Zwarte superhelden geven ervan langs!

In de nieuwe superheldenfilm van Marvel, Black Panther, maken we kennis met T’Challa, die na de dood van zijn vader terugkeert naar Wakanda om zijn plaats als koning in te nemen. Zijn moed als koning en - Black Panther – wordt al gauw op de proef gesteld door een heftig conflict met een oude vijand, dat niet alleen het lot van Wakanda, maar ook van de rest van de wereld in gevaar brengt.

Zwarte superhelden geven ervan langs! © Isopix


In de Verenigde Staten is Black Panther nu al de meest verkochte superheldenfilm in voorverkoop. De eerste zwarte superheldenfilm blijkt dus een gat in de markt te zijn. Met dank aan nieuw talent als Chadwick Boseman, Michael B. Jordan en Lupita Nyong’o in de cast en de straffe soundtrack geproduced door hiphopicoon Kendrick Lamar.Black Panther is zeker niet de enige zwarte superheld van het witte doek. Ken je de coole superkrachten van deze zwarte superhelden al?

Cyborg

Cyborg © Isopix

Na een korte verschijning in Batman v Superman: Dawn of Justice, leerden we Cyborg of Victor Stone helemaal kennen in Justice League. Samen met Aquaman en The Flash vervoegt hij daarbij het team van Batman en Wonder Woman, dat de strijd aangaat met het machtige buitenaardse wezen Steppenwolf en diens leger van Parademonen.

Cyborg is Victor Stone die na een zwaar incident door zijn vader gered wordt met robotonderdelen. Dankzij zijn robotlichaam beschikt hij over bovenmenselijke krachten en heeft hij verschillende wapens tot zijn beschikking.

Ondertussen heeft DC Comics een aparte film over Cyborg gepland in 2020. Ook deze keer zal de rol van de superheld vertolkt worden door Ray Fisher.

Valkyrie

Valkyrie © Isopix

In Thor Ragnarok maakten we kennis met Valkyrie, de laatste overlevende van de Walkuren. Samen met Thor trekt ze ten strijde tegen Hela, verantwoordelijk voor de uitroeiing van haar ras. Valkyrie lijdt aan posttraumatische stress en is alcoholiste, maar is ook een meester-zwaardvechtster die rijdt op een gevleugeld paard. In een flashback zien we hoe iemand van haar volk zijn leven gaf om haar te redden.

Ondertussen wordt gefluisterd dat het personage, vertolkt door Tessa Thompson, ook zal opduiken in Avengers: Infinity War.

The Gunslinger

The Gunslinger © Isopix

The Gunslinger of de Scherpschutter is een personage uit The Dark Tower, de verfilming van twee boeken uit de achtdelige boekenreeks van horrorschrijver Stephen King.

The Gunslinger is Roland Deschain, de laatste der scherpschutters die in een parallelle wereld leeft. Om de wereld van de apocalyps te behoeden, moet hij de donkere toren beschermen, die het universum bij elkaar houdt. Daarbij wordt hij opgejaagd door de gevaarlijke Man in Black.

Deschain is een ridderachtig figuur die als een Amerikaanse cowboy te keer gaat. Toen Stephen King de boeken in de jaren tachtig schreef, had hij dan ook één acteur voor ogen om de rol te vertolken: Clint Eastwood. Uiteindelijk koos regisseur Nikolaj Arcel voor Idris Elba, die ook al genoemd wordt als de eerste zwarte James Bond.

The Dark Tower is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Human Torch

Human Torch © Isopix

In de laatste reboot van The Fantastic Four wordt Johnny Storm of Human Torch voor het eerst gespeeld door een zwart acteur: Michael B. Jordan, ook te zien in Black Panther.

De genetica van de Fantastic Four verandert wanneer ze blootgesteld worden aan een hoge dosis kosmische straling. Johnny Storm verandert zo in een levende vuurbal: hij kan allerlei projectielen laten verdampen en vuur afschieten als een bal van superhete plasma. Het viertal wordt al gauw ingelijfd door het Amerikaanse leger.

Hoewel de reboot van 20th Century Fox een flop was en de Razzie 'won' voor slechtste remake, zou Marvel ondertussen broeden op een nieuwe film over de Fantastic Four.

Falcon

Falcon © Isopix

Sam Wilson of Falcon maakte voor het eerst zijn opwachting in Captain America: The Winter Soldier en was de eerste Afro-Amerikaanse superheld van Marvel. Sam Wilson is een voormalig militair die met zijn harnas met vleugels aan de zijde vecht van Captain America, zelfs wanneer die het opneemt tegen Iron Man (in Captain America: Civil War). Falcon maakt ook deel uit van de Avengers sinds Age of Ultron en was te zien in Ant-Man. De rol wordt vertolkt door Anthony Mackie.

Captain America: The Winter Soldier is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

War Machine

War Machine © Isopix

Kolonel James Rhodes was al te zien in de eerste Iron Man, toen nog vertolkt door Terrence Howard, als de verbindingsofficier tussen Stark Industries en het Amerikaanse leger. Sinds de kolonel in Iron Man 2 een pak van zijn goede vriend Tony Stark aantrok en War Machine werd, wordt hij gespeeld door Don Cheadle.

War Machine is de ultieme beschermer van de staat die aan de zijde van Iron Man vecht in Captain America: Civil War. Wanneer Rhodes in die gevechten zwaar gewond en verlamd raakt, wordt hij opgelapt door Stark. War Machine zal dan ook opduiken in Avengers: Infinity War, die later dit jaar verwacht wordt.

Iron Man 2 is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Hancock

Hancock © Isopix

In de komische superheldenfilm Hancock van Peter Berg maken we kennis met een superheld in een dipje. Hancock heeft dan wel bovenmenselijke spierkracht, het vermogen om te vliegen en onkwetsbaarheid, de mensen moeten hem niet omdat hij bij zijn reddingsacties een spoor van vernieling achterlaat. Wanneer hij op een dag het leven redt van pr-directeur Ray Embrey, lijkt het tij dan toch te keren.

Ondanks het grote commerciële succes van de film met Will Smith in de hoofdrol, kwam er geen vervolg.

Storm

Storm © Isopix

Storm of Ororo Munroe is een van de originele X-Men en dan nog wel die met een van de coolste superkrachten: het weer controleren. Samen met Cyclops en Jean Grey is ze een van Professor X’ eerste studenten. Na de dood van Professor X in X-Men: The Last Stand neemt ze de leiding over zijn school over.

Halle Berry gaf vier keer gestalte aan Storm. In X-Men: Apocalypse wordt haar jongere versie vertolkt door Alexandra Shipp.

X-Men en X-Men: The Last Stand zijn nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Blade

Blade © Isopix

De meest populaire zwarte superheld tot nu toe is misschien wel vampierjager Blade, ook al gebaseerd op een stripfiguur van Marvel Comics. In 1998 kwam Blade tot leven in de film van Stephen Norrington in de gedaante van Wesley Snipes.

Door een beet aan zijn moeder tijdens haar zwangerschap verandert de genetische samenstelling van Blade. Hij heeft alle sterktes van de vampieren en geen enkele van hun zwaktes. Zo kan hij perfect weerstaan aan zonlicht en is hij ongevoelig voor zilveren kogels.

Blade werd een groot succes en deed de stripboekverfilmingen zo heropleven. Met Blade II en Blade : Trinity kreeg de film twee sequels.

Bekijk ook:
Win het album van Black Panther!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook