SundanceTV lanceert zijn Kortfilmwedstrijd 2018, in samenwerking met Proximus

SundanceTV lanceert de vijfde editie van zijn jaarlijkse Kortfilmwedstrijd, in samenwerking met Proximus. De winnende film wordt uitgezonden op SundanceTV en in juni vertoond op het Sundance Film Festival in Londen. Ben jij filmmaker en heb je een leuk verhaal te vertellen?

SundanceTV lanceert zijn Kortfilmwedstrijd 2018, in samenwerking met Proximus © SundanceTV - AMC Networks Inc.

SundanceTV organiseert voor de vijfde keer zijn jaarlijkse Kortfilmwedstrijd, editie 2018. De kortfilm die de Prijs van de Jury wint, wordt in de loop van het jaar uitgezonden op SundanceTV, en wordt eveneens in avant-première vertoond op het Sundance Film Festival in Londen, dat dit jaar plaatsvindt van 31 mei tot 3 juni. Proximus is de Belgische partner van deze editie en is vertegenwoordigd in de jury, samen met SundanceTV en het Sundance Institute.

De essentie van Sundance

De essentie van Sundance © Proximus TV

"De SundanceTV-kortfilmwedstrijd weerspiegelt de essentie van de zender", zegt Géraud Alazar, Vice-President Marketing bij AMC Networks International. "De wedstrijd geeft gestalte aan de energie en de passie die eigen zijn aan SundanceTV, door onafhankelijke producties en opkomende talenten in de spotlight te zetten."

Maak hier kennis met de kortfilm die in 2016 de Prijs van de jury won: Nymphet, van de Vlaamse Laura Hermanides. Foto: scenarioschrijfster Shauni De Gussem en regisseuse Laura Hermanides.

Deelnemen aan de wedstrijd

Deelnemen aan de wedstrijd © Proximus TV

Inzendingen voor de SundanceTV Shorts 2018 kunnen van 1 maart tot en met 15 april worden gestuurd naar www.sundancetvshorts.com. De films moeten worden ingediend door de producer of regisseur van de film, die moet kunnen aantonen dat hij of zij in België woont. De films mogen maximaal 15 minuten duren en moeten geleverd worden met Engelse ondertiteling indien de film niet Engels gesproken is. De inzendingen moeten voldoen aan de officiële regels en technische vereisten van SundanceTV. Je vindt deze eveneens op de website.


Prijs van de Jury

De Prijs van de Jury zal worden toegekend op basis van een aantal criteria, waaronder creativiteit, entertainmentwaarde, originele vertelkunst en productiewaarde.

De winnaar krijgt een trip voor twee personen naar Londen, om de vertoning van zijn of haar film tijdens een speciaal voorzien event op het Sundance Film Festival te kunnen bijwonen. De winnende film wordt later dit jaar ook wereldwijd op SundanceTV uitgezonden. De winnaar wordt in mei aangekondigd op www.proximustv.be.

Meer info over de Kortfilmwedstrijd 2018 van SundanceTV vind je op de website www.sundancetvshorts.com.

Over SundanceTV

Over SundanceTV © SundanceTV

Sundance TV eert de missie van zijn oprichter, Robert Redford: creativiteit moet gevierd worden. Het kanaal richt zich daarbij tot een ruimdenkend tv-publiek dat op zoek is naar iets nieuws. Met zijn gedurfde, originele en ongeëvenaarde perspectief biedt SundanceTV zijn kijkers een diverse en innemende waaier van kwalitatief hoogstaande films, documentaires en originele programma’s. SundanceTV wordt beheerd door AMC Networks Inc.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook