Wat gebeurde er deze week in showbizzland?

Wat gebeurde er deze week in showbizzland?


Enkele journalisten aan de andere kant van de taalgrens willen Miss België boycotten als er dit jaar geen Franstalige jongedame wint en noemen de verkiezing 'een Vlaamse pensenkermis', Filip Peeters denkt aan een carrière in de politiek, comédienne Lies Lefever laat het leven bij een ongeluk in haar huis, de cast van FC De Kampioenen staat niet weigerachtig tegenover nieuwe afleveringen en de Turkse overheid bant een clip van Hadise wegens 'te erotisch'. Lees er hier alles over!

Communautair relletje rond Miss België: ‘Een Waalse winnares of die Vlaamse pensenkermis bestaat voor ons niet meer’

Communautair relletje rond Miss België: ‘Een Waalse winnares of die Vlaamse pensenkermis bestaat voor ons niet meer’ © Isopix


Zaterdag weten we wie de nieuwe Miss België is. Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat er nog eens een Franstalige jongedame het kroontje kreeg aangemeten, en dat is voor heel wat persmensen aan de andere kant van de taalgrens een harde noot om kraken. ‘Nog één keer een Vlaamse en we stoppen met de berichtgeving. Die verkiezing is een Vlaamse pensenkermis geworden. De show gaat ieder jaar door in De Panne en de Vlaamse acts zijn in de meerderheid. In Wallonië kent bijvoorbeeld niemand De Romeo’s. Voor de laatste Waalse Miss moeten we al terug naar Noémie Happart, vier jaar geleden. Dat zegt alles’, aldus Pierre-Yves Paques van La Dernière Heure. Een collega van een andere krant geeft hem gelijk: ‘Als de verkiezing weer uitdraait op een Vlaamse winnares met daarrond wat eredames uit West-Vlaanderen - de provincie van organisatrice Darline Devos - dan hoeft het voor ons niet meer. Dan richten we ons in de toekomst beter op Frankrijk. Daar is de grote verkiezingsshow nog wel een evenement’, klonk het onomwonden.

Filip Peeters denkt aan een politieke carrière

Filip Peeters denkt aan een politieke carrière © Kristof Pierco / Isopix


Filip Peeters is tegenwoordig te zien het tweede seizoen van de zondagse misdaadserie Salamander op Eén, maar hij denkt eraan om te stoppen met acteren. Peeters heeft wel zin om zich op de gemeentepolitiek van zijn woonplaats te werpen. ‘Boechout wordt volgebouwd en de ziel van het dorp gaat verloren, terwijl er nu al voldoende huizen staan om de woningnood tot in 2050 te lenigen. Mocht ik aan een leefbaar dorp kunnen meewerken waar iedereen gelijk is voor de wet, waarom niet?’, aldus de acteur, die het gemeentebestuur verwijt vooral het belang van projectontwikkelaars te dienen. De burgemeester denkt echter dat er voor Peeters persoonlijke belangen meespelen: ‘ Er is de laatste tien jaar natuurgebied bijgekomen. Bij elk groot bouwproject eisen wij van de ontwikkelaar een compensatie die het groene karakter en de buurt ten goede komt. Toevallig woont Meneer Peeters naast zo’n bouwproject. Zijn politieke ambities zijn gegroeid sinds men hiermee bezig is’, merkte de man fijntjes op.

Bekijk Salamander live via je pc, smartphone of tablet of stel een opname in met Proximus TV


Toch nieuwe afleveringen voor FC De Kampioenen?

Toch nieuwe afleveringen voor FC De Kampioenen? © Peter De Smedt / Isopix


Zeven jaar geleden trok de VRT de stekker uit FC De Kampioenen en werd er besloten alleen nog herhalingen van de komische serie uit te zenden. Daar lijken ze bij de openbare omroep spijt van te hebben nu de derde Kampioenenfilm een daverend succes blijkt. Herman ‘Marcske’ Verbruggen laat de deur alvast op een kier voor nieuwe afleveringen: ‘We vonden het niet fijn dat de reeks toendertijd werd stopgezet, maar we voelden het wel aankomen. Iedereen doet het nog graag, dus als er een goed idee komt sluit ik niets uit’, vertelde hij op de radio. Eén-netmanager Olivier Goris reageerde ook: ‘We hebben de voorbije jaren nagedacht over nieuwe afleveringen, maar de lat ligt erg hoog voor een vervolg. Achter het programma ging een hele machine schuil en het is niet evident die weer op te starten. Ik wil niets uitsluiten, maar op dit moment liggen er geen plannen op tafel’, verduidelijkte hij.

Michel Van den Brande opgelicht

Michel Van den Brande opgelicht © Peter De Smedt / Isopix


Michel Van den Brande is furieus, want hij werd opgelicht door twee dames. Die lieten werkzaamheden uitvoeren aan hun kasteel zonder de aannemers te betalen, en één van die aannemers was Van den Brande. ‘Ik heb mijn boekhouding er gisterenavond nog eens bijgehaald. Eerst dacht ik dat die miekes mij 6 000 euro lichter hadden gemaakt, maar dat blijkt nu 17 000 euro te zijn! Vier jaar geleden installeerde ik stellingen rond hun kasteel. Na een maand kreeg ik melding dat die vrouwen de aannemers niet betaalden en ook ik ving bot. Of ik mijn geld nog terugzie? Ik durf wedden van niet. Er zijn veel gedupeerden en het gerecht greep nooit in. Boetes geven aan hardwerkende zelfstandigen, dat kunnen ze beter’, brieste hij in de pers. De vrouwen zouden nog meer op hun kerfstok hebben: zo pakte HLN.be uit met het nieuws dat de twee een grootse immofraude opzetten en één van hen zwanger werd om een ex-Rode Duivel af te persen.
 

Turkse overheid bant clip Hadise wegens ‘te erotisch’, zangeres kwaad

Turkse overheid bant clip Hadise wegens ‘te erotisch’, zangeres kwaad © Isopix


In Turkije is er commotie ontstaan rond de Turks-Belgische zangeres Hadise. Enkele tv-zenders kregen er namelijk een boete van de overheid omdat ze de clip die bij haar nummer ‘Sifir Tolerans’ hoort, uitzonden. De video, waarin Hadise wat flirt met een man die in z’n ondergoed ronddartelt, kreeg de stempel ‘te erotisch’. De zangeres kan er niet mee lachen: ‘Als een vrouw de liefde bezingt en dat in scènes toont, is dat erotisch, en bij mannelijke artiesten met vrouwelijke modellen niet. Jammer genoeg maken we nog altijd dat onderscheid’, tweette ze.

Lies Lefever overleden na ongeluk in huis

Lies Lefever overleden na ongeluk in huis © Isopix


Comédienne Lies Lefever is overleden. Ze was amper 37. De vrouw werd woensdagavond in kritieke toestand gevonden in haar keuken te Asse, waar de hulpdiensten haar tevergeefs probeerden te reanimeren. Wellicht gaat het om een ongelukkige val. Lies brak door toen ze het voorprogramma van Kamagurka en Philippe Geubels voor haar rekening mocht nemen. Heel wat Bekende Vlamingen reageerden met verslagenheid op het nieuws: ‘Ik ben erg geschrokken deze morgen. Lies was altijd een plezier om mee op tournee te gaan. Altijd goed gezind en altijd heel positief’, verklaarde een duidelijk aangeslagen Geubels telefonisch in het vtm-nieuws.

Meghan Markle niet meer op sociale media

Meghan Markle niet meer op sociale media © Isopix


Meghan Markle heeft haar volgers op Twitter, Instagram en Facebook bedankt, waarna ze haar accounts afsloot. De officiële reden is het feit dat ze die kanalen al een paar maanden niet meer gebruikt, maar het is wel opvallend dat geen enkel lid van het Britse hof actief is op de sociale media. De aanstaande prinses had in december 2017 nog 1,9 miljoen volgers op Instagram en meer dan 350 000 op Twitter. Haar Facebookpagina stond op bijna 800 000 likes.
 

‘Als vrouwen met hun kont bloot lopen, brengt dat een beetje sensualiteit naar boven’

‘Als vrouwen met hun kont bloot lopen, brengt dat een beetje sensualiteit naar boven’ © Dieter Dewulf / Isopix


De Me Too-ophef deed de etterbuil der seksuele intimidatie vorig jaar flink openbarsten, maar niet iedereen is van mening dat de campagne alleen maar goede kanten heeft. ‘Mannen mogen vrouwen lastigvallen. Verkrachting is een misdaad, maar aanhoudend of onhandig flirten is dat niet’, liet Cathérine Deneuve optekenen in Le Monde. Meteen leidde het tot meningsverschillen op de sociale media: volgens het ene kamp had ze helemaal niets van de discussie begrepen, anderen feliciteerden haar met haar standpunt. Op radiozender Joe mengde Chris Lomme zich in het debat: ‘Misbruik moet aangeklaagd worden en mannen die over de schreef gaan moeten gestraft worden, maar dat wil niet zeggen dat heel de maatschappij zo is. Met flirten is trouwens niets mis. Ik werd vroeger nagefloten en dat streelde mijn ijdelheid. Als vrouwen met hun kont bloot lopen, moeten ze aanvaarden dat er een beetje sensualiteit naar boven komt’, sprak ze.

Hugh Grant voor vijfde keer in zeven jaar vader

Hugh Grant voor vijfde keer in zeven jaar vader © Isopix


Hugh Grant weet van geen ophouden: binnenkort verwelkomt de acteur zijn vijfde nakomeling op 7 jaar tijd. Z’n Zweedse vriendin Anna is namelijk zwanger. Met haar kreeg hij eerder al een jongen en een meisje, maar ook zijn vroegere minnares Tinglan Hong heeft twee kinderen van hem. Een paar jaar geleden besloot Grant zijn maîtresse te dumpen. Anna’s moeder is alvast door het dolle heen: ‘Ik ben heel blij dat ik nog een kleinkind krijg’, liet de dame noteren.

Ex-kinderoppas haalt uit naar Daisy Van Cauwenbergh en echtgenoot: ‘Eigenlijk was ik zijn seksslavin’

Ex-kinderoppas haalt uit naar Daisy Van Cauwenbergh en echtgenoot: ‘Eigenlijk was ik zijn seksslavin’ © Isopix


Een tijd geleden stonden Daisy Van Cauwenbergh en haar man Huub terecht omdat ze een Thais koppel dat illegaal in België verbleef, twee jaar lang in hun villa aan het werk zouden gezet hebben zonder hen te betalen.  Er werd gewag gemaakt van moderne slavernij. De twee kregen echter de vrijspraak wegens verjaring. Nu doet de vrouw van het koppel in Dag Allemaal een boekje open over haar ervaringen: ‘Huub en Daisy beloofden ons 900 euro per maand per persoon. Mooi geld dat ik netjes naar Thailand zou kunnen opsturen. Enfin, dat was het plan. Mijn jobomschrijving luidde in het begin 'nanny', die van mijn man 'chauffeur'. Maar ons takenpakket breidde almaar uit. Na verloop van tijd werd er van ons verwacht dat we dag en nacht voor hen klaarstonden. Tijd om te eten was er nauwelijks en ik sliep ook amper. Huub was vriendelijker dan Daisy, maar dat had een reden: hij viel mij lastig en het bleef niet bij aanrakingen. Zo moest ik geregeld met hem samen in de sauna. En als Daisy zich terugtrok in haar kamer, kwam hij naar me toe. Eigenlijk was ik zijn seksslavin’, stelde de vrouw onomwonden.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook