Love is in the air: 10 tips voor Valentijn op Netflix

De een gaat uit eten, de ander blijft lekker thuis en kruipt gezellig met zijn lief op de bank. Glaasje bubbels, de juiste film of serie erbij en je bent vertrokken voor een heerlijk romantische avond.

Love is in the air: 10 tips voor Valentijn op Netflix © Netflix


Liefde in al zijn facetten: romantisch, hartverscheurend, passioneel of pikant. Netflix heeft het allemaal. Wij speurden even rond en vonden een leuke selectie voor Valentijnsdag.

Of daar enig Netflix and chill bij te pas komt, laten we volledig aan jou over.

Love

Love © Netflix


Met de liefde mag al eens gelachen worden. ‘Love’ is een leuke Netflix Original-serie over een geeky koppel, Gus en Mickey, die elkaar toevallig ontmoeten in een winkel nadat ze beiden hun foute relaties hebben beëindigd. Terwijl ze proberen hun gebroken harten én hun ego's te herstellen, ontstaat er een band tussen de twee.

Een romantische comedyserie van regisseur Judd Apatow (Girls, Knocked Up, This is 40), met een eerlijke kijk op moderne relaties. Gillian Jacobs en Paul Rust spelen de hoofdrollen.

‘Love’ was een stil succes voor Netflix. Er werd niet te veel tamtam rond gemaakt, maar de serie scoorde heel goed bij het publiek. Het eerste en tweede seizoen zijn beschikbaar op Netflix, het derde komt eraan op 9 maart 2018.


Our Souls at Night

Our Souls at Night © Netflix


Een Netflix Original-film, met twee levende legendes: Robert Redford en Jane Fonda spelen opnieuw zij aan zij, en dat was lang geleden. De titel klinkt misschien een beetje zwaar, maar ‘Our Souls at Night’ is een mooi, ontroerend drama dat leuk begint.

Jane Fonda speelt Addie Moore, een weduwe die op een dag onverwacht aanklopt bij haar buurman Louis Waters (Robert Redford), die ook al jaren alleen is. Ze heeft een speciaal verzoek: of hij misschien zin heeft om bij haar te slapen, kwestie van niet allebei ergens eenzaam in een bed te liggen. Daar valt iets voor te zeggen natuurlijk, en het vervolg laat zich raden.

Verwacht geen verrassende plotwendingen in deze film, maar de chemie tussen de twee hoofdrolspelers knettert van het scherm. Als kers op de taart: Matthias Schoenaerts speelt eveneens een (kleine) rol in deze film, en Fonda was naar verluidt erg onder de indruk van zijn talent.

Verder zie je onder meer Bruce Dern (Nebraska), Judy Greer (Jurassic World) en Lain Armitage (Big Little Lies).

Lovesick

Lovesick © Netflix


Een hele leuke serie voor de liefhebbers van romantische comedy, waarvan je nu vier seizoenen kunt bekijken op Netflix.

Tijdens zijn zoektocht naar de ware liefde heeft Dylan - een romanticus die van het ene vriendinnetje naar het andere gaat maar nooit vindt wat hij zoekt – een soa opgelopen. Hij gaat, samen met zijn beste vrienden Evie en Luke, op zoek naar al zijn ex-partners, om hen op de hoogte te brengen van het slechte nieuws. Al zijn romantische misstappen passeren de revue.


On Body and Soul

On Body and Soul © Netflix


‘On Body and Soul’ is een ietwat vreemde romcom die zich afspeelt tegen de achtergrond van een … slachthuis.

De asociale directeur Endre valt er voor de veel jongere en introverte voedselinspectrice María, maar hun romance loopt op zijn zachtst gezegd wat moeizaam. Tot ze ontdekken dat ze ’s nachts dezelfde droom delen waarin ze als herten ronddartelen in een besneeuwd bos. Ze besluiten hun dromen overdag na te spelen.

Deze hartverwarmende Hongaarse film van regisseuse Ildikó Enyedi werd tijdens de Berlinale 2017 bekroond met de Gouden Beer. Verwacht je aan een bijzonder verhaal, subtiele humor en droomsequenties met prachtige beelden van wilde dieren.

You Me Her

You Me Her © Netflix


Een serie over een bijzonder thema: de polyromantische liefde.

‘You Me Her’ is een romcom over een driehoeksverhouding tussen een man en twee vrouwen.

Jack (Greg Poehler) en Emma (Rachel Blanchard) zijn een gelukkig getrouwd yuppenstel, maar ze vervelen zich een beetje. Om hun seksleven wat op te krikken, besluiten ze een beroep te doen op Izzy (Priscilla Faia), een beginnende escort. Er ontstaat een “regeling” tussen de drie, die uitgroeit tot een echte romance…

De eerste twee seizoenen van deze serie zijn nu beschikbaar op Netflix. Een derde seizoen komt eraan, maar een datum is nog niet bekend.

The Best of Me

The Best of Me © Netflix


Romantiek à volonté!

‘The Best of Me’ is een film van Michael Hoffman, gebaseerd op een de gelijknamige bestseller van Nicholas Sparks (die ook tranentrekkers ‘The Notebook’ en ‘A Walk To Remember’ schreef).

We volgen Dawson en Amanda, die in hun jonge jaren smoorverliefd op elkaar waren, maar door een tragisch voorval toch niet samen bleven en elk hun eigen weg gingen. Twintig jaar later keren ze terug naar hun thuisstadje voor een begrafenis, en de vonk slaat opnieuw over.

De jonge versies van de geliefden worden gespeeld door Luke Bracey en Amanda, maar het zijn vooral de acteurs die de oudere Dawson en Amanda spelen die eruit springen: James Marsden en Michelle Monaghan.

The Affair

The Affair © Netflix

Overspelige liefde én misdaad in The Affair, een spannende en provocerende serie die eenzelfde verhaal van twee kanten belicht. Wat gebeurt er als de verveling toeslaat, of de passie het overneemt?

Als Noah, zijn vrouw en hun vier kinderen een tussenstop maken in een restaurant in Montauk, Long Island, voelen hij en de mooie serveerster Alison zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken. Het begin van een passionele zomer…

Met Ruth Wilson (Luther), Maura Tierney (The Good Wife, ER), Dominic West (The Hour) en Joshua Jackson (Dawson’s Creek).
The Affair werd bekroond met twee Golden Globes, waaronder een in de categorie ‘Beste dramaserie’. De eerste twee seizoenen zijn te bekijken op Netflix.

Below Her Mouth

Below Her Mouth © Netflix


Wie niet meteen op zoek is naar zeemzoete romantiek, en het liever wat stomender heeft: ‘Below Her Mouth’ is een film van de Canadese regisseuse April Mullen, waarin de lesbische liefde centraal staat.

We volgen de androgyne dakwerker Dallas (Erika Linder), die in een van haar eerste scenes achteloos een einde maakt aan de relatie met haar vriendin, en Jasmine (Natalie Krill), een succesvolle moderedactrice die verloofd is met Rile (Sebastian Pigott), die vaak op zakenreis is. Als Dallas de mooie Jasmine opmerkt, is het liefde – of lust – op het eerste gezicht. Ze twijfelt geen seconde en probeert Jasmine te verleiden, maar die is in eerste instantie wel gevleid, maar een beetje afstandelijk. In eerste instantie, want de vrouwen beginnen een turbulente affaire die hun levens overhoop dreigt te halen.

Grace and Frankie

Grace and Frankie © Netflix


Romcom met een vleugje drama, ‘Grace and Frankie’ is een heerlijke Netflix Original-serie, voor een leuke, ontspannende avond.

We volgen Jane Fonda en Lily Tomlin als Grace en Frankie, twee vrouwen die platonisch bij elkaar intrekken als hun echtgenoten op minder platonische wijze verliefd op elkaar blijken te zijn. En al jaren een affaire hebben. Die mannen in kwestie worden gespeeld door oude rotten in het vak Martin Sheen en Sam Waterson. Viermaal talent!Een van de makers van ‘Grace and Frankie’ is Marta Kauffman. Die naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar toch is ze niet zomaar iemand: Kaufman is vooral bekend als co-creator van ‘Friends’.

Vier seizoenen van ‘Grace and Frankie’ zijn nu beschikbaar op Netflix.

Please Like Me

Please Like Me © Netflix


‘Please Like Me’ is een Australische dramedy-serie van en met schrijver-acteur Josh Thomas.

We volgen Josh, een jonge kerel die door zijn vriendinnetje Claire gedumpt wordt met de woorden dat het eigenlijk niet zo erg is, omdat hij immers toch homoseksueel is. Hij neemt deze uitspraak ter harte en gaat meteen op onderzoek uit, met de aantrekkelijke Geoffrey die hij diezelfde dag ontmoet. Intussen trekt hij in bij zijn suïcidale moeder, die onder geen beding alleen mag blijven wonen.

Het klinkt allemaal misschien een beetje té als je het zo ziet staan, maar ‘Please Like Me’ is een erg leuke serie, waar je gerust een avondje naar kunt blijven kijken. Op Netflix kun je kijken naar alle vier seizoenen.
 
Al deze films en series zijn nu beschikbaar op Netflix. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook