Aparte liefdesverhalen op het witte doek

The Shape of Water is de grote favoriet bij de Oscars met maar liefst dertien nominaties. De film van Guillermo del Toro is een sprookje voor volwassenen dat het verhaal vertelt van de stomme schoonmaakster Elisa (Sally Hawkins) die verliefd wordt op een visachtig creatuur.

Aparte liefdesverhalen op het witte doek © Isopix


Dat ware liefde alle grenzen overstijgt, is een thema dat wel vaker terugkeert op het witte doek. Wij zetten enkele films op een rijtje over onconventionele liefde.


Beauty and the Beast

Beauty and the Beast © 2017 Disney

Disney pakte vorig jaar uit met een live-actionversie van de bekende tekenfilm Beauty and the Beast. Emma Watson schittert als Belle, een slimme, onbevooroordeelde vrouw die leert om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ware schoonheid zit immers vanbinnen!

Einde 18de eeuw. Belle, een dromerige jonge vrouw, en haar vader Maurice, een bizarre uitvinder op leeftijd, leven samen in een klein Frans dorp. Als Maurice op een nacht in het bos verdwaalt, gaat hij schuilen in het kasteel van het Beest, die hem evenwel ontdekt en in de kerker gooit. De edelmoedige Belle biedt aan om de plaats van haar vader in de kerker in te nemen. Wat ze niet weet, is dat er achter het Beest een vervloekte prins schuilgaat die tot over zijn oren op haar verliefd wordt.

Fifty Shades of Grey

Fifty Shades of Grey © Isopix

Deze week komt met Fifty Shades Freed het laatste deel uit van de verfilming van de populaire erotische trilogie van de Britse schrijfster E.L. James. Hoewel de films sinds de eerste 50 Shades of Grey uit 2015 (goed voor vijf Razzies) door critici neergesabeld worden, hebben ze wel hun fans. De sm-relatie die in de boeken zo uitvoerig uit de doeken wordt gedaan, blijft eerder suggestief in de film.

Anastasia Steele (Dakota Johnson) komt toevallig in contact met multimiljonair Christian Grey (Jamie Dornan). Ze is stevig onder de indruk van hem en hij is - tot haar verbazing - ook geïnteressseerd in haar. Uiteindelijk beginnen ze een passionele verhouding, waarbij het meisje al snel ontdekt dat Grey een voorliefde heeft voor gewaagde seks.

Fifty Shades of Grey is nu zaterdag te zien op vtm om 20u25. Klik hier om de film op te nemen.

Her

Her © Isopix

Her (2013) van regisseur Spike Jonze vertelt het opmerkelijke verhaal van een man die langzaam verliefd wordt op zijn interactief besturingssysteem. Niemand lijkt hem zo goed te begrijpen als de slimme, grappige, gevoelige maar vooral virtuele Samantha. De film won de Oscar voor beste scenario en kreeg ook een nominatie voor beste film achter zijn naam.

Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) verdient zijn brood met het schrijven van brieven. Wanneer de eenzame auteur een revolutionair computerprogramma ontdekt, verandert zijn leven voorgoed. Nadat hij enkele persoonlijke vragen heeft beantwoord, stelt het programma zich voor als de charmante Samantha. Samantha ordent niet alleen Theodores e-mails, ze stelt ook tal van vragen over de wereld en het leven. Gaandeweg bloeit er iets moois tussen de schrijver en Samantha.

Twilight

Twilight © Isopix

De verfilming van de populaire tienerboeken van Stephanie Meyer zoomt in op de onmogelijke liefde tussen een gewoon meisje en een vampier en de problemen die dat met zich meebrengt. Twilight (2008) en zijn sequels was goed voor ontelbare Teen Choice Awards en maakte van Kristen Stewart en Robert Pattinson in één klap wereldsterren.

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op Edward Cullen. Maar die heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze echter niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen, te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

Wall-E

Wall-E © Isopix

Dit pareltje van Pixar leerde ons dat ook robotten gevoelens hebben en verliefd kunnen worden. Wall-E (2008) was goed voor de Oscar voor beste animatiefilm en een nominatie voor beste scenario.

Het is intussen zevenhonderd jaar geleden dat de mens de aarde heeft verlaten. De planeet kreunde immers onder een enorme afvalberg en was niet meer leefbaar. De robot WALL-E was de enige die achterbleef. Zijn missie bestaat sindsdien uit het samenpersen van afval. Op een dag wordt zijn saaie leventje evenwel opgefleurd door de komst van een vrouwelijke robot. Meteen besluit WALL-E de mensheid weer naar de aarde te halen.

Lars and the Real Girl

Lars and the Real Girl © Isopix

Ryan Gosling kreeg een nominatie voor de Golden Globes achter zijn naam voor zijn vertolking van het hoofdpersonage in Lars and the Real Girl uit 2007. De film werd ook genomineerd op de Oscars voor beste scenario. De film draait om de introverte Lars die verliefd wordt op... een levensgrote opblaaspop.

De eigenaardige Lars woont in de garage van zijn broer. Hij lijdt onder het feit dat hij geen vriendin heeft en iedereen steekt dan ook een handje toe om hem het meisje van zijn dromen te helpen vinden. Op een dag is het zover: Lars stelt zijn vriendin Bianca voor. Goed nieuws, ware het niet dat Bianca een levensgrote pop is. Een hulpverlener stelt vast dat Lars aan een onschuldige psychose lijdt en raadt zijn entourage aan om hem in zijn waanvoorstellingen te volgen.

Lars and the Real Girl is nu te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Brokeback Mountain

Brokeback Mountain © Isopix

Het verhaal van Brokeback Mountain speelt zich af in 1963, een periode waarin homoseksualiteit nog lang niet zo vanzelfsprekend was als tegenwoordig. Dat de twee hoofdpersonages dan ook nog eens een machoberoep als cowboy uitoefenen, maakte de film uit 2005 helemaal baanbrekend. De verfilming van het gelijknamige boek door Ang Lee met Jake Gyllenhaal en de betreurde Heath Ledger in de hoofdrollen was goed voor acht Oscarnominaties, waarvan het er drie kon binnenhalen.

In de zomer van 1963 werken Ennis en Jack samen op een boerderij in Wyoming. Voor de plaatselijke boer Joe Aguirre mogen ze schapen hoeden op Brokeback Mountain. Op het eerste gezicht lijken beide mannen geboren voor de levensweg die door hun omgeving wordt uitgestippeld : werken op het land, trouwen en een groot gezin krijgen. Maar diep vanbinnen hunkeren de mannen naar elkaar, ze delen een vurig verlangen dat ze niet onder woorden kunnen brengen en waar de wereld op dat moment niet klaar voor is...

Secretary

Secretary © Isopix

Regisseur Steven Shainberg waagde zich aan het thema sadomasochisme in Secretary (2002), al bracht hij het wel op een subtiel humoristische wijze. De film gaat over een secretaresse die wel heel rare spelletjes speelt met haar baas. De vrouwelijke hoofrol werd door diverse actrice geweigerd wegens te gewaagd, maar leverde Maggie Gyllenhaal wel een nominatie op voor de Golden Globes.

De jonge en verlegen Lee verminkt zichzelf al sinds haar jeugd. Nadat ze daarvoor behandeld is in een psychiatrische instelling, gaat ze op zoek naar werk om op eigen benen te kunnen staan. Zo komt ze terecht bij een advocatenbureau, als secretaresse van de directeur, Mr. Grey (James Spader). Haar job bestaat aanvankelijk uit weinig boeiende opdrachten zoals typen en koffie maken. Hoewel ze een relatie heeft met Peter, is ze meer geïnteresseerd in haar baas, met wie ze een sadomasochistische verhouding begint.

Edward Scissorhands

Edward Scissorhands © Isopix

Edward Scissorhands uit 1990 was de eerste samenwerking tussen Tim Burton en Johnny Depp. Edward Scissorhands is een jongen die er erg griezelig uitziet, maar niemand pijn wil doen. Wanneer hij wordt opgenomen in een gezin, wordt hij verliefd op hun tienerdochter Kim (Winona Ryder). Johnny Depp werd voor zijn rol genomineerd op de Golden Globes.

Edward Scissorhands is de creatie van een geniale uitvinder. Jammer genoeg sterft de uitvinder voor Edward helemaal klaar is. Hij heeft immers nog geen handen en in de plaats van vingers heeft hij scharen. Na de dood van zijn 'vader' blijft Edward in het herenhuis op de top van een heuvel wonen. Daar krijgt hij op een dag bezoek van de erg vriendelijke Peg die hem meeneemt naar haar huis. Hij wordt er goed ontvangen en iedereen is erg vriendelijk. Maar daar komt snel verandering in...

Bekijk ook:
Cadeautips voor Valentijn

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook