washington). Toch reageerde het publiek lauwtjes, wat ertoe leidde dat de acteur slechts 10,40 dollar terugverdiende voor elke dollar die werd geïnvesteerd.

3) Channing Tatum

3) Channing Tatum © Isopix


De acteercarrière van ex-model Channing Tatum begon met een rolletje in CSI, waarna hij in een hele rist Hollywoodproducties mocht opdraven. Dat deed hij vaak niet onaardig. Helaas voor Channing kan hij het afgelopen jaar niet al te succesvol noemen, want hij bracht voor elke geïnvesteerde dollar slechts 7,60 dollar binnen. De film Logan Lucky, waarin hij een prominente rol speelde, had daar veel mee te maken: de modale bioscoopganger liet de prent aan zich voorbijgaan.
 

2) Christian Bale

2) Christian Bale © Isopix


Christian Bale mogen we zonder dralen een schitterend acteur noemen. Hij speelde toprollen in een hele reeks blockbusters, zoals American Psycho, The Dark Knight en Public Enemies. 2017 was echter geen topjaar voor de Amerikaan. Voor elke dollar die hij kreeg uitbetaald, verdiende hij er namelijk amper 9,20 terug. Hij vertolkte een prominente rol in The Promise, een film over de Armeense genocide, maar die deed het niet best, wat voor de negatieve balans zorgde.

1) Mark Wahlberg

1) Mark Wahlberg © Bucker / Variety / REX / Shutterstock / Isopix


Mark Wahlberg staat op de weinig benijdenswaardige eerste stek. Marky Mark mag dan een sympathieke knul zijn, de laatste tijd rijgde hij de bioscoopflops aan elkaar. Wahlberg harkte zo'n 68 miljoen dollar (ongeveer 57 miljoen euro) bij elkaar, maar voor elke dollar die hij werd betaald, kreeg de filmproductieploeg slechts 4,4 dollar in de plaats. Bitter weinig naar Hollywoodbegrippen, en dat had hij vooral te danken aan de tegenvallende cijfers voor de films Deepwater Horizon en Patriot’s Day.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook